Autor Wątek: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011  (Przeczytany 196597 razy)

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
Odp: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 01, 2011, 05:35:49 pm »
Panowie... Nie zmieniajmy tematu... Rzuciłem hasło organizacji IV zlotu i tego się trzymajmy. Tu oczekuję sugestii, spostrzeżeń, a przede wszystkim zainteresowania ZLOTEM. Byłem w PILE na zlocie i wyciągnąłem pewne wnioski. Co by tu jeszcze zrobić/dodać/zmienić. Czas to pieniądz, więc nas goni.

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 01, 2011, 05:50:34 pm »
Proponuje jeszcze się wstrzymać.
Póki co, mało czasu minęło i może jeszcze ktoś wyjdzie, z jakąś sensowną propozycją.
Na razie propozycja Opola, nie tylko jest sensowna, ale i jedyna.

Co do terminu, z uwagi na sezon urlopowy (zajęte miejsca noclegowe) lipiec i sierpień, raczej nie są dobrym pomysłem.
Osobiście odpowiada mi pierwsza połowa września, jednak proponuje tak ustalić datę,
aby nie pokrywała się, jak w tym roku, ze zlotem w Czechach.

----
Kiedy na Zlot?
Ankieta: http://forum.poziome.pl/index.php?topic=1006.0

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 01, 2011, 06:06:54 pm »
chciałbym przypomnieć, że musimy podjąć decyzję o organizacji takiej imprezy do 11 stycznia (to jest ostateczny termin składania wniosków).

Czyli jeśli ktoś ma alternatywne propozycje ( tzn. jest gotów wziąć na siebie organizację zlotu) to ma czas do powiedzmy 07.01.2011. W weekend 8-9 głosowanie nad propozycjami do godziny 22.00, jeśli wygra propozycja Zulusa to jest dwa dni na złożenie wniosku.
W przypadku braku innych chętnych do organizacji propozycja Zulusa wygrywa automatycznie. W kwestii terminu wszystkim się nie dogodzi więc proponuję zostawić to organizatorowi.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2011, 06:08:31 pm wysłana przez Yin »

storm

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 01, 2011, 06:18:23 pm »
@Yin - masz rację - ale czy w opcji ankiety mozna by ustawić jeszcze poza wyborem miejsca zlotu/organizatora - także i wybrany termin?
Ja po przemyśleniu kilku opcji wybrałbym np jednak czerwiec - bo jest po prostu cieplej ;) (przeważnie)

I jeszcze pytanie do reszty i organizatora - jakby była mozliwość wyboru miejsca, to czy byliby chętni do wybrania podobnego miejsca bardziej "zalesionego" i w podobnych warunkach zbliżonymi bardziej do "surwiwalowych", czyli takich jakie były w Rogalinku w 2009 roku? Zulus, jakby co, to dałbyś radę coś takiego załatwić? ;)

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 01, 2011, 06:18:47 pm »
Termin zależy od organizatora.
To zarówno jego przywilej jak i prawo.
Ankieta ma na celu ustalić oczekiwania uczestników.
Organizator może je uwzględnić, lub nie. To jego decyzja. Dla mnie to oczywiste.

edit:
@storm - pisaliśmy jednocześnie.
Zdaje się, że ankieta ma możliwość wybrania, więcej niż jednej opcji, jednak głosowanie nad terminem trwa i nie widzę powodu, aby je powtarzać.

Co to znaczy "surwiwalowych"
Pytam, bo nie wiem jak było w Rogalinku, więc nie wiem co masz na myśli.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2011, 06:28:06 pm wysłana przez kaczor1 »

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 01, 2011, 07:01:02 pm »
-----------------
Co to znaczy "surwiwalowych"
Pytam, bo nie wiem jak było w Rogalinku, więc nie wiem co masz na myśli.

Odpowiem za Zulusa
  Jest rzucone hasło "Opole" bo to można znaleźć na mapie. Bazą zlotu/rajdu ma być Turawa a konkretniej ośrodek w lesie nad Jeziorem Turawskim.
  (podobnie jak zlot był w Poznaniu chociaż w Rogalinku. To normalne że podaje się nazwę większej miejscowości i tak mamy np Elektrownię "Opole" w Dobrzeniu Wielkim a właściwie w Borkach koło Dobrzenia, albo Cementownię "Górażdże" która znajduje się nie w Górażdżach a 3 km dalej w Choruli...)
Sławek

toudi333

• wyczynowiec na poziomie
  • PIŁA
« Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 01, 2011, 07:39:05 pm »
Ludzie!!! Czy wy nie przesadzacie? Znalazła się jedna kompetentna osoba która  jest wstanie wziąć na swoje barki ciężar organizacji zlotu a wy swoimi życzeniami typu termin, teren i co do drzewostanu również macie specjalne życzenia ;-) bardzo szybko ją zniechęcicie.
Jako współorganizator zlotu w Pile zapewniam was że zapewnienie godnych warunków dla takiej grupy osób na takim poziomie cenowym i narzuconym terminie jest bardzo trudne. Głównym problemem organizacyjnym jest to że bazę noclegową trzeba rezerwować już w styczniu/lutym a na tym etapie nawet  nie wiadomo ilu będzie uczestników a zgłoszenia i wpisowe zaczną spływać za kilka miesięcy!
Więc bądźmy trochę bardziej wyrozumiali i elastyczni  poczekajmy co Zulusowi odpowiedzą w ośrodku w którym zamierzał urządzić bazę zlotu. To tyle jeśli chodzi o Ogólnopolski Zlot, jeśli ktoś ma ochotę i możliwości organizacji mini zlotów regionalnych to oczywiście je popieram i chętnie skorzystam z zaproszenia  w tym przypadku można sobie pozwolić na pełen spontan.

Pozdrawiam

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 01, 2011, 07:43:04 pm »
potwierdzam to co napisał Sławek, bo my z jednego podwórka, tego samego klubu.

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 01, 2011, 07:57:35 pm »
Ankieta ma na celu ustalić oczekiwania uczestników.
Organizator może je uwzględnić, lub nie. To jego decyzja. Dla mnie to oczywiste.
Dokładnie tak. Ankieta już jest - termin większości głosujących jest terminem sugerowanym, jaki będzie w praktyce zależy od organizatora. 

Jest rzucone hasło "Opole" bo to można znaleźć na mapie. Bazą zlotu/rajdu ma być Turawa a konkretniej ośrodek w lesie nad Jeziorem Turawskim.
Byłem tam parokrotnie na wakacjach kilka lat temu, fajne miejsce. W okolicy na asfaltach ruch raczej mały, sporo leśnych ścieżek. Zdarzają się korzenie i piach więc amortyzacja i szersze opony wykazane jeśli ktoś chce pozwiedzać okolicę poza asfaltem :)

Z innej beczki - po ruchu przeglądających (użytkownicy online 14 Gości, 7 Użytkowników)  widzę że temat zlotu wywołał spore zainteresowanie :)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2011, 08:00:14 pm wysłana przez Yin »

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 01, 2011, 08:11:33 pm »
Jako współorganizator zlotu w Pile zapewniam was że zapewnienie godnych warunków dla takiej grupy osób na takim poziomie cenowym i narzuconym terminie jest bardzo trudne. Głównym problemem organizacyjnym jest to że bazę noclegową trzeba rezerwować już w styczniu/lutym a na tym etapie nawet  nie wiadomo ilu będzie uczestników a zgłoszenia i wpisowe zaczną spływać za kilka miesięcy!

Bóg Ci zapłać za dobre słowo Toudi! Jesteś z Piły i Wy już zakosztowaliście "tego miodu" jakim jest organizowanie imprezy...
  Przy okazji zlotu w Rogalinku i Pile nawoływałem na forum by działać tak mniej "z polska"  a bardziej "z poznańska"  czyli mniej "na pałę" a bardziej z rozmysłem i zrozumieniem cudzej sytuacji.
 A konkretnie - jak jest termin zapisów to się zapisywać
 Jak jest konto na wpłatę zaliczki to wpłacać.

Rzecz numer jeden - zaliczka nawet 20 czy 30 zł jest już pewną kwotą, a żaden człowiek nie lubi niczego "od tak tracić". Z doświadczenia - 90% osób które zaliczkę wpłacą zjawia się na zlocie. Pozostałe 10% które wpłaciły ale coś im  niezmiernie ważnego wypadło, będą mieć satysfakcję że marną kwotą 20-30 zł  wspomogli wiekopomne dzieło organizacji IV Zlotu Rowerów Poziomych.

Zulus, przyszła mi teraz myśl złota, że ktoś wpłaci a nie przyjedzie, to żeby mu wysłać kartkę z podziękowaniem za wsparcie  + ewentualnie gadżet rajdowy...

Zgłaszanie się "na ostatnią chwilę" świadczy o braku szacunku do drugiego człowieka - w tym wypadku do organizatorów...

Odpowiednio wcześniejsze zgłoszenie daje możliwość przygotowania odpowiedniej ilości np: koszulek, których jak wiecie nikt za darmo nie rozdaje...
  Koszulka z Rogalinka jest moją ulubioną, chociaż wcale jej nie chciałem. Gdyby Igor+ Lucyna pozostawili większy wybór czy chcę koszulkę, czy chcę mniej zapłacić za zlot to koszulki bym nie wziął.
Sławek

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 01, 2011, 08:48:03 pm »
Ja deklaruje ze niezaleznie od tego gdzie i kiedy bedzie zlot to zrobie wszystko aby na niego dotrzec:)

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 01, 2011, 09:34:43 pm »
Termin zlotu we wrześniu, to super termin i Opole jak najbardziej. Deklaruje uczestnictwo, chociaż to tak odległy termin, ale biorąc pod uwagę moją nie obecność na pierwszym i trzecim zlocie to wychodzi ,że mój udział w takich imprezach będzie co drugi, czas pokaże, póki co jestem mocno zainteresowany.:)

Co do organizatorów zlotów, skoro ktoś się odważył i rzucił hasło uszanujmy, bo niewielu takich co mogą i chcą.:)
Poza tym pierwszy zlot odbył się we wrześniu, pod szyldem "ogólnopolski" i tego nie zmieniajmy. Stałość prowadzi do sukcesu.;)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

zito6

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 01, 2011, 10:21:27 pm »
To może policzymy ile osób by się pisało na zlot we wrześniu w okolicach opola. Więc tak:
-Gemsi
-nahtah
-Zito (jak nieletni też mogą)
Kto jeszcze by się pisał?

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 01, 2011, 10:25:15 pm »
Ja też.
Jakub Sałata

zito6

• kolarz na poziomie