Jako współorganizator zlotu w Pile zapewniam was że zapewnienie godnych warunków dla takiej grupy osób na takim poziomie cenowym i narzuconym terminie jest bardzo trudne. Głównym problemem organizacyjnym jest to że bazę noclegową trzeba rezerwować już w styczniu/lutym a na tym etapie nawet nie wiadomo ilu będzie uczestników a zgłoszenia i wpisowe zaczną spływać za kilka miesięcy!
Bóg Ci zapłać za dobre słowo Toudi! Jesteś z Piły i Wy już zakosztowaliście "tego miodu" jakim jest organizowanie imprezy...
Przy okazji zlotu w Rogalinku i Pile nawoływałem na forum by działać tak mniej "z polska" a bardziej "z poznańska" czyli mniej "na pałę" a bardziej z rozmysłem i zrozumieniem cudzej sytuacji.
A konkretnie - jak jest termin zapisów to się zapisywać
Jak jest konto na wpłatę zaliczki to wpłacać.
Rzecz numer jeden - zaliczka nawet 20 czy 30 zł jest już pewną kwotą, a żaden człowiek nie lubi niczego "od tak tracić". Z doświadczenia - 90% osób które zaliczkę wpłacą zjawia się na zlocie. Pozostałe 10% które wpłaciły ale coś im niezmiernie ważnego wypadło, będą mieć satysfakcję że marną kwotą 20-30 zł wspomogli wiekopomne dzieło organizacji IV Zlotu Rowerów Poziomych.
Zulus, przyszła mi teraz myśl złota, że ktoś wpłaci a nie przyjedzie, to żeby mu wysłać kartkę z podziękowaniem za wsparcie + ewentualnie gadżet rajdowy...
Zgłaszanie się "na ostatnią chwilę" świadczy o braku szacunku do drugiego człowieka - w tym wypadku do organizatorów...
Odpowiednio wcześniejsze zgłoszenie daje możliwość przygotowania odpowiedniej ilości np: koszulek, których jak wiecie nikt za darmo nie rozdaje...
Koszulka z Rogalinka jest moją ulubioną, chociaż wcale jej nie chciałem. Gdyby Igor+ Lucyna pozostawili większy wybór czy chcę koszulkę, czy chcę mniej zapłacić za zlot to koszulki bym nie wziął.