Autor Wątek: Mythbusters - test średniej wielkości tailbox'a.  (Przeczytany 9848 razy)

Yin

• całkiem inny wariat
Odp: Mythbusters - test średniej wielkości tailbox'a.
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 15, 2010, 12:04:01 pm »
Poprzednią zimę przejeździłem w buffie (zakryty nos i szyja), teraz zainwestowałem w najtańszą kominiarkę z coolmaxu na allegro - oba rozwiązania bardzo chwalę jeśli chodzi o ochronę dróg oddechowych.
Przez dwa sezony praktycznie żadnych infekcji, kaszlu, grypy itp. Inna sprawa że jeżdżąc rowerem unikam alternatywy w postaci transportu publicznego gdzie połowa ludzi kaszle :).
Buff ma ten minus że nie chroni całej głowy i schnie zdecydowanie wolniej niż kominiarka z coolmaxu.  Kominiarka sprawdza się na tyle dobrze że podczas spokojniej (spacer / chód ) aktywności wilgoć praktycznie nie zatrzymuje się w materiale.
A testy nie miały by sensu ze względu na nieporównywalnie mniejsze prędkości jakie się zimą osiąga - raz ze względu na breję na ulicach dwa przez samą ostrożność jazdy.

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 15, 2010, 12:26:03 pm »
Jeżdżę w podróbce Buffa z kołnierzem z polaru. Kłopot w tym że zakrywanie nosa nie ma najmniejszego sensu bo za chwilę jeżdżę w szronowej masce. Zostawiam odkryty nos a używam go żeby chronić szyję, skronie, policzki, usta przed wiatrem i na to czapka.
Też nie choruję od czasu gdy przestałem jeździć inkubatorami wirusów zwanymi komunikacją zbiorową ;) Po prostu na takim zimnie trudniej się oddycha.
Jakub Sałata

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 15, 2010, 04:15:29 pm »
I tu możemy zacząć nowy temat: Odzież Zimowa na Poziomie. ;)
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp