Taki ładnie zapowiadający się wątek popsuliśmy.
Sławek próbę podjął. Jak widać trudu Syzyfa to godzien wysiłek i tak jak w przypadku Syzyfa, nie za jego przyczyną nieskuteczny.
Za pomysłem storma.
Moje postulaty:
1. W tym wątku prowadzić rozmowy na temat nie tylko tego, co powinno być w słowniku
ale i tego, co powinno być w innych wądkach, które mają mieć uporządkowany charakter (charakter informacyjny a nie dyskusyjny)
2. Zmiana tematu niniejszego wątku z "SŁOWNIK- czyli co Kolega chciał powiedzieć?" na, na przykład Konsultacje społeczne.
Sławek i wszyscy wypowiadający się, mogą przez modyfikacje postów zrobić to sami bez zawracania aminowi głowy.
3. Otworzenie (Sławku) nowego wątku "SŁOWNIK- czyli co Kolega chciał powiedzieć?"
W którym powstrzymamy się od dyskusji - dyskutujmy tu.
4. Jako że wątek będzie modyfikowany przez jedną tylko osobę, będzie spadał.
Więc postuluje również jego przyklejenie, aby nowi przybysze zapoznać się z nim mogli.
@Szydziu
1. Metoda głosowania? Myślę, że dyktat jest najlepszą metodą. Jak pokazały ostatnie wybory w naszym poziomym państwie (wybory loga forum) to do urn, raczej specjalnie nas nie ciągnie.
2. Sławek powinien zatwierdzać słownictwo, jako pomysłodawca i założyciel.
Oczywiście na podstawie dyskusji, przekomarzania i kłótni, które będziemy tutaj toczyli.
@Frans
Strom na prezydenta? To o demokracje się ocierać zaczynamy. A tu mamy połączenie monarchii z anarchią.
Szykujesz rewolucje?

Na koniec zgłaszam wniosek formalny.
... Czy można zamknąć okno?

Rymowanka na dziś.
Demarkacja? No nie wiem.
Więc nie wiwatuje
Niech monarchia zostanie,
a król nadal króluje.
Niech władze wciąż dzierży.
I kierunek wskazuje.
Niech się w sprawy nie wtrąca.
A krnąbrnych banuje.