Kolejny - któremu spieszno, nie kontrolujący się i swoich zachowań.
http://goo.gl/maps/y0lY6Jadę w kierunku do centrum, prawym pasem, oczywiście środkiem a nawet lekko z lewej ze względu na wyrwy, krawędzie, szczeliny na moście i w ogóle SYF Brzydgoski. Już z daleka światła widzę, a tu obok z lewej mija mnie coś kompaktowego i coś jakby słyszę z uchylonego prawego okna samozłomu... Ale co? Podjeżdżam do świateł - akurat czerwone. Ścigan w jasno-niebieskim samosmrodzie stoi na prawym pasie , więc zjechałem sobie grzecznie w korytarz, podjechałem do okienka i... Słyszę litanię, jak ja tak mogę jechać! Po drodze! A obok chodnik! Na chodnik marsz i to biegiem. I to wszystko z ust młodego gościa, młodszego ode mnie, takie chodzące 2x lat. Ale nie drechol. Pośmiałem się, spojrzałem na światła, wyjechałem przed typa i jadę dalej.
Ale się wnerwił. Od razu rusza z piskiem opon, wyje silnikiem! Rozjedzie mnie? Eeee, poleciał torami tramwajowymi dalej.
I stanął na kolejnych światłach

Podjeżdżam w korytarzu między samochodami, bo stoi na lewym pasie tym razem, znowu okienko otwarte i słyszę, że świateł nie mam żadnych i on zaraz wezwie Policję do mnie! Aż się nie przestraszyłem.
- No to wezwij. Dać ci numer, czy sam do nich podjedziesz?
Zabulgotał się, zatkało go

Zielone, pojechałem dalej prawym pasem i za moment widzę jak gość stoi na Rondzie jagiellonów. Niestety nim udało mi się do niego podjechać (i powkurwiać dalej

) - pojechał w lewo.
A teraz najważniejsze - o co mu chodziło? Godzina 17:20, ciemno nie jest jeszcze, zachód słońca o 17:55. O co temu typkowi chodziło? Żona mu rano nie dała? Szef pogroził paluszkiem? Wywalił z roboty? Obniżkę pensji dał? Nie przedłużyli umowy z nerwusem?
Dlatego właśnie jestem za tym, aby w tym kraju nerwusów - kandydaci chcący zdać na prawo jazdy przechodzili również testy oceniające ich zdolność psychiczną do kierowania pojazdami, które mogą zranić lub zagrozić życiu innych. A jak facet szuka miejsca do popisów, chce komuś wygarnąć, pokazać swojego małego - to niech idzie na ring bokserski czy inny MMA i tam pokaże swoje umiejętności.