Majsterkowicz - wait, what?! jakie trzy? O czym ty mówisz? Chyba z kimś mnie pomyliłeś
Moje oświetlenie mam wpisane w podpisie: Mam przednią lampę Roxim D6, posiada ona trzy diody, dwie malutkie pozycyjne po bokach, jedną główną świecącą na jakieś 5 metrów przede mnie. Nie oślepiam nikogo kto jedzie z przeciwnej strony. Chociaż ostatnio zdarzyło mi się widzieć kolesia, który miał taką samą lampkę tylko źle ustawioną, lampa jest mocno nietypowa, wygląda jakby świeciła w dół w takim ustawieniu jakim ja mam (jak ktoś chce to zrobię zdjęcie z profilu roweru, żeby było widać ustawienie lampy). No w każdym razie koleś miał ustawioną tą lampę do góry

świeciła sobie pod kątem jakoś 40 stopni w górę i świetnie oślepiała
Tył mam lampę B+M toplight flat s plus, posiada to jedną diodę oraz specjalny pasek dyfuzyjny, który gdy jest podświetlony z tyłu to świeci na całej długości i nawet jak się patrzy z boku na lampkę to widać, że ładnie świeci.
Obydwa te światła świecą ŚWIATŁEM CIĄGŁYM, chyba, że prowadzę rower z prędkością 5km/h, przy prędkości 10 - 12km - świecą już światłem ciągłym, ale mruganie wynika z DYNAMA, które daje prąd impulsowy, ale i tak obie mają podtrzymanie świecenia przez co takie mruganie podczas prowadzenia roweru nie przeszkadza.
Teraz to coś czego chyba nie zrozumiałeś i o czym mówiłeś:
Dwie diody 10mm dyfuzyjne na zakończeniach flag ustawione są DO GÓRY! Jeżeli chciał byś mnie "pozdrowić lekko" za takie diody to musiał byś wiele pozdrawiać wszystkich np. z telefonem czy zapalniczką. One świecą tak, że je widać, ale przy nich ciężko by było Ci poczytać książkę, co do ich mrugania - jeżeli jadę 10km/h i już jest wężyk bo za niska prędkość to migają ze 20 - 30 razy na sekundę, tak jak pulsuje dynamo. Przy prędkości 12 - 15km/h świecą światłem ciągłym, a ja przeważnie poruszam się z prędkością 20 - 30km/h więc o jakim strobo mówisz? O_O weź mi to wyjaśnij

Storm ma tył mrugający z tego co pisał, cytuję to co Storm napisał:
"A propos oświetlenia - przesadziłem

Znowu

Do tej pory woziłem na kufrze takie chińskie coś co napitala dosyć ostro i mruga na tyle mocno, że nawet Pająk nie dał rady za mną jechać wieczorem (nie w nocy, ale wieczorem!). Dzisiaj wracając z Koronowa do Bydgoszczy założyłem jeszcze na kask lampkę firmy KLS. 2 diody, które są w stanie oświetlić na czerwono garaż odległy od mojego okna o jakieś 20 metrów.
W momencie kiedy to uruchomiłem i wyjechałem na DK25 - nagle okazało się, że TIRoloty nie chcą mnie już wyprzedzać na metr czy półtora! O nie! One jednak zdecydowanie wolą polecieć tym drugim pasem dla jadących z przeciwka

Tak samo osobówki! A najlepszy był kierowca prowadzący jakiś nadwymiarowy, co mnie oświetlał długimi ze 4 razy doganiając mnie, po czym... poleciał tym lewym pasem

I moim zdaniem - tak właśnie powinniśmy być w nocy oświetleni z tyłu. Aby ten kierowca doganiający nas - 5x się zastanowił, zanim podejmie próbę wyprzedzenia - a kiedy już zacznie wyprzedzać - żeby był w odpowiedniej odległości od naszego roweru."
Tak więc o co chodzi bo nie rozumiem?