Autor Wątek: Wypadki, kolizje, przypadki, zdarzenia...  (Przeczytany 292523 razy)

DeVilio

• całkiem inny wariat
  • Chill... tylko chill nas uratuje.
Odp: Wypadki, kolizje, przypadki, zdarzenia...
« Odpowiedź #405 dnia: Lipca 25, 2014, 09:14:27 am »
@Storm - nie mam zamiaru z niczego się tłumaczyć ani tym bardziej przed tobą i do dyskusji nie wracam bo zachowałeś się jak zachowałeś i nie mam zamiaru tracić na ciebie nerwów. Chcesz to się wkurzaj dalej i pluj sobie na mnie ile chcesz - mam to gdzieś. Miłego dnia życzę Storm.
Cayon XT Performante FOX 18,5`
FatFlevo - na sprzedaż

storm

• Gość
« Odpowiedź #406 dnia: Lipca 25, 2014, 09:58:19 am »
@DeVilio - alez czy ja zamierzam na kogokolwiek pluć? Po prostu pytam. Chcę wiedzieć, gdyż jest to interesujące dla mnie i dla innych dyskutantów. Interesujące w świetle tego co piszesz o oświetleniu, oślepianiu i tak dalej.
A tak przy okazji - masz prawo jazdy? Jakiej kategorii?

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #407 dnia: Lipca 25, 2014, 10:02:42 am »
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

woojtek1

• całkiem inny wariat
  • Optima Lynx

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #409 dnia: Lipca 25, 2014, 01:14:50 pm »
Chcę wiedzieć, gdyż jest to interesujące dla mnie i dla innych dyskutantów.
Skąd taka pewność (pogrubienie)?

storm

• Gość
« Odpowiedź #410 dnia: Lipca 25, 2014, 04:13:34 pm »
@Hansglopke - dziękuję! Wiedziałem, że mam coś w sobie z Króla Artura! :D ;)

@Live_evil - ano tak, że chcielibyśmy chyba, aby o pewnych sprawach wypowiadali się ludzie, którzy mają w danej materii odpowiednią wiedzę i doświadczenie, nie uważasz?

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #411 dnia: Lipca 25, 2014, 04:19:05 pm »
@Live_evil - ano tak, że chcielibyśmy chyba, aby o pewnych sprawach wypowiadali się ludzie, którzy mają w danej materii odpowiednią wiedzę i doświadczenie, nie uważasz?

:))))

Makenzen

• całkiem inny wariat
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #413 dnia: Lipca 25, 2014, 06:07:22 pm »
@Hansglopke - dziękuję! Wiedziałem, że mam coś w sobie z Króla Artura!

Zbroje na głowie?
Wypowiadasz się w 1os. I.m.?
« Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2014, 06:13:02 pm wysłana przez hansglopke »
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #414 dnia: Lipca 25, 2014, 07:24:11 pm »
Smutna wiadomość...

http://fakty.interia.pl/tylko-u-nas/news-przejechal-rowerem-pol-swiata-zginal-w-rosji,nId,1475197

Masakra. Szkoda gościa. Właśnie z takimi kierowcami jak ten pijak z Rosji trzeba walczyć a nie podgryzać się miedzy sobą.

storm

• Gość
« Odpowiedź #415 dnia: Lipca 25, 2014, 08:57:19 pm »
@Hansglopke - dziękuję! Wiedziałem, że mam coś w sobie z Króla Artura!
Zbroje na głowie?
Wypowiadasz się w 1os. I.m.?

@Hansglopke - ależ nie. Nie doczytałeś. napisałem W sobie Nie na sobie :D

@Live_evil - jak czytam niektóre posty pewnego nowego osobnika z tego Forum, to przed oczyma pojawia mi się taki filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=k_Pq56pHtnY
:D ;)

@Makenzen - nic nowego. Wrzuć sobie na Youtube "stopcham" a potem "road rage russia <nazwa miesiąca> <rok>". Tego jest na tony. To jest po prostu stan umysłu. I w życiu NIGDY nie pojechałbym na rowerze - nawet na poziomce! - do Rosji.
Jak widać - nawet "inny rower" w tym stanie umysłu nie jest wystarczającym powodem, aby... przeżyć.

@Yin - jak chcesz z nimi walczyć? Radar i alkomat na kasku? Na plecach wyrzutnia rakiet czy karabin?
Moim zdaniem - trzeba zwracać uwagę na siebie, tak aby nawet pijaczyna zwrócił baczniejszą uwagę na to, że coś się dziwnego pojawiło przed nim i chyba trzeba to ominąć. Tego nie załatwi byle diodka za 10 złotych. To może być załatwione tylko przez coś mocnego.

A jak ktoś się boi, że to "coś mocnego" może być za mocne, to niech porówna sobie moc tego czegoś z mocą świateł samochodowych - i przestanie pisać o oślepianiu - bo oślepić kierowcy lampeczką rowerową raczej się nie da. Za to możliwe jest oślepienie rowerzysty - poprzez stosowanie nieprawidłowo ustawionych świateł przednich lub używanie świateł drogowych podczas wymijania lub wyprzedzania.

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #416 dnia: Lipca 25, 2014, 09:30:46 pm »
bo oślepić kierowcy lampeczką rowerową raczej się nie da.
Twoją lampeczką na pewno nie oślepisz, ale co innego moja, bywały sytuacje że Tiry z naprzeciwka na mnie trąbiły, czy auta osobowe się zatrzymywały i przed okno darli na mnie pape że ich oślepiam, co ma powiedzieć kolega z lampką 3x xm-l u2? żeby nie skłamać około 1500 realnych lumenów i tak jeździ z tym sobie po mieście na 100% :)
Za to możliwe jest oślepienie rowerzysty - poprzez stosowanie nieprawidłowo ustawionych świateł przednich lub używanie świateł drogowych podczas wymijania lub wyprzedzania.
Ja i na to mam sposób, kieruje strumień światła trochę wyżej i właczam stroboskop w 100% mocy, kierowcy już z 400-500m zmieniają na mijania :)

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #417 dnia: Lipca 25, 2014, 10:25:49 pm »
Storm: bo Cię Jarek znowu zabanuje. Pliz, pokój, nic tu już nie pisz.

Bo w ostateczności cofnę nocleg ;-)
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

władek8

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #418 dnia: Lipca 26, 2014, 05:42:35 am »
Masakra. :-X

[/quote]

Jak widać - nawet "inny rower" w tym stanie umysłu nie jest wystarczającym powodem, aby... przeżyć.

[/quote]

W rosji jazda na rowerze jest postrzegana jako oznaka biedy.

storm

• Gość
« Odpowiedź #419 dnia: Lipca 26, 2014, 08:39:13 am »
@Władek - zdaje się, że u nas też tak jeszcze jest. W końcu onegadaj z 10 lat temu jeszcze, pewien PiSowiec twierdził: "Warszawa to nie wieś aby po niej rowerem jeździć"... Bo rower = wiocha i tandeta.
A 20-letni VW Golf = oznaka prestiżu......