proponował bym oponki kenda kwest 1.25 jeździłem na kenda 1.5" w praktyce niewiele się różniły od 1.75
korbę przednia z większym przełożeniem
ja mam 53 zęby pisałem 54 ale dziś sprawdziłem pisze 53 i takie oponki 1.25 a przełożenie jest za małe na oponach 26,1,5" też było za małe za małe przełożenie nie wykorzystasz w pełni możliwości rowerka na masto ok ale na trasie 30 40 km/h wieje nudą a tak przy lekkim spadku terenu mogło by być co najmniej 60
dziś próba sil z kolarzówka gość super z przodu widelec karbon rama alu same koła jedno kolo kosztowało go więcej niż mój cały rower
zobaczyłem ich w Rejowcu kierunek na Chelm wracałem do domu jade za nimi mysle nie bedę swoim żenchem prowokował podjazd bardzo duży i nieźle stromy jakieś 3 km myślę jak dam rade za nimi bedzie dobrze
trzymam się za nimi bez problemu na samej gorce wyprzedzam jednego jede z przodu, zjeżdżam jadę jakieś do 45 pod wiatr powyżej nie ma za bardzo sensu krecic po jakis dwu kilometrach widze cień drugiego bo nie mam lusterka wyprzedza mnie jede cały czas mu na kole nie za bardzo wysilając się na większej kadencji niż on mniejsze kolo
podjeżdża do nie mówi niezle dajesz

odpowiadam szkoda ze niema ma takich kułek

puszczam go przodem( gość co chwila się ogląda chyba sprawdza czy jeszcze jestem) niedaleko zjazd i bardzo stromy podjazd,na zjeździe puszczam go przodem myślę ciekawe czy to prawda że poziomki są złe na podjazdach pod górę włączam pełen power, wyprzedzam go bardzo stromy podjazd,więcej go nie widziałem nie mam lusterek
jeśli bym budował rower co nie jest wykluczone

żeby naprawdę szybko jeździć na trasie trzeba zrobić rower na większych kołach niż 26"
jeszcze jedno miałem rower takie wydłużone SWB z kołem 20" z przodu rewelacji nie było ale te 40 po płaskim poleciał
wnioski można zrobić rower szybszy ale nie na kołach 26" myślę ze przekładnia pośrednia mogła by coś dać ale nie wiadomo jakie były by na niej straty