Autor Wątek: FWD zwany jako Cruzbike  (Przeczytany 42045 razy)

wrmichal

• wyczynowiec na poziomie
  • Turek Wielkopolska
    • http://picasaweb.google.com/wrmichal
Odp: FWD zwany jako Cruzbike
« Odpowiedź #60 dnia: Listopada 20, 2010, 06:09:23 pm »
Wkooooońcu...po długich oczekiwaniach pomalowałem rower jeszcze muszę dopracować kilka szczegółów takich jak rdza na kierownicy no może to nie jest szczegółem ale nie założyłem ponieważ rower złożyłem i od razu wyszedłem na parking pojeździć chodzi tu o hamulce.Rower na moje oko prezentuje się nieźle przed chwilką wróciłem od rana sobie go powoli składałem i wkońcu niedoczekana jazda próbna czy wszystko działa okazało się że tak i jestem takiej myśli że nic nie piernie.
Dodam jeszcze ze zmieniłem kierownice, 100 razy lepiej kierownica jest wyżej szerzej dużo pewniej się prowadzi rower.
Do rzeczy zdjęcia;
http://picasaweb.google.com/110082472244407324652/MojNowyFWDCruzbike?feat=directlink

Nie dałem od razu na stronę ponieważ pewnie ktoś od razu by mnie podpier***** ze za duże i bana bym dostał.:) ;)
« Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2010, 06:20:27 pm wysłana przez wrmichal »
Ebenen ist eine Maschine.
Michał

cruzbike

• Solec Wielkopolski
« Odpowiedź #61 dnia: Listopada 20, 2010, 08:24:38 pm »
nieno, śliczne barwy, wygląda bardzo dobrze  :)
GG: 13949582

wrmichal

• Turek Wielkopolska
« Odpowiedź #62 dnia: Listopada 20, 2010, 08:27:41 pm »
To pochwała do mnie bo sam wybierałem kolor.;)Dzięki
Michał

storm

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Listopada 20, 2010, 09:08:49 pm »
Bardzo ładny kolorek :D Śliczniak się zrobił :D

kapitanwasyl

« Odpowiedź #64 dnia: Listopada 20, 2010, 09:11:53 pm »
Tylko czemu foty są tylko po zmroku robione ?  ;D ;D ;D
Jakieś opory  do jazdy za dnia ? :o
I tak w koło  Macieju ...

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #65 dnia: Listopada 20, 2010, 10:47:28 pm »
Dobrze wygląda :). Czym malowałeś?

cruzbike

• Solec Wielkopolski
« Odpowiedź #66 dnia: Listopada 20, 2010, 10:49:31 pm »
Ja zawsze malowałem farbą w sprayu
GG: 13949582

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #67 dnia: Listopada 20, 2010, 10:58:37 pm »
Z mojego doświadczenia - wygodne, ładne, ale strasznie nie trwałe - a eksperymentowałem z wieloma markami i technikami ( odtłuszczanie, sam spraj / odtłuszczanie, spraj, bezbarwny/ malowanie z wygrzewaniem / długie czasy schnięcia warstw (3x 24h) itp). 

cyqlop

• całkiem inny wariat
  • Czułów
« Odpowiedź #68 dnia: Listopada 21, 2010, 12:44:01 am »
farba w sprayu jest bez utwardzacz przynajmniej przydał by się bezbarwny z utwardzaczem

nie mówię że nie ma sprejów z utwardzaczem są ale tylko w mieszalniach z lakierami taki spray jak już zaczniesz używać to musisz skończyć bo ci się utwardzi w środku, posiadają dodatkową komorę z utwardzaczem który po naciśnięciu spustu miesza się z bazą lub klarem
Moja mała firemka
https://cnc-warsztat.pl (frezuje aluminium, drewno, tworzywa sztuczne)  ZAPRASZAM, DOBRE CENY

Druga strona
https://sites.google.com/site/cyqlopproject

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #69 dnia: Listopada 21, 2010, 12:25:03 pm »
są ale tylko w mieszalniach z lakierami

Można je dostać na zamówienie w lakierniach samochodowych, cena na śląsku to +-  50zł za puszkę 500ml. Pytanie czy warto jak za 100zł jest malowanie proszkowe, a w przypadku małych elementów typu amortyzator cena proszku jest porównywalna do lakieru z utwardzaczem. 

wrmichal

• Turek Wielkopolska
« Odpowiedź #70 dnia: Listopada 21, 2010, 03:23:07 pm »
A więc tak; :D
-malowałem sprayem zwykły za dyszke zużyłem 2 puchy
-"zmierzch" rower złożyłem o godzinie 16 była juz szarówka, musiałem posprzątać w piwnicy po malowaniu i dopiero w tedy mogłem pojeździć.
Jeździłem tylko po parkingu ze względu takiego że nie mam hamulców  :'(i nie umiem jeszcze perfekcyjnie jeździć rowerem.Nie chciał bym żeby nowy lakier się zdarł z takiego względu ,że Michał chciał sobie zaszaleć rowerem.Brałem pod uwagę też to że jeśli wyjadę też dalej  to jak wrócę nie będę miał podeszf w butach ;)

__________________________________________________________________________________________
EDIT

Co myślicie o kierownicy?
« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2010, 04:08:23 pm wysłana przez wrmichal »
Michał

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #71 dnia: Listopada 21, 2010, 04:14:05 pm »

Nie dałem od razu na stronę ponieważ pewnie ktoś od razu by mnie podpier***** ze za duże i bana bym dostał.:) ;)
z picasy za duze ?

Nie chciał bym żeby nowy lakier się zdarł z takiego względu ,że Michał chciał sobie zaszaleć rowerem.Brałem pod uwagę też to że jeśli wyjadę też dalej  to jak wrócę nie będę miał podeszf w butach ;)

zadrze ci sie i tak szybko, wystarczy że zahaczysz butem lub czymkolwiek, ja malowalem tak:
podklad - 1 warstwa
kolor - 3 warstwy
lakier bezbarwny - 1 warstwa

i tak za słabo i nie wytrzymuje warunków eksploatayjnych roweru, w tym przypadku co juz wielokrotnie bylo powiedziane proszek jest najlepszym wyjsciem,

co do kierownicy, jak dla mnie za bardzo powyginana

mnie najbardziej podoba sie ta velogicowa

« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2010, 04:15:59 pm wysłana przez gemsi »

wrmichal

• Turek Wielkopolska
« Odpowiedź #72 dnia: Listopada 21, 2010, 04:18:45 pm »
No tak 20 zł to nie wiele abym mogł go pomalować za rok na nowo.Z kierownicą jeździ mi się ok.Ta co Pokazałeś jest chyba zabardzo w dół odgięta mi by to przeszkadzało. :) Jest przecież możliwość wymiany jak będzie zła  :)

_______________________________________________________________________________________________
EDIT
Zapomniałem ale debil ze mnie.Przecież program konwertuje zdjęcia przy wrzucaniu. :) Dzięki a niby z informatyki mam 5.
 :)

________________________________________________________________________________________________

Też tak malowałem LWB masz racje zdziera się szybko.no może nie aż tak jak bez bezbarwnego ale i tak słabo trzyma.
« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2010, 04:25:24 pm wysłana przez wrmichal »
Michał

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #73 dnia: Listopada 21, 2010, 04:27:05 pm »
Kiera wygląda ok (albo dokładniej: wygląda jakby jej nie było :) ) Dobra kompozycja.
Tylko jedna rzecz mnie zastanawia: jakie chcesz mieć hamulce.. Brak mocowań pod tarcze, piwoty pod 28" tylko z tyłu.
Czyżbyś kierował się w stronę rolkowych? Czy to koło z tyłu zamienisz na 28" i tylko z tyłu będziesz miał? Czy jeszcze dospawasz w odpowiednich miejscach i będą v-ki?
Rower wygląda konkretnie, więc chyba niepotrzebnie zapaskudziłeś go farbą. Po "ukończeniu" zapodaj piaskowanie i malowanie proszkowe w tym kolorze i naprawdę będzie wypas :) A chciałeś go sprzedać..

wrmichal

• Turek Wielkopolska
« Odpowiedź #74 dnia: Listopada 21, 2010, 04:31:21 pm »
Z tyłu hamulce tylko będą (28'),nie są do 26 tak jak i widełki były od 26' jest ok.Myślę że zostawię narazie ten lakier zresztą na piaskowanie i na proszek bym musiał trochę kasy wydać której nie mam jak narazie.  :)
Michał