Yin, mi raczej chodziło o adaptacje zawieszenia an przód właśnie z tego składaka. Wiem że da się inaczej, ale sposób jest dobry
Jeśli chodzi o obrazek numer 1 który podałeś znam prostszy sposób. Wystarczy kupić uszkodzoną ramę amortyzowaną - Gran chyba robił taką gdzie punkt obrotu wahacza jest za supportem, a nie jak w marketowych fullach gdzie support znajduję się na wahaczu tudzież zwane zawieszenie URT. Potrzebujemy zwykłego jedno zawiasa jak np ten

Ucinamy tylko górne tylne widełki i oczywiście przód ramy. Do tego dokładamy amortyzator oczywiście na przód i mamy dwie opcje, albo go rozszerzyć i skręcić go razem z ramą albo zrobić te uchwyty co masz na obrazku do koła i bez rozszerzania przykręcić go do ramy i tak mamy w pełni amortyzowany przód który izoluje nogi i ręce od wstrząsów

Pomysł Tomka70 jest dobry, ale nie każdy ma w domu spawarkę, ja nie mam, ale znajomy jak znajdzie czas chce mi zrobić z alu taką ramkę i tu prośba do Tomka70 czy mógł zmierzyć dokładnie wymiary swojej ramy? głównie proejkt, nawet na kartce byłby dobry. Ramka jest super, szczególnie podoba mi się nawiązanie do rowerka low racera, gdzie rzadko co MBB jest w takiej mierze produkowany