Autor Wątek: Hej, przedstawiam się  (Przeczytany 40346 razy)

Yin

• całkiem inny wariat
Odp: Hej, przedstawiam się
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 26, 2008, 09:36:54 pm »
Wystarczyło wspomnieć o miniówkach i zacznie się wysyp budowniczych niskich trików i low racerów ;).

raido

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 28, 2008, 10:20:32 am »
.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2009, 06:47:15 am wysłana przez raido »

raido

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 28, 2008, 10:26:18 am »
.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2009, 06:47:29 am wysłana przez raido »

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 28, 2008, 06:09:52 pm »
Rowerek piękny, tylko zastanawia mnie cena jego. Wydaje mi się, że tyle kosztuje pomysł,bo gabaryty nie duże, a technologia nie z kosmosu. Czyżbym się mylił.:)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 29, 2008, 11:56:07 am »
Cenę kieruje popyt i podaż. Rowery poziome to wciąż niewielka cześć rynku rowerowego więc producent sprzedając mało sprzedaje drogo. Pomijam cenę osprzętu bo to każdy może porównać indywidualnie. Jednak za tą cenę Azuba dostajemy też 5 lat gwaranci, co już coś mówi o solidności. Miałem też okazje porównać Azuba 5 i Mistrala Challenge na żywo. Azub ma ładniej wykończone spawy, sprawia wrażenie solidniejszego i bardziej przemyślanego konstrukcyjnie. Jednak jak miał bym kupować poziomkę to wybrał bym tańszego Mistrala i dokonał paru modyfikacji samemu. Godny uwagi jest też  TW-bents z Tajwanu choć te rowery znam niestety tylko z internetu. Ale biorąc pod uwagę ze niektóre ich poziomki kosztują mniej niż sama rama Azuba jestem wstanie zaryzykować zakup w ciemno. Po za tym można kupić używany rower poziomy np z Niemiec przez ebay.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2008, 02:00:56 pm wysłana przez Yin »

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 29, 2008, 08:32:02 pm »
AZUB, to jeden model pozioma a jak wiadomo, charakter klienteli różny, więc i wybór jakiś powinien być,czy może jest i foto jakieś obejrzymy?  :)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 29, 2008, 09:13:39 pm »
Azub to producent jak np: Fiat,czy BMW :). Modele są na stronie importera czyli http://www.raido-sport.pl/modele.htm

tomigelo

• kolarz na poziomie
  • 20 latek od pierwszej poziomki :)
    • www.poziome.republika.pl/techno12.htm
« Odpowiedź #22 dnia: Września 01, 2008, 09:59:38 pm »
Cześć

Witam Wszystkich :)

http://www.poziome.republika.pl/techno12.htm

Pracuję teraz nad nową konstrukcją

Wszystkiego Poziomego Tomek

M63

• kolarz na poziomie
    • Moje Poziomki :)
« Odpowiedź #23 dnia: Września 02, 2008, 10:34:12 pm »
Cześć,
Witam wszystkich .
Z rowerem poziomym pierwszy raz spotkałem się w latach 80 (czasopisma: Świat Młodych, Młody Technik)
Pierwsze próby dwa koła z tyłu 28' jedno z przodu 20'  ( trzy kołowy !!! nie wywrotny  ;D ) pierwszy zakręt i .....
na usprawiedliwienie (konstrukcji) siedzenie kawałek sklejki położony na rurkach
odstawiony na strych :(   
wiek XXI  internet   i   poziome.pl   
plany, plany ........

Pierwszy  (?) rower poziomy z ramą drewnianą - wyjazd 6.12.2007

08.2009 i rama metalowa

pozdrawiam
                                                      Marek

http://picasaweb.google.pl/rzmarek63/MojePoziomki?authkey=Gv1sRgCID1ofiCyb_Y6QE&feat=directlink

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2009, 08:49:25 pm wysłana przez M63 »
Nie wstanę ,
TAK będę leżał !!!

cyqlop

• całkiem inny wariat
  • Czułów
« Odpowiedź #24 dnia: Października 06, 2008, 10:57:07 am »
Witam ! (jak wszyscy poziomo)

Mam na imię Jakub i pochodzę z podkrakowskiej miejscowości Czułów.

Poziomami zacząłem się interesować jakiś rok temu. Na początku nie wiedziałem jak to się nazywa, w goglach szukałem "rower leżący" i tak wpadłem na poziome.republika.pl. Kiedyś dawniej widziałem taki rower a'la noCom w Kryspinowie ale to było bardzo dawno temu, lecz w pamięci pozostał ten widok i pewnego czasu nudów wpisałem na Googlach jak wcześniej wspominałem rower leżący - takie było moje pierwsze skojarzenie z tym typem rowerów. Znalazłem info i to na dodatek po polsku, co mnie zaskoczyło.

Roweru poziomego jeszcze nie posiadam bo postanowiłem zbudować go samemu, a z powodu braku funduszy prace zakończyły się na cruzie ( w dziale techno) chyba najprostszy rower do zbudowania samemu. Mam już troszkę części np. piastę nexus 8, korbę shimano 105 i support do tego, w planach kupno prądnicy w piaście Shimano Inter-L hubdynamo tarcza (DH-3D30) i napinacza Shimano Alfine może obręczy Rigida X-Plorer 20". I najgorsze co może być czyli szprych bo trzeba kupować nad stan bo mało nie sprowadza tylko paczkę bo rozmiar nietypowy (znaczy standardowy tylko nie dostępny w Polsce :) ;D).

To by było na tyle z mojej strony.
Moja mała firemka
https://cnc-warsztat.pl (frezuje aluminium, drewno, tworzywa sztuczne)  ZAPRASZAM, DOBRE CENY

Druga strona
https://sites.google.com/site/cyqlopproject

INDIV

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: Października 21, 2008, 09:15:55 pm »
Nazywam się Leszek Bierski.
Rowerami poziomymi zajmuję się od 1989 roku.
Oprócz budowania standardowych rowerów poziomych, wyspecjalizowałem się w projektowaniu i budowie rowerów poziomych stylizowanych na starodawne motocykle, choppery, które nazwałem ROWEROCYKLAMI. Zaprojektowałem około 180 maszyn (mniej lub bardziej udanych) z czego 38 zbudowałem. Były to różne konstrukcje od drewnianych począwszy przez stalowe, aluminiowe, aż na stali pancerce skończywszy. Przez dziewiętnaście lat jakie spędziłem przy tych maszynach, przejechałem kilkadziesiąt tysięcy kilometrów, zarejestrowanych mam do tej pory około 50000 kilometrów.Buduję maszyny nastawione głównie na turystykę długodystansową (wielkie, ciężkie i masywne :D ). W 2007 roku objechałem Polskę na mojej maszynie (INDIV3300LvB).
Pozdrawiam wszystkich poziomo zakręconych  ;D
« Ostatnia zmiana: Października 21, 2008, 09:29:39 pm wysłana przez INDIV »

corrosive

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 04, 2008, 09:24:32 pm »
Witam serdecznie

W pierwszym poście wypada sie przywitać i sie przedstawić :) co też czynię.
Parę słów o mnie:
imię: Gabriel
poziom: jeszcze nie trzymam ;)

Niestety jako pedagog (nieuprawiający zawodu) moje zdolności techniczne są krytycznie niskie. Acz od lat kiełkuje we mnie coś co można nazwać poziomym hoplem. Obejmowało to różne opcje, od "Zrób to Sam" - długi rower poziomy (jeśli mnie pamięć nie myli, gdyż ten numer zaginał niestety w niewyjaśnionych okolicznościach), poprzez różnego rodzaju low-racery aż po traje i pythona. Jak już wspomniałem było to tylko wzdychanie i zastanawianie sie nad (mało prawdopodobnym) zbudowaniem czegoś takiego.
Ale człowiek dorasta, żyje własnym życiem i zaczyna cenić wspomnienia i pragnienia z "dzieciństwa" i stwierdza, że dążenie do tych celów ma realny sens.
Obecnie znów knuję i kalkuluję - z jednej strony kusi prosty acz awangardowy python a z drugiej klasyczny piękny trójkołowiec w układzie tadpole. Jak widać jestem zwolennikiem "szorowania tyłkiem po asfalcie" ;)
Może coś z tego wyjdzie :) Pożyjemy zobaczymy ;)

Pozdrawiam serdecznie

Sławek75

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 09, 2008, 09:01:03 pm »
Witam wszystkich

Mam na imię Sławek, wiek coś ponad 30 i pochodzę z Ciągowic (mała wioska niedaleko Zawiercia woj. Śląskie). Niestety nie posiadam jeszcze poziomki, choć forum obserwuję od ponad roku. W planie mam wykonanie SWB, a mieszkając na Szlaku Orlich Gniazd mam również dużo do oglądania.
Pozdrawiam

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 10, 2008, 06:43:21 pm »
A więc powodzenia Sławek75, nie czekaj tylko do roboty i udanych wycieczek. Jazda w poziomie kręci tak mocno, że jak wsiądziesz to Cię siłą ściągać będą- powodzenia.:)

Janusz

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 22, 2008, 04:16:11 pm »
Witam
Nazywam się Janusz i mieszkam w Warszawie. Pomysł zbudowania roweru poziomego "chodził" za mną od kilku lat , ale dopiero gdy u znajomego miałem możliwość przymiarki do fabrycznego wyrobu to postanowiłem zbudować sobie taki sam. A ponieważ dotychczas mam "na koncie" między innymi : zbudowaną własnoręcznie motorówkę i motolotnię , więc myślę , że z rowerem nie powinno być kłopotu.

Janusz