Autor Wątek: Hej, przedstawiam się  (Przeczytany 40337 razy)

jarek_es

• Administrator
  • całkiem inny wariat
Hej, przedstawiam się
« dnia: Sierpnia 20, 2008, 08:28:41 pm »
Napisał: zelazniak
2007-06-18 10:24:52
----------
  Witam, przedstawię się w tym miejscu, bo technikalia są zazwyczj najczęściej odwiedzanym forum.

Nazywam się Michał, jestem z Grudziądza. Mam własnoręczne zbudowany CLWB a`la choper. Chociaz dawno na nim nie jeździłem na nowo odżyła we mnie chęć rowerowej rewolucji. właśnie mam w planach coś nowego.

Pozdrawiam wszystkich Horyzontali

Michał
CLWB Mare Tranquillitatis

jarek_es

• Administrator
  • całkiem inny wariat
Odp: Hej, przedstawiam się
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 20, 2008, 08:35:03 pm »
Napisał: konios
2007-06-18 18:19:35
----------------
To fajnie. Wrzuc jakies zdjecia twojego rowerka. Mam nadzieje ze to forum jescze odzyje
Pozdrawiam.

Saper chodzi powoli ale lepiej go nie wyprzedzać

PrzemO

• wyczynowiec na poziomie
  • Never talking just keeps walking...
    • Sporty alternatywne
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 21, 2008, 05:46:11 pm »
Witam wszystkich poziomkowców,

nazywam się Przemek i jestem z Wrześni, woj. wielkopolskie.
Rowerami poziomymi zajmuję się z pasji i zawodowo.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie na tym forum jako
"poziomo zakręconego truskawkowicza", który żyje z poziomek. ;D
Przerwa

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 23, 2008, 01:39:37 pm »
Witamy, nie wiedziałem ze mamy w Polsce kogoś kto sprowadza rowery KMX :). Jeśli popełniłeś jakieś poziomki samodzielnie lub jeździsz na czymś ciekawym podziel się z nami fotkami :)

adam80

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 23, 2008, 09:02:16 pm »
siemka

nazywam się adam ,mam28lat
od kilku lat interesuje sie turystyką rowerową
niestety jeden pijak na drodze i pasja zatrzymała się w miejscu:((
po długiej przerwie zamierzam powrócić do turystyki.
mam nadzieje ze tu znajde fajnych kumpli ,i pomoc w budowaniu mojego pozioma
jestm z tomaszowa maz. ,woj.łódzkie
małe kroczki w celu osiągnięcia "poziomu"

donpedro2107

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 24, 2008, 09:31:12 pm »
no więc i ja sie tu przedstawię :) nazywam sie Piotr i pochodzę spod Olsztyna na warmii. rowerami poziomymi interesowałem sie od kilku lat ale na budowę zdecydowałem sie dopiero w tym roku. zrobiłem kilka nieudanych prototypów i 2 poziomki: jednego prawie lowracera (prawie bo nie siedzi sie tak całkiem nisko ;)) i jednego clwb którego własnie kończę (pomalowanie założenie osprzętu) clwb jest w sumie wysoki jak na poziomke ale bardzo komfortowy (full suspension ;D) na 24' kołach a powstał z nieudanej konstrukcji prototypu (szkoda mi było wyrzucic części ::)) konstrukcję ram zrobiłem ze stali nierdzewnej bo miałem taki materiał pod ręką ::) ale to chyba nie koniec mojej twórczości, ciągle szukam swojego rowerka :D jak się trochę zorganizuję to pokażę gdzieś zdjęcia :) pozdrawiam
byle poziomo :D

PrzemO

• Sporty alternatywne
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 24, 2008, 09:53:06 pm »
Witamy, nie wiedziałem ze mamy w Polsce kogoś kto sprowadza rowery KMX :). Jeśli popełniłeś jakieś poziomki samodzielnie lub jeździsz na czymś ciekawym podziel się z nami fotkami :)

To źle, że je sprowadzam? No i czuję, że kolega coś chyba na temat KMX-ów już wie, tak jakby obił się z tematem. ???
A roweru nie budowałem, kupiłem sobie, u siebie  ;D. Nie mam talentu majsterkowicza, poza tym straciłbym zapał przed efektem finalnym (próby, testy, korekty.......i na nowo......i na nowo.....to nie dla mnie). Już samo podjęcie decyzji, jaki typ poziomki wybrać byłby dla mnie męczarnią.
A kupując rower fabryczny, mam te problemy z głowy. Za rozsądne pieniądze. Zresztą KMXy to dobra i przemyślana konstrukcja...... 8)
Przerwa

donpedro2107

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 24, 2008, 10:22:49 pm »
mpalternatywa myślę że dobrze bo nie każdy ma czas energię warunki i smykałkę do konstrukcji rowerka poziomego ::) sam też zastanawiałem się nad kupnem ale lubię też eksperymentować i mam dostęp trochę do sprzętu ale też zastanowiałem się nad zamówieniem żeby samemu wszystkiego nie robić.

byle poziomo ;)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 25, 2008, 11:27:37 am »
To źle, że je sprowadzam? No i czuję, że kolega coś chyba na temat KMX-ów już wie, tak jakby obił się z tematem. ???

Wprost przeciwnie, cieszy mnie każdy nowy importer lub producent poziomek w Polsce :)
KMX to bardzo fajna zwarta konstrukcja, choć producent mógł by się pokusić o amortyzację przynajmniej tylnego koła. Może warto podsunąć im tą myśl ;)?

donpedro2107

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 25, 2008, 10:52:24 pm »
właśnie obejrzałem filmik o kmx :) zadżebista zabawka wygląda super tylko aż prosi sie o przechylanie fotelika na zakrętach :D

PrzemO

• Sporty alternatywne
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 26, 2008, 10:00:49 am »
Muszę Cię, donpedro, zmartwić. Twój pomysł jest mało oryginalny i raczej nierealny.

W sierpniu pokazywałem te rowery na targach w Gdyni i ludzie tam wymyślali propozycje dodatkowego wyposażenia: podstawka pod piwo, stolik na kawę i ciacho (to panie)  ::), masujący fotel  ??? , kosiarka do trawy  ;D.

Z oryginalnych relacji i wniosków osób, które próbowały się w kmx-ie: są świetne, siedzi się wygodnie a głowa przypada akurat na wysokości miniówek  :o :o :o

Grunt to optymistycznze widoki  ;D ;D ;D
Przerwa

raido

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 26, 2008, 11:27:51 am »
.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2009, 06:44:52 am wysłana przez raido »

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 26, 2008, 03:51:37 pm »
Chętnych Ci tu dostatek, raido! a skoro zawodowo się zajmujesz, to też takim asortymentem jak mpalternatywa? Mam na imię Dariusz i jestem "buszujący w złomie"-poziomo-swoje poziomy przedstawiłem na starej stronce www.poziome.republika.pl 

Pozdrawiam poziomo poziomych.;)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2008, 03:53:30 pm wysłana przez nahtah »
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 26, 2008, 08:17:19 pm »
Raido Jest dystrybutorem czeskiego Azuba w Polsce. Piękne rowery miałem okazję 'macać' na żywo :). Wspaniale dopracowane technicznie, nawet takie pierdołki jak zakrętka zacisku mocowania fotela są anodowane :). Tylko te ceny - no ale cóż jakość kosztuje, a z tego co wiem i bezpośrednio w Czechach są podobne.

donpedro2107

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 26, 2008, 08:59:02 pm »
Muszę Cię, donpedro, zmartwić. Twój pomysł jest mało oryginalny i raczej nierealny.

W sierpniu pokazywałem te rowery na targach w Gdyni i ludzie tam wymyślali propozycje dodatkowego wyposażenia: podstawka pod piwo, stolik na kawę i ciacho (to panie)  ::), masujący fotel  ??? , kosiarka do trawy  ;D.

Z oryginalnych relacji i wniosków osób, które próbowały się w kmx-ie: są świetne, siedzi się wygodnie a głowa przypada akurat na wysokości miniówek  :o :o :o

Grunt to optymistycznze widoki  ;D ;D ;D

nic nie szkodzi właśnie przypomniałem sobie o jetrike'u. Zazwyczaj ciągnęło mnie do dwukółek ale ta trzykółka to niezła zabawka :D no i trójkołowce też mają swoje zalety ;) a jakiś silniczek zawsze można sobie dorzucic choćby rakietowy ??? ::) ;D