Autor Wątek: Witam. WLKP.  (Przeczytany 30623 razy)

PrzemO

• wyczynowiec na poziomie
  • Never talking just keeps walking...
    • Sporty alternatywne
Odp: Witam. WLKP.
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 24, 2010, 03:18:43 pm »
a nie opowiadaja kawalow czepiaja sie j polskiego  bo to nie te forum??!!

Więc według Ciebie na forum rowerów poziomych muszą być same smutasy, którzy katują język pisany mając w nosie zasady poprawnej polszczyzny byleby tylko wiedzieli dużo na interesujące cię sprawy?  I w dodatku udzielali ci odpowiedzi natychmiast albo jeszcze żeby przewidywali twoje pytania?

To faktycznie nie to forum. Tu rzeczy klarują się długo niczym piwo. I jak z piwem w tle - w radosnej atmosferze. A poprawność językowa i odpowiednie wysławianie się świadczą o samym forumowiczu i podstawowym szacunku jakim traktuje innych uczestników forum.
Przerwa

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #16 dnia: Lutego 24, 2010, 04:27:05 pm »
sa tu ludzie ktorzy sie na czyms znaja alle sa i tacy co moze i maja pozioma robionego na oko bez jakich kolwiek obliczen i projektu tylko by byl i jezdzil...

Zrobiłem pięć Poziomek i wszystkie były "robione na oko" obliczenia odbywały się metodą prób i doświadczeń;) bawię się składaniem poziomki i nie interesują mnie nowinki techniczne dlatego, że są i mogą coś ulepszyć czy polepszyć. Pewne rzeczy oceniam wzrokowo a do większości podchodzę intuicyjnie i gdy widzę, że to mogę wykorzystać bez pytania używam. Za cokolwiek się wezmę to mi wychodzi i nie przejmuję się tym, że nie pojmuję fachowych zwrotów a nazewnictwo techniczne to dla mnie Potterowska magia. Ubolewam, że nie mogę pomóc czy podzielić się doświadczeniem, ale każdego zapraszam do tej wspaniałej przygody. Zabawa jest zabawą a to forum, jest jak ciepły piec dla zmarzniętego i spragnionego, chociażby piwa i dobrego kawału. Szacun dla wszystkich i dróg tylko z górki.:)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

mechanik

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #17 dnia: Lutego 24, 2010, 06:03:10 pm »
skoro nie mozesz mi pomoc to po co twoj kometarz?? nie znam sie to siedze cicho!!!!
kazda laska ma swojego popychacza a kazdy popychacz ma swoja laske

cruzbike

• Solec Wielkopolski
« Odpowiedź #18 dnia: Lutego 24, 2010, 06:20:59 pm »
Zrobiłem pięć Poziomek i wszystkie były "robione na oko" obliczenia odbywały się metodą prób i doświadczeń;) bawię się składaniem poziomki i nie interesują mnie nowinki techniczne dlatego, że są i mogą coś ulepszyć czy polepszyć. Pewne rzeczy oceniam wzrokowo a do większości podchodzę intuicyjnie i gdy widzę, że to mogę wykorzystać bez pytania używam. Za cokolwiek się wezmę to mi wychodzi i nie przejmuję się tym, że nie pojmuję fachowych zwrotów a nazewnictwo techniczne to dla mnie Potterowska magia. Ubolewam, że nie mogę pomóc czy podzielić się doświadczeniem, ale każdego zapraszam do tej wspaniałej przygody. Zabawa jest zabawą a to forum, jest jak ciepły piec dla zmarzniętego i spragnionego, chociażby piwa i dobrego kawału. Szacun dla wszystkich i dróg tylko z górki.

Nahtah, jak robisz na oko to jesteś profesjonalistą ;D
GG: 13949582

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #19 dnia: Lutego 24, 2010, 06:31:46 pm »
mechanik napisał
skoro nie mozesz mi pomoc to po co twoj kometarz?? nie znam sie to siedze cicho!!!!

No koledzy, jakiś frustrat nam się trafił na forum. Chociaż  nawet dobrze trafił, bo jeżeli ma człowiek problemy osobowościowe, problemy z psychiką to przecież rower jest na nerwy najlepszym lekarstwem!
 Chociaż z porady lekarza specjalisty też nie zaszkodzi  skorzystać - dobrze dobrane leki i na świat można spojrzeć zupełnie innymi oczami. Świat zrobi się jakiś weselszy :)
  Może chłopa się da jeszcze uratować? Jakiś narwany i pyskaty, ale może jeszcze coś z niego będzie.
 Napisał nahtah "to forum jest jak ciepły piec dla zmarzniętych". Może się mechanik przy tym piecu trochę ogrzeje i ucywilizuje. Czego mu z serca życzę.
  A w ogóle koledzy to padnijmy na kolana, bo takiego znawcy i profesjonalisty jak mechanik to jeszcze między nami nie było ;D
Sławek

mechanik

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 24, 2010, 06:42:36 pm »
tobie juz lekarz specjalista moze nie pomoc:) widze ze mamy blazna na forum szkoda ze duzo gada alle nie na temat:)...jesli cos jest na 'oko' robione to napewno nie jest profesjonalne!!!  to dzieci w podstawowej szkole wiedza...:)

mechanik

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 24, 2010, 06:47:10 pm »
Stolec jak robisz na 'oko' to znaczy ze nie potrafisz albo tak naprwde nie wiesz co robisz, to w ruchu drogowym moze nie tylko Tobie zaszkodzic alle i osoba postronnym...:(

cruzbike

• Solec Wielkopolski
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 24, 2010, 06:56:29 pm »
Mechanik , pojawiłeś się na forum i robisz sajgon, jakiego tu nie było od początków jego istnienia, mam pytanie, SKORO WIESZ LEPIEJ TO PO CO ZADAJESZ PYTANIA ????????? np. w temacie "fotelik" źle zrozumiałeś to co ci inni napisali i skrytykowałeś tych którzy chcieli ci pomóc w jakiś sposób. Mam propozycję, czytaj dwa razy to co ci inni napisali bo niektórym sprawiasz przykrość , jeśli nie rozumiesz czegoś, to weź poszukaj tego znaczenia gdzieś w internecie. Nie chcę cię opiepszać " nie do tego służy to forum " tylko proszę, weź się trochę poamiętaj ok.

mechanik

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 24, 2010, 07:12:33 pm »
w Polsce brak ludzi kompetentnych...;(

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 24, 2010, 07:14:14 pm »
 Mam propozycję założenia Nowego Wątku  "Jak zachować się na forum"
 Kolega mechanik spadł nam jak z nieba jako gotowy wzorcowy przykład jak zachowywać się nie należy ;D            Cruzbaik masz rację takiego sajgonu to tu jeszcze nie było.
 Mechanik działa jak szczepionka, albo przechorowanie odry - po nim już chyba nic nas na forum nie zdziwi ani nie przestraszy.
  Założę się że jeszcze za 5 lat go będziemy wspominać - że "był tu na forum taki jeden, co cię odezwał to nie wiadomo było czy śmiać się czy płakać".
  Kto był na zlocie w Rogalinku ten na samo hasło "A ty skąd jesteś?" boki zrywa. Kto nie był to mu opowiem - jeden koleś "nawalił się jak stodoła" i pół nocy truł "A ty skąd jesteś?" Inni śmiali się, żartowali atmosfera super a ten upierdliwie jedno i to samo  w kółko.

Już mam parę cytatów z mechanika
 A gimnazjum chociaż skończyłeś?
 A są tu jacyś profesjonaliści?
 Nie znam cię to siedź cicho!
 Posiedziałem trochę na forum(...) i profesjonalistów nie poznałem

Sławek

mechanik

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 24, 2010, 07:22:49 pm »
jest i mysl polskiej inzynierii technicznej slawek powiedz mi koles jakie jest twoje zadanie na tym forum bo jeszcze zadnej konkretnej odp od ciebie nie uslyszalem narazie myslisz ze jestes smieszny...alle co z poziomymi rowerami?? zero konkretow!!

cruzbike

• Solec Wielkopolski
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 24, 2010, 08:50:11 pm »
Na przerwie w szkole czytałem sobie książkę o podświadomości. Była przytoczona krótka historia pewnego faceta, który co dziennie czytał artykuły pewnego reportera. Tylko, że ten facet je czytający miał zawsze kompletnie inne zdanie. I dlatego facet się bardzo wkurzał co rana, gdy czytał artykuły tego reportera. Ta sytuacja spowodowała problemy z wrzodami żołądka. Autor tej książki o podświadomości wyjaśnił, że problem stał po stronie faceta czytającego te artykuły. Facet ten po prostu nie dopuszczał zdania innych, i dlatego się wkurzał. Jak się okazało, wystarczyło, żeby ten facet akceptował zdanie innych ludzi, ponieważ mają prawo uważać inaczej niż on.
Metoda pomogła. Już po pewnym czasie facet czytając nadal tego samego reportera, śmiał się z dawnej sytuacji, kiedy się wkurzał na te artykuły.

Morał z tego jest chyba oczywisty. Każdy ma prawo do swojej opinii i nikt nie zasługuje na krytykę. Natrętna krytyka jest prostą drogą do zepsucia sobie humoru, spokoju wewnętrznego i zdrowia;)

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #27 dnia: Lutego 24, 2010, 08:59:38 pm »
Odnoszę wrażenie, że kol. mechanik nawkuwał się wzorów i nie może ich praktycznie zastosować. Tak jak kiedyś właścicielem apteki musiał być farmaceuta, a dyrektorem szpitala lekarz.
A jeśli chodzi o gimnazjum to raczej nie kończyłem i jestem z tego dumny ::)
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

mechanik

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #28 dnia: Lutego 24, 2010, 09:07:03 pm »
dlatego nie zrozumiesz ludzi z pasja i wiedza wieksza niz twoja...

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #29 dnia: Lutego 24, 2010, 09:16:21 pm »
Znalazł się wykształcony. To że skończyłeś gimnazjum świadczy o tym że masz nie więcej niż 21 lat obecnie. Po zachowaniu wnoszę że jednak dopiero co je skończyłeś... Powinieneś wiedzieć, skoro jesteś taki wyedukowany, że pomijając ostatnie kilka lat coś takiego gimnazjum istniało zdaje się przed wojną :) To że Hansglopke go nie skończył znaczy że "trochę" wcześniej skończył swoją edukację - prawdopodobnie kiedy ty jeszcze chodziłeś na kolanach...
Jakub Sałata