Autor Wątek: Co się nie da?  (Przeczytany 68886 razy)

Neverhood

• całkiem inny wariat
  • Erotoman-gawędziarz
Odp: Co się nie da?
« Odpowiedź #90 dnia: Września 13, 2010, 09:25:16 pm »
Chyba nie wstrzeliłeś się w wątek. Mi to śmierdzi : "owiewki".
Co do bagażnika to taki powiedzmy 40x50 cm z wysokimi burtami bocznymi byłby wystarczający w mieszczuchu (rower miejski). Czyli wielkości 2 typowych koszyków rowerowych.
E tam poziome, rower transportowy - to jest to!

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Września 13, 2010, 09:33:27 pm »
Informacja o rynienkach nie przekonuje mnie na tyle by umieszczać ją w dziale owiewki. Wolę sprawdzone 20% niż niewiadome 11%. Autor podaje że działają one dopiero od 35 km/h.

Zapomniałem jednocześnie podać cenę tych duraluminiowych precyzyjnych rynienek. 110 AUD (+/- 300 zł). Co się nie da robić biznesu na byle czym? Profesjonalizm w każdym zagięciu rynienki!

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Września 17, 2010, 11:36:34 am »
Przerobić sterowanie na USS choć producent tego nie przewidział:

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Września 17, 2010, 02:08:11 pm »
Jak samodzielnie zrobić światło "STOP" - mikroprzełącznik, diody LED, zasilanie:

kapitanwasyl

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #94 dnia: Września 17, 2010, 03:13:19 pm »
włącznik montuje się na hamulcu (lince) ,przy kole nie koło klamki , wtedy jest czulszy i estetyczniej to wygląda.
I tak w koło  Macieju ...

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Września 17, 2010, 04:10:39 pm »
włącznik montuje się na hamulcu (lince) ,przy kole nie koło klamki , wtedy jest czulszy i estetyczniej to wygląda.

Nie żebym się czepiał - ale czy czujnik przy kole nie będzie bardziej narażony na zawilgocenie/ korozję styczników?? Jeśli można skutecznie zaizolować i metoda jest sprawdzona z czujnikiem na lince przy kole to wielki +++.

barman5

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #96 dnia: Września 17, 2010, 04:46:05 pm »
Można przecież kupić np. z alledrogo chińską lampkę ze stopem i tam jest zaizolowany łącznik do montażu przy samym hamulcu, tylko wtedy nie trzeba już budować całej lampki ;)

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Września 17, 2010, 06:22:56 pm »
Można przecież kupić np. z alledrogo chińską lampkę ze stopem i tam jest zaizolowany łącznik do montażu przy samym hamulcu, tylko wtedy nie trzeba już budować całej lampki ;)

Przy omawianiu wątku "Była elektryfikacja wsi. Czas na elektryfikacje roweru" padały np. stwierdzenia że "że król w to wkroczy i zakaże" - więc pomyślałem że gdyby sprzedaż kierunkowskazów czy świateł STOP do elektrycznych-moto-rowerów była przez "króla" odgórnie zabroniona to trzeba by faktycznie "schodzić do podziemia" i takie rzeczy "wydłubywać" sobie samemu. No ale się człowiek uczy. Dziękuję za pokazanie że jest prostsze rozwiązanie!

Tak coś właśnie podejrzewałem że Niemcy kupują gotowe:

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Września 21, 2010, 07:03:55 pm »
Znowu... napęd wałkiem. Rower jest samoróbką z Rosji:

http://fotki.lv/ru/Vilk/733502/    ----> więcej zdjęć

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: Września 23, 2010, 07:04:15 pm »
Wszystko można zrobić prościej. Tylko nie zawsze drut zbrojeniowy podoła.

Pomijając wagę ...

« Ostatnia zmiana: Września 25, 2010, 08:29:07 am wysłana przez Maciej Długosz »

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Września 25, 2010, 08:31:57 am »
A teraz "z innej - nie - rowerowej - beczki". Oryginał jest na pierwszym zdjęciu, a potem przerobiony skuter Honda Helix CN250:

« Ostatnia zmiana: Września 25, 2010, 09:11:28 am wysłana przez Maciej Długosz »

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #101 dnia: Września 26, 2010, 10:32:08 am »
Nie wiem, jak Maciej to przegapił..
http://www.thirstybeachlandscaping.com/quadbike/. Cudo o nazwie DogSled (BigDog w innych miejscach)

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: Września 26, 2010, 10:35:31 am »
Pająk_Gdynia! Noooo! Nie jestem sam!

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #103 dnia: Września 26, 2010, 12:09:04 pm »
W związku z "utratą" pionka dokonuję masowego przeszukiwania internetu. I wychodzą takie kwiatki.

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Września 27, 2010, 03:26:54 pm »
Zrobić komercyjny velomobil z ... plastikową "łupą". Machnąć lakier i nikt się nie zorientuje że to plastik. Ten australijski velomobil firmy "Tri-Sled" nazywa się "RotoVelo". "Wydmuszka" w tej samej technologii co plastikowe kajaki:

http://www.trisled.com.au/news.html      ----> źródło

« Ostatnia zmiana: Września 29, 2010, 01:35:12 pm wysłana przez Maciej Długosz »