ha,
to co się nawinie. Na tyle lekkie, iż wyciąganie samochodu jest śmieszne. Jednocześnie na tyle wielkie , nieporęczne, że są problemy z zapakowaniem na zwykły (Rowerowy bagażnik jest dużo za wąski i czasami za krótki oraz mało sztywny).
Obrazowo:
-zakupy w sklepie, 2 małe reklamówki. Nie chce mi się przepakowywać ( strata czasu w miejskich podróżach 1 - 3 km ). Chcę tak jak do samochodu położyć te reklamówki w bagażniku i zapomnieć o nich . 6kg, 40x50 cm
- kupiłem oponę rowerową. Byłem rowerem, jak to przywieźć do domu 4 km? 1 kg 70x70 cm. Z podobnymi wymiarami. Sklep, nowe koło rowerowe, 2km, 15 - korki, dom. Jak przewieść koła , aby stalowy bagażnik nie zostawił śladach w obręczach aluminiowych? Samochód( niedasię zaparkować w ciągu 15 min), pieszo, autobus, tramwaj? - problem
-Z ekstremalnych . Na działce chciałbym pomajstrować. Dodatkowo woda mineralna tam się skończyła. Torba z narzędziami mała 40x20 , ale 20 kg. Zgrzewka wody 40x20 10 kg? Odległość 20km rowerem(60 min., przez rekreacyjne tereny), 16 km samochodem( 45 min, syf zabudowany). Co wybrać? Na zwykły rower nie zabiorę tego komfortowo( samo pakowanie, jazda), samochód?
Lodówki, pralki, łóżka ... za dużo Holandii się napatrzyłeś.