Autor Wątek: ZLOT 2025 - KANDYDATURY  (Przeczytany 4638 razy)

natalka

• wyczynowiec na poziomie
ZLOT 2025 - KANDYDATURY
« dnia: Sierpnia 02, 2024, 02:12:11 pm »
Szanowni
Nie chcę wychodzić przed szereg, ale ktoś musi skoro po prawie miesiącu od zakończenia tegorocznego znakomitego Zlotu w Łodzi nadal nie wiemy kto będzie organizował Zlot w 2025 roku ;)
Podczas ostatniego ogniska ustaliliśmy, że zrobimy ankietę na Forum w tym temacie.
I w tym zakresie sądzę, że powinniśmy wzorować się na pomysłach i doświadczeniach rowerzystów z Forum podrozerowerowe.info, którzy mają taki wątek dotyczący organizacji tegorocznego Zlotu:
https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=27636.0
W tym ^^ wątku ludzie wpisywali swoje propozycje, wraz z opisami dokładnymi miejsc gdzie taki Zlot chciałyby zorganizować, z opisem miejsca noclegu, paroma zdjęciami i słowami zachęcającymi do oddania głosowania właśnie na ich pomysł :)
Proponuję, żebyśmy podeszli właśnie w podobny sposób - jednak wprowadzając pewne niewielkie reguły, wymagania i wskazówki ;)

Propozycja zasad, jakimi powinniśmy się kierować:

• Kandydatury zbieramy do końca sierpnia 2024 roku.
  • Głosowanie na kandydatury w ankiecie zostanie rozpoczęte 1 września i zakończone 30 września.
  • Kandydatury powinny zawierać:
    • opis miejsca
    • kilka zdjęć miejsca noclegowego/ośrodka/pola kempingowego/etc
    • opis warunków noclegowych i sanitarnych
    • wysokość opłat
    • odległości do ciekawych miejsc
    • informację o możliwym dojeździe komunikacją zbiorową
    • możliwości dojazdu innymi środkami jak rowerem/samochodem (parking?)
  • Kandydatury powinny być zgłaszane przez osoby, posiadają doświadczenie związane ze swoim uczestnictwem w poprzednich Zlotach.
  • W ankiecie powinny wziąć udział osoby, które już na Zlotach jak do tej pory były uczestnikami chociaż jednego poprzedniego Zlotu.

To kto chce organizować Zlot 2025? :)

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
Odp: ZLOT 2025 - KANDYDATURY
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 02, 2024, 05:37:57 pm »
Zgłaszam swoja kandydaturę na organizowanie zlotu 2025 na Podkarpaciu w okolicach Dębicy

Baza noclegowa ośrodek wypoczynkowy Jałowce   https://www.jalowce.pl/
ze wstępnych ustaleń jest możliwość rozbicia namiotu (podpięcie do sieci 230v zaplecze higieniczne, łazienki i prysznice oraz umywalki )
domki 5 i 10 osobowe lub apartamenty
miejsce ogniskowo imprezowe
plac z monitoringiem na postój rowerów
parking dla samochodów
do dyspozycji cała infrastruktura ośrodka kąpielisko restauracja
Na razie nie mogę określić dokładnych kosztów jako wskaźnik wstępny obowiązuje cennik ośrodka. Konkretne negocjacje przeprowadzę gdy będzie wiadomo kto wygrał plebiscyt na organizatora zlotu

Ponieważ bardzo podobał mi się zlot u Karoli w Kozienicach gdzie trasy były bardzo lajtowe i było dużo czasu na poważne rozmowy Polaków również Sonia i Marek podtrzymali w Łodzi tą koncepcje

Mam w planie trasy około  70 km po płaskim terenie i drogach asfaltowych Trafi  się tez parę km dróg duktowych utwardzanych w terenie leśnym

Na pewno zwiedzimy Tarnów

Zobaczymy pozostałości po jednostce wojskowej zsrr odwiedzimy PIZZERIE     https://www.facebook.com/pizzeriapietro.czarna/?locale=pl_PL  (załatwiona niespodzianka kulinarna )

Może uda się zwiedzić fabrykę największego polskiego producenta rowerów ROMET-ARKUS po drodze  https://latoszynzdroj.com/

Odwiedzimy Dębice, muzeum regionalne oraz obóz z okresu II wojny światowej gdzie produkowano pociski V2 https://www.ecpip.pl/historia/gora-smierci.html

Jest jeszcze jedna propozycja, trasa trochę extremalna po asfalcie  https://pl.wikipedia.org/wiki/Wie%C5%BCa_widokowa_w_G%C5%82obikowej
przy dobrej pogodzie widać tatry i większość szczytów 
Trudy podjazdu na  Rozdzielnie Wiatrów w Głobikowej rekompensuje piękny długi zjazd po asfalcie tam właśnie padł mój  życiowy rekord prędkości na trajce 103 km/h
 DLA zainteresowanych nię będzie bicia tego rekordu w ramach zlotu

jest jeszcze kilka atrakcji ale w fazie organizowania
mapy i slad GPS będzie do dyspozycji na oficjalnej stronie zlotu

Miejsce bazy zlotu jest 12km od stacji PKP
i koło 14 km od zjazdu z autostrady

Zapraszam serdecznie na Podkarpacie
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2024, 06:32:09 pm wysłana przez AGA »
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 08, 2024, 09:26:48 pm »
Przegłosowane... Następnym organizatorem Zlotu jest AGA
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
szary Peugeot 508SW z DW10CTED4
Twister 800

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 08, 2024, 10:12:43 pm »
dzieki Franc ale ma to sie odbyć cywilizowanie, zaczekamy na resztę głosów
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

Maciej K

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 12, 2024, 09:11:50 am »
Mimo, że na zlotach nie bywam, to na prośbę AGI (zaczekamy na resztę głosów) pozwolę sobie głos  wtrącić.

AGA...Podejrzewam, że aby zloty jak i cały ruch  poziomy w Polsce jakoś "ucywilizować",
hasło o stowarzyszeniu rzuciłeś. Brawo.
Moja propozycja.
A może by tak, małymi kroczkami idąc,  te Wasze coroczne spotkania także jakoś w ramy cywilizacyjne ująć.
Velomobile mają swoje coroczne spotkania w JEDNYM stałym miejscu czyli w Utrecht
jako Olienbollentocht zwane.
Wystawy poziomów przez naście lat w Germersheim się odbywały.
Mistrzostwa HPV przez kilka lat w Lelystadt. Potem Zandorf.
Polscy motocyklowi patrioci sezon swój w stolicy duchowej (wiadomo) czyli Częstochowie
pod nazwą Zlot Gwiaździsty zaczynają. Itd.Itd.

Czy nie nadszedł wreszcie czas, aby te partyzanckie spotkania Braci na poziomach, choć przez kilka lat TAKŻE
w jednym  miejscu się odbywały?
Jak starsi (w poziomie) pamiętają, to ruch a wręcz szaleństwo poziome na początku lat 80tych
w Łodzi właśnie się zaczęło i tak jakoś do upadku komuny trwało.

Ostatni Zlot w Łodzi zachwycił, a KRZYWA  MOCY zachwytowych uniesień znowu poszła w górę.
Zastanów się czy nie nie warto do korzeni wrócić, zlot w Prząśniczce powtórzyć i mała TRADYCJĘ zacząć budować.
Zalety tego?
Wszyscy mają niemal równe szanse dojazdowe i powtórzenie kilkukrotne tego zachęci może władze i prasę
do pro poziomego działania. (przykładem Żyrardów i elektryki)

W dobie internetu nie ma chyba problemu, abyś w Dębicy siedząc kolejny Zlot w przecudnej Prząśniczce zorganizował.
A wady? Nie widzę.
Spotykacie się, bo chcecie pogadać i browary wspólnie  poobalać. No i piosenki Macieja K pośpiewać.
A różne zwiedzania turystyczne każdy może przecież według własnego uznania uprawiać.
Po Ustce "roroch" chciał Was do Szczecina na kolejny zlot wywlec.
Teraz Ty na drugi kraniec Polski.
Chwała Ci za to, że Dębicę światu bardziej pokazać pragniesz, ale leży ona dość od centrum Polski daleko,
a może i jeszcze dalej.
Aby do niej dojechać, to sporego poświęcenia trzeba. Albo fanatyzmu.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2024, 09:19:52 am wysłana przez Maciej K »

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 12, 2024, 09:38:06 am »
powiem krótko, gdyby nie zloty to pewnych miejscowości bym raczej nie odwiedził bo zawsze sa ładniejszej bardziej rozpowszechnione turystycznie miejsca
To czy Dębica czy jakieś inne sympatyczne miejsce wybierzemy zależy od grupy
Ponieważ 80% naszego zlotowego czasu spędzamy na rowerach wiec fajnie jest jak te widoki za każdym razem są nowe i miejsca do zwiedzania zachęcają by wskoczyć na nasze leżanki i pooglądać za każdym razem coś innego
Wiec idea stałej miejscówki raczej jest kiepskim pomysłem
Dzisiaj przemieszczanie sie po Naszym pięknym kraju już nie stanowi wielkiego problemu
Większość naszych kolegów wykazuje dużą determinacje i fanatyzm żeby zameldować się na naszym corocznym święcie
Nasi zagraniczni koledzy i koleżanki tez z przyjemnością zwiedzają Polskę

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 12, 2024, 04:41:20 pm »
Z całym szacunkiem Maciej K ale AGA ma rację, zlot poziomek w różnych częściach naszego pięknego kraju mobilizuje nas do zwiedzania. Uwielbiam turystykę rowerową ale czy byłbym np. w Kozienicach? Żal mi, że nie mogłem być na wszystkich zlotach ale nadrabiam to w późniejszym czasie, przykład -  słynny Zlot Franca - czyli Podlasie, byłem w tym roku i się zachwyciłem, pomimo ostrzeżeń.
Teraz Polskę przejechać to żaden fanatyzm, determinacja to raczej związana jest z posiadaniem bogactwa zwanego "czasem" stricte i w przenośni. Co do poparcia zlotu u AGI, jak na razie widzę, że jedynym zdeterminowanym chętnym jest AGA i nie ukrywam, że na Podkarpaciu nie byłem i na taki zlot chętnie bym przyjechał. Owszem, na ognisku to nie Paweł pierwszy zgłosił kandydaturę ale jak do tej pory kontrkandydat ani be ani me ale nie chciałbym kłótni w tym temacie - po co - kolejny zlot można zaklepać tu i teraz w tym temacie i tę prestiżową sprawę mieć już ugruntowaną na zaś.

A pro po organizacji zlotu, nie słyszałem w Ustce o chęciach Pawła ale skoro większość potwierdza, że tak było to pierwszeństwo na przyszły rok powinien mieć AGA więc za Franc-em nahtah się podpisuje.....;)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

natalka

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 12, 2024, 09:09:59 pm »
[...bredzenie...]

Jak to jest, że zawsze najwięcej do powiedzenia ma ktoś, kto nigdy na Zlotach nie jest?
Zawsze najwięcej pisze, zawsze najbardziej rozwleka swoje myśli dęte - ale żadnego działania z nich owocnego nie było i nie ma i pewnie nie będzie.
Macieju - odpuść sobie.
Niechże w tym wątku zabierają głosy ci, którzy bywają na Zlotach i którzy byli przynajmniej kilka razy.
A nie ci, którzy obiecują że MOŻE na Zlocie się pojawią jeśli będzie ten Zlot u nich w ogródku :> :P

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 13, 2024, 11:13:59 am »
[...bredzenie...]
A nie ci, którzy obiecują że MOŻE na Zlocie się pojawią jeśli będzie ten Zlot u nich w ogródku :> :P

Winiary 2026?
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 13, 2024, 12:00:02 pm »
[...bredzenie...]

Winiary 2026?
62-800 Kalisz, ul. Złota, nr 86   8)

natalka

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 13, 2024, 02:36:38 pm »
Winiary 2026?
62-800 Kalisz, ul. Złota, nr 86   8)

Czy to tam gdzie Skup Złomu???
 ;)  ;D ;D ;D ;D

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 13, 2024, 09:54:18 pm »
W Dębicy nigdy nie byłem - temat godny rozpatrzenia - ino podejrzewam że teren może być falowany... Za to w Kaliszu - równo jak stół! A i bliżej mam ;) Niniejszym jako że temat brzmi: KANDYDATURY - ja wysuwam kandydaturę kol. Maciej K. i zlot w Kaliszu.
Zaprawdę powiadam Wam! - głosowanie prawdę ci powie!

Maciej K

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 14, 2024, 08:55:55 am »
Takich odpowiedzi jak AGI i nahtacha mogłem się spodziewać.
Potwierdzają one te moje kpiny i szyderstwa (dozwolone przez regulamin zresztą) jakie tu na forum
od wielu lat uprawiam.
Mianowicie.
Nie raz pisałem, że MY (Wy bardziej) polscy ludzie na poziomie jesteśmy od tych z zachodu lepsi i mądrzejsi.
Jesteśmy po prostu NAJ. (z tego też powodu stosowny Hymn Wam zadedykowałem)
Mamy OGROMNY pęd do turystyki i dzięki NASZYM   ZLOTOM  w różnych miejscach,
nasz przecudny kraj ZWIEDZAMY.
Te zachodnie Gupki w jednym miejscu spotykając się gó..o mogą zobaczyć, pewnie się nudzą i pokazują,
że zacofani są.
A piękne zakątki ich ojczyzn nie interesują ich.
Podobnie jak tych "elektrycznych głupoli" z Żyrardowa.

Z innej, bardziej krytycznej strony (z dużą domieszką IRONII), na stanowiska wyż. wspomnianych patrząc
można taki wniosek wywlec , że polscy ludzie na poziomach, NIE SĄ  w stanie INDYWIDUALNIE
ciekawych turystycznie i krajoznawczo wypraw robić.
Zewnętrznego bodźca potrzebują i tylko STADNE wyprawy tudzież zwiedzania szczęście dać im mogą.
Bo każdy Polak "indywidualista" poziomy wie, że w stadzie raźniej i ciekawiej.
Wniosek?
Polski Poziomowiec, poziom owiec prezentuje.
Ja tłumów od najmłodszych lat nie cierpię i unikam.
A od 10ciu wręcz MIZANTROPEM i odludkiem się stałem.
Dodam, że słowo mizantrop z tropieniem Mizanów nie ma nic wspólnego.

[...bredzenie...]

Jak to jest, że zawsze najwięcej do powiedzenia ma ktoś, kto nigdy na Zlotach nie jest?
Zawsze najwięcej pisze, zawsze najbardziej rozwleka swoje myśli dęte - ale żadnego działania z nich owocnego nie było i nie ma i pewnie nie będzie.
Macieju - odpuść sobie.
Niechże w tym wątku zabierają głosy ci, którzy bywają na Zlotach i którzy byli przynajmniej kilka razy.

Słowa "bredzenie" w moim powyższym komentarzu z 12.08.br. nie znalazłem i wprowadzenie go
za nikczemną prowokację uważam.

Dodam też, że czy ktoś chce czy nie, ale ja za symbolicznego "ojca" rowerów poziomych w Polsce
uważać się mogę i przez wielu za takowego także uważany jestem.
Co tu na Forum nie raz podkreślano.
(Zaś Łódź za symboliczną MATKĘ polskich poziomów uważam)
W domu nauczono mnie, że DOBRY  OJCIEC o swoje dzieci dba i dobrymi (w jego mniemaniu) radami
stara się im pomóc. Nawet z daleka.
MĄDRY zaś ojciec na imprezy swoich dzieci NIE  WCISKA  SIĘ.
Zwłaszcza, gdy miłośnikiem ciszy i samotności jest.

Skup złomu jest obok i inny numer posiada.

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2024, 09:47:34 am wysłana przez Maciej K »

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 14, 2024, 10:03:44 am »
A kto każe się wciskać? Zawsze jest to ZAPROSZENIE na imprezę takową.  ;)
Swoją drogą - kilkukrotnie byłem na zlotach w różnych lokalizacjach i nawet przez łeb mi nie przeleciało że można "pić w Spale i spać w Pile" a dzięki koledze LowRider doznań takich w swym nędznym życiu przeżyłem ;)

natalka

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 14, 2024, 10:06:44 am »
@Szydziu - proszę o przestrzeganie reguł zgłaszania Kandyadtur:
+ to musi być z?łoszone przez ochotnika na Organizatora
+ Ochotnik musi spełniać okreslone warunki, których Maciej - niestety! - nie spełnia
Aczkolwiek faktem jest, że Zlot w Kaliszu, organizowany przez Macieja mógłby być interesującym doświadczeniem. Grupa ludzi mogłaby zobaczyć budowane w Polsce velomobile i inne rowery, sprawdzić jak to działa, z czym to się je, a na co, a po co. I to piszę POWAŻNIE.
No ale Maciej od wielu lat na Zlotach się nie pojawia, z wielką stratą przede wszystkim dla siebie ale i również pewnymi stratami dla nas i dla wielu Zlotowiczy pojawiających się na naszych spotkaniach corocznych.

Takich odpowiedzi jak AGI i nahtacha mogłem się spodziewać.
Potwierdzają one te moje kpiny i szyderstwa (dozwolone przez regulamin zresztą) jakie tu na forum
od wielu lat uprawiam.

A więc przyznajesz się, że to co piszesz tu jest nacechowane pewną złością i niechęcią jaką do nas żywisz?

Mianowicie.
Nie raz pisałem, że MY (Wy bardziej) polscy ludzie na poziomie jesteśmy od tych z zachodu lepsi i mądrzejsi.
Jesteśmy po prostu NAJ. (z tego też powodu stosowny Hymn Wam zadedykowałem)
Mamy OGROMNY pęd do turystyki i dzięki NASZYM   ZLOTOM  w różnych miejscach,
nasz przecudny kraj ZWIEDZAMY.

Czy możesz napisać, czemu te wyżej wymienione słowa napisałeś wielkimi literami?

Te zachodnie Gupki w jednym miejscu spotykając się gó..o mogą zobaczyć, pewnie się nudzą i pokazują,
że zacofani są.
A piękne zakątki ich ojczyzn nie interesują ich.
Podobnie jak tych "elektrycznych głupoli" z Żyrardowa.

Ale czemu od razu głupoli?
Czy każdy kto nie podziela Twoich zainteresowań, uwag, hobby etc musi być od razu głupszy?
Chcą - niech mają. A nuż któryś wymyśli jakiś pojazd elektryczny, który będzie w stanie zastąpić tysiące samochodów w miastach dając to samo we właściwszej postaci

Z innej, bardziej krytycznej strony (z dużą domieszką IRONII), na stanowiska wyż. wspomnianych patrząc
można taki wniosek wywlec , że polscy ludzie na poziomach, NIE SĄ  w stanie INDYWIDUALNIE
ciekawych turystycznie i krajoznawczo wypraw robić.
Zewnętrznego bodźca potrzebują i tylko STADNE wyprawy tudzież zwiedzania szczęście dać im mogą.
Bo każdy Polak "indywidualista" poziomy wie, że w stadzie raźniej i ciekawiej.
Chyba mijasz się z prawdą, za mało chyba widziałes i wiesz o wyprawach wielu osób z nas, które same lub w grupkach przemierzają Polskę (i nie tylko).

Wniosek?
Polski Poziomowiec, poziom owiec prezentuje.
Ja tłumów od najmłodszych lat nie cierpię i unikam. A od 13tu wręcz MIZANTROPEM i odludkiem się stałem.
Dodam, że słowo mizantrop z tropieniem Mizanów nie ma nic wspólnego.

I tu chyba zaczynasz nas obrażać...

Słowa "bredzenie" w moim poście z 12.08.br. nie znalazłem i wprowadzenie go za nikczemną prowokację uważam.

Racja - sorry. W końcowej wersji postu tego określenia miało nie być. Umkło mi.
Ale faktem jest, że swoje posty piszesz w sposób bardzo trudny do odczytania, za bardzo rozwlekły co utrudnia przeczytanie i dojście do tego co właściwie chciałeś w danym poście przekazać innym.
Swoją drogą, jeśli nas wyzywasz i chcesz traktować jak owce - to czemu do nas piszesz tak rozbudowane posty tu na Forum? Gdzie sens, gdzie logika?
Po co tyle słów?

Cytując klasyka:
https://www.youtube.com/watch?v=YpCRsn3BcwQ
"Wszystko co da się powiedzieć, da się powiedzieć prosto. A czego nie da się powiedzieć - o tym trzeba milczeć".

Dodam też, że czy ktoś chce czy nie, ale ja za symbolicznego "ojca" rowerów poziomych w Polsce
uważać się mogę i przez wielu za takowego także uważany jestem.

Czy jesteś pewien? Czy na pewno nie było nikogo innego wśród ponad 30 milionów ludzi żyjących w PRL, którzy również budowali swoje rowery "nietypowe"?
Czy aby czasem nie brakuje w tych wypowiedziach nieco skromności?