Autor Wątek: Ścieżki rowerowe - jak to jest z oznakowaniem poziomym?  (Przeczytany 3607 razy)

Maciej K

• całkiem inny wariat
Odp: Ścieżki rowerowe - jak to jest z oznakowaniem poziomym?
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 25, 2024, 08:49:20 am »
Miki11 słusznie przypomniał mi, że temat "jasnych przepisów" drogowych tyczy.
Czytając w innych wątkach  opisy jego dolegliwości zdrowotnych odniosłem wrażenie,
że człowiekiem mocno dojrzałym jest.
Tu zaś pisząc i "jasnych przepisów" (tu drogowych) w Polsce!!!??? oczekując dowodzi,
że nieogarniającym polską rzeczywistość MŁODZIEŃCEM  jest lub, że w ogóle w Polsce nie mieszka.
Jako, że dużo czytam i bacznie tę "naszą" Polskę obserwuję dodam, że jasnych przepisów nie ma co w "naszym" kraju szukać,
ani oczekiwać, że takowe pojawią się.
Od 35 lat o to przecież chodzi, aby jak największy BAŁAGAN był i aby obywatel takimi pierdołami jak "przejście sugerowane"
(czy może "nieśmiało sugerowane". Brzmi ciekawiej.) zajmował się i nie miał CZASU ani CHĘCI, aby na to co władze robią patrzeć.
Nie ma bowiem w Polsce dziedziny w której przepisy byłyby jasne i przez przeciętnego czytającego zrozumiane.
I o to chodzi.
Im więcej przepisów niejasnych i im burdel większy, tym  dla rządzących lepiej.
Dzięki temu ogłupieni i "wykształceni" wg kolejnych "widzimisię", nawiedzonych "speców" od edukacji ludzie,
jak najprawdziwsze barany zachowują się.
Skołowani w burdelu niejasnych przepisów gubią, a na ulicach i drogach ambitnie giną.
Biznes pogrzebowy znakomicie się kręci.
I mimo, że temat przez mikiego poruszony nas rowerzystów tyczy, to wszelkie forumowe rozważania w tym temacie sensu
wg. mnie nie mają.
Równie dobrze  możemy dyskusję podjąć czy w bokserskich rękawicach  można latające komary za jaja chwytać
i czy są jasne przepisy, które temat ten jakoś regulują.
Chcąc zdrowie zachować i kłopotów nie mieć, to  wspomniane wczoraj przeze mnie zasady stosujmy i będzie ok.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2024, 08:58:59 am wysłana przez Maciej K »

miki11

• wyczynowiec na poziomie
  • M5 / Speedliner 'Blue Glide'
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 25, 2024, 09:24:13 am »
Jak to mówią, w mętnej wodzie łatwiej się rybki wybiera...

Maciej K

• całkiem inny wariat

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 26, 2024, 10:07:54 am »
Komentarzy nie czytałem.
Wg znaków to ten kierowca miał pierwszeństwo.
Ciekawe dlaczego zabrali mu uprawnienia? Chyba, że był po apożyciu, ale nic nie piszą, lub nie doczytałem.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

miki11

• wyczynowiec na poziomie
  • M5 / Speedliner 'Blue Glide'
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 26, 2024, 10:34:39 am »
Ponoć w Niderlandach jest prawo takie, iż każdy wypadek z udziałem auta i roweru oznacza winę kierowcy auta. Tak słyszałem, chociaż nie mam jak potwierdzić.