Autor Wątek: Owiewka "fabryczna" z AZUB  (Przeczytany 6937 razy)

recutibi

• sympatyk na poziomie
  • **
Owiewka "fabryczna" z AZUB
« dnia: Grudnia 08, 2009, 12:24:00 pm »
Kontynuuję to co już napisałem w "Techno" n/t owiewki:

Panowie, ja do mojego AZUB-a (którego już nie mam..) kupiłem kiedyś owiewkę "firmową" z Czech. Właściwie ni korzystałem z niej bo mi się nie chciało.....Stwierdziłem, że i tak nie lubie jazdy w deszczu, a o te parę km/h więcej też mi nie chodzi. Sprawdziłem też, jakby wyglądało na nowym trajku, ale to zdecydowanie było stworzone do dwukołowców.
Więc, jeśli ktoś byłby zainteresowany, mogę odstąpić. Jest prawie nieużywana, kompletna, wraz z ogromną torbą, w której....pół roweru możnaby przewozić.

Awięc cena oryginalna to 250 EUR, ja odstąpię za 400 zł co jest znacznie poniżej połowy tej ceny.

marek

• sympatyk na poziomie
  • **
  • z każdym dniem bliżej poziomu
Odp: Owiewka "fabryczna" z AZUB
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 09, 2009, 10:59:54 pm »
Można prosić jakieś zdjęcie

recutibi

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 14, 2009, 03:32:17 pm »
Można, tylko nie wiem jak umieścić zdjęcie w odpowiedzi :(
Czy mógłby ktoś wyjaśnić jak przenieść zdjęcie z komputra tutaj?

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 14, 2009, 04:13:25 pm »
Trzeba korzystać z zewnętrznych serwisów takich jak http://imageshack.us/ lub http://www.fotosik.pl/ . Pokazujemy miejsce gdzie są fotki, program generuje linki które wkleja się w tekst posta. 

recutibi

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 15, 2009, 10:39:57 am »
To zajmie troche wiecej czasu. Zamiast, ponizej znajdziecie link do "zrodla", do firmy AZUB, skad moja owiewka pochodzi. Wierzcie mi, moja wyglada dokladnie tak samo. (Sorry za brak polskich liter...)

http://www.azub.eu/CZ/windshield-for-recumbents/

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 23, 2009, 09:16:48 pm »
Cześć!
  Byłbym zainteresowany taką owiewką, proszę o kontakt na maila
sszota3@wp.pl
              Pozdrawiam
                             Sławek
Sławek

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 12, 2010, 07:38:58 am »
 Na allegro istnieje zwyczaj wystawiania komentarza sprzedającemu/ kupującemu po dokonanej transakcji. Informuję więc, że owiewka Azuba, dzięki kontaktowi nawiązanemu przez "Forum poziome" zmieniła właściciela.Prowadzenie interesów z  recutibi to prawdziwa przyjemność. No i jestem niezmiernie zadowolony z poznania "na żywo" kolejnego "poziomego" kolegi.
                            sławek 
Sławek

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 12, 2010, 12:00:51 pm »
Nie wiem czy prowadzisz może zapiski średnich prędkości, jeśli tak fajnie by było jak byś wrzucił na forum średnie przed i po montażu owiewki.

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 13, 2010, 08:58:27 pm »
 Na razie zima taka, że aż strach, więc do prób z owiewką zejdzie jeszcze trochę czasu.
 Pewnie będę próbował przejechać dany odcinek z owiewką, a innym razem bez. Będzie to trudne do zbadania, bo nigdy nie wiadomo czy wiatr był taki sam, czy człowiek miał "lepszą dyspozycję dnia"
 Producent wspomina o poprawie osiągów o 1,5 do 2 km/h czyli ... w granicach błędów pomiarowych :)
 Bardziej liczę na osłonę przed deszczem, a to czy się jest suchym czy mokrym już stwierdzić dosyć łatwo :)                     Pozdrowionka
Sławek

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 13, 2010, 10:24:15 pm »
1,5-2 km/h na ŚREDNIEJ prędkości. To dużo (tzn. zależy jakie kto ma średnie, ale jest pewien poziom sprawności do którego w miarę łatwo dojść a potem o każdy km/h trzeba coraz bardziej się starać ;) ). Poza tym za owiewką jest cieplej - zakładaj i wsiadaj, w plecy będzie Cię grzał fotel :)
Jakub Sałata

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 13, 2010, 11:16:42 pm »
Właśnie interesuje mnie skonfrontowanie teorii z praktyka, jeśli ktoś prowadził by zapiski średnich z przynajmniej 20 - 30 jazd bez owiewki i zapiski z takiej samej ilości tras z owiewką to zapewne dało by się stworzyć w exelu całkiem interesujący wykres pokazujący zależność miedzy założeniem owiewki a jej brakiem.
Można by osobno zrobić wykres pokazujący związek między założeniem owiewki a pokonaną odległością.
(Mniejszy wysiłek przy tej samej prędkości średniej ).

Oczywiście takie testy to raczej latem, zima może być ciężko o wysoką średnią :)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2010, 11:18:14 pm wysłana przez Yin »