Zanim zaczniesz budować rower poziomy sprawdź, co stworzyli twoi poprzednicy, co w ich konstrukcjach można poprawić lub? zepsuć. Zaoszczędzisz czas, pieniądze a czasem też trochę nerwów. W konsekwencji unikniesz wyważania otwartych drzwi, co bywa frustrujące. Zanim cokolwiek zrobisz upewnij się, jaki rodzaj ?poziomki? odpowiada twoim potrzebom i z jakich konstrukcji lepiej zrezygnować już na wstępie. Ja tak wlaśnie zrobiłem. Przetestowalem trochę rowerów i teraz wiem który mi odpowiada. Ty też mozesz zrobić podobnie - wypożycz parę ?poziomek?, przetestuj je i potem rób co zechcesz. :-)
Informacje o rowerach do wypożyczenia znajdziesz tu: rowerpoziomy.pl
Do wyboru masz: flevobike z ruchomym suportem, flevobike fifty fifty z podnoszoną kierownicą, optimę baron (lowracer), nazsca passeo z kierownicą podsiodłową, nazca explorer też z kierownicą pod siodłem, hp velotechnik streetmachine, spartę icarus.
(Na stronie nie ma wszystkich wymienionych rowerów, bo wciąż pojawiają się nowe i czasem muszą poczekać na sfotografowanie. Wkrótce pojawi się trójkołowiec, których dotąd u mnie nie było.)