Autor Wątek: ZLOT 2020  (Przeczytany 56310 razy)

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
Odp: ZLOT 2020
« Odpowiedź #105 dnia: Czerwca 12, 2020, 12:10:34 pm »
UWAGA!!!

Jestem po negocjacjach na zamku, wynik rozmów jest taki; na pokoje zamkowe możemy wpuścić 18 osób i tylko rodziny. Podam numery rejestracyjne z listy uczestników które mają zagwarantowany nocleg w pokojach.

Są to numery; (1-2-3-4-5)-----(9-10)---(12-13)----(18-19)----(22-23-24)-----(36-37-38-39).

Pozostałym uczestnikom gwarantuję nocleg pod namiotem typu harcerskiego - mam takie dwa, upraszam tylko o zabranie ze sobą ŚPIWORÓW I KARIMATY, jeżeli ktoś przyjedzie ze swoim namiotem(pomijam tych którzy już określili się wcześniej) proszę o powiadomienie mnie na email.
TOY-TOY-ów nie będzie ale wejście z podzamcza będzie przez boczną furtkę, by umożliwić dostęp do łazienek przez noc.
Namioty za dnia będzie pilnował stróż z poza zamku a rowery w nocy, złożone pod zamkową wiatą, stróż zamkowy.

Jeżeli coś się zmieni, dam znać zaraz po otrzymaniu info.

Cóż mogę więcej powiedzieć, przeżyjmy ten zlot i uporajmy się z wszelkimi problemami razem - PRZYGODA CZEKA.;))))

p.s Rozmawiałem z właścicielką "ALBERTI WILLA"  prowadzi remont i ma nie czynne. Jeżeli ktoś chciałby spróbować znaleźć pokój poza zamkiem, to mam namiar na Ranczo Pod Strusiem w Wojcieszynie- tel.509 048 891 lub Wichrowy Dwór w Uniejowicach- tel. 694 240 290 cena za nocleg kształtowała się przed koronaW... podobnie.
 Proszę dać znać w razie załatwienia takiego noclegu.

Pozdrower!!!

http://zlotpoziomek.pl/
« Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2020, 12:12:50 pm wysłana przez nahtah »
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

gajowy

• wyczynowiec na poziomie
  • byle dalej i dalej
« Odpowiedź #106 dnia: Czerwca 13, 2020, 01:09:49 pm »
Ja deklarowałem się na swój namiot, ale proszę dorzucić mnie do wspólnego.

Specbike

• sympatyk na poziomie
  • **
    • SPECBIKE
« Odpowiedź #107 dnia: Czerwca 13, 2020, 02:53:09 pm »
3 people from Latvia will also be on Monday.
can we sleep in our tent and / or in the car?
will a cooking place be available?
Will the toilet and shower in the castle be available?

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #108 dnia: Czerwca 13, 2020, 07:19:22 pm »
@nahtah te namioty to iloosobowe są? Rozumiem, że jeden damski drugi męski? Jakie wyposażenie w sensie kanadyjki, zbita z dech platforma? Na czym śpimy?
Ponadto czy gdzieś w bezpośrednim sąsiedztwie jest prąd i jaka do niego odległość abym mógł zabrać odpowiednio długi przedłużacz.
To chyba na razie wszystko  :)
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #109 dnia: Czerwca 13, 2020, 08:36:17 pm »
Namiotów jeszcze nie widziałem ale każdy ma rozmiar 3x6x2m, prezentację będę miał po niedzieli, mam do wyboru stare, często używane i nowoczesne, rozkładane w bardzo krótkim czasie, zalecane łóżka polowe lecz takowych nie posiadam, przypuszczam, że jakaś plandeka na podłogę czy coś w tym stylu ale dowiem się dopiero po niedzieli i po niedzieli ten problem będę rozwiązywał. Śpimy na karimatach w śpiworach, Dostęp do prądu od 150m do 200m. Podział na damski i męski namiot jest oczywisty.

Yes, you can sleep in a tent or a car,
toilets and showers are available in the castle and cooking will be a problem but there is a shop in the castle, you can buy dinner by the fire and breakfast buffet in the dining room. The rally starts on Tuesday and then I will appear in person at 12.00

Greetings!

« Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2020, 08:59:36 pm wysłana przez nahtah »
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #110 dnia: Czerwca 19, 2020, 04:50:16 pm »
Uwaga!!!

Namioty mam załatwione i są do odbioru we wtorek, są to namioty handlowe starego typu więc kosztów nie ponosimy, plandeki na podłogę już mam, niestety łóżek polowych nie załatwiłem więc należy zabrać ze sobą śpiwór i karimatę.
Wielkość namiotu 3x6  i w jednym będzie pięć pań w drugim 9-u panów z tym, że będziemy mieć jeszcze trzeci namiot ale nie wiem czy kompletny.
Niestety, napięty grafik ośrodka nie pozwala mi na swobodne działania i odbiór namiotów odbędzie się we wtorek po 13,00.
Dogadałem się z Kasztelanem co do Toy Toy-ów i będzie jeden, by w nocy nie latać na zamek trzymając się za rozporek;))) i z tego tytułu, proszę parę groszy przygotować - 5zeta od każdego zlotowicza.

Przypomnę o maskach które należy mieć ze sobą, bo nakaz noszenia podczas zakupów w sklepach i marketach nie został zniesiony, środki do dezynfekcji rąk też warto by było posiadać.

Odnośnie wycieczek - pierwsza w środę to zdobywanie "Fudżijamy" wycieczka krótka ale wejście na wulkan wymaga obuwia nie rowerowego.
Pierwszego dnia po drodze mamy Dino, drugiego Biedronkę i Lidl, trzeciego Netto, Biedronkę i Lidl a czwartego Intermarche, Polomarket, Carrefour i lokalne sklepiki.
Catering po drodze ustalony w odpowiednich punktach, problem innych turystów nie powinien nastręczać, pora taka, że zdążymy z czasem.
Wyjazd jak podałem w programie a powrót na zamek bez pośpiechu do godziny 18 na kolacje przy ognisku. O tej porze nie ma już zwiedzających(nie powinno już być) i będziemy mieć spokój.
Odległość do gniazdka elektrycznego od 150m do 200m, to zależy w którym miejscu będzie rozbity namiot ale proszę się dogadać i zaopatrzyć w przedłużacze, by starczyło. Na zamku takowego nie mają a mój ma 10m. ;)))
Jeżeli chodzi o catering zamkowy, to konsumujemy to co na zamku, wiem, że taniej by był upiec "biedronkowe" kiełbaski ale wytargowałem utrzymanie cen z przed pandemii a zespół postara się, by miało to ręce i nogi. Po za tym mamy .......ale się rozpisałem, resztę dowiecie się na zlocie.

Dziś przyszły koszulki i właściwie to by było na tyle, tylko namioty rozstawić i zlot zacząć. Żeby namioty były dostępne już dziś to jutro, czyli w sobotę, od rana zacząłbym zlot ale może i dobrze bo teraz i przez łykend leje i ma lać.;)))

Ocieram pot ze skroni, pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na zlocie.   
,

p.s. na pytania odpowiadam wszelakie pod wieczór lub wieczorem .;)))

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #111 dnia: Czerwca 20, 2020, 04:42:56 pm »
W sprawie przedłużacza, ja mam 50m. Ktoś coś jeszcze?
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

Tehen

• całkiem inny wariat
  • Kolejarz forumowy
« Odpowiedź #112 dnia: Czerwca 21, 2020, 05:31:09 am »
Nie obiecuję ale może uda mi się załatwić drugie 50.
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #113 dnia: Czerwca 21, 2020, 10:40:52 am »
Jakaś listwa by się tęż przydała, żeby było więcej gniazdek :-)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Specbike

• sympatyk na poziomie
  • **
    • SPECBIKE
« Odpowiedź #114 dnia: Czerwca 21, 2020, 06:52:38 pm »
Hungary is already done, now we are going to you  ;D

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #115 dnia: Czerwca 21, 2020, 07:11:12 pm »
I am waiting impatiently ;D

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #116 dnia: Czerwca 21, 2020, 08:22:54 pm »
You will come first or second :)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #117 dnia: Czerwca 21, 2020, 08:34:00 pm »
W sprawie przedłużacza, ja mam 50m. Ktoś coś jeszcze?
A może być mały agregacik? 1,6 kVa lub większy 3,5?
Mam coś około 30 m przedłużacza - będę dopiero w piątek popołudniu :( Ale mam za to jeden przedłużacz na 4 gniazda+ 2x USB
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #118 dnia: Czerwca 21, 2020, 08:55:00 pm »
Nie obiecuję ale może uda mi się załatwić drugie 50.
+50m i kilka listew zasilających od nas. Jesteśmy od środy (wieczór).

gajowy

• wyczynowiec na poziomie
  • byle dalej i dalej
« Odpowiedź #119 dnia: Czerwca 21, 2020, 09:56:32 pm »
Jak pojadę autem to też jakieś kable zabiorę