Myśle że nie skasują , zrobiliby to od razu .... chyba, zobaczymy.
@Kapitanie Wasyl - WIELKIE DZIĘKI :-)
A gdyby ktoś się zaczął czepiać to ja z przyjemnością udostępnię ten materiał w postaci avi czy co tam dla wszystkich moich Przyjaciół i Krewnych z tego Forum
.
Ja bym w ogóle chętnie obejrzał wszystkie programy z Marcinem Hyłą. Warto zapamiętać to nazwisko!
Gość jest numerem jeden w dziedzinie dróg rowerowych. (Organizuje w wielu miejscach w Polsce wykłady i szkolenia na te tematy - byłem na takim w Opolu)
Syn małżeństwa znanych krakowskich architektów. Rodzice obdarzeni również nietypowym spojrzeniem na świat. Wspólnie z wynalazcą Księdzem (!) Fijałkiem* "jeszcze za komuny" promowali w Polsce budownictwo z surowej gliny.
Marcin Hyła często zaleca aby... drogi rowerowej nie budować! Ta "herezja" jest zbieżna z naszym spojrzeniem na temat. Często na forum zauważamy że budowa "ścieżki" jest tylko pretekstem dla wyrzucenia nas z ulicy. Co więcej, często nasze bezpieczeństwo się pogarsza, bo istnienie "ścieżki" powoduje powstanie wielu skrzyżowań, na których próbują nas rozjechać...
*Ksiądz Fijałek chyba już nieżyjący, albo bardzo stary. Autor z 90 wynalazków i pomysłów racjonalizatorskich
Wybaczcie, skopiuję tego posta do wątku o ścieżkach "Droga do piekła"