Autor Wątek: Kawa czy herbata  (Przeczytany 126895 razy)

storm

• Gość
Odp: Kawa czy herbata
« Odpowiedź #75 dnia: Stycznia 18, 2011, 10:30:41 am »
Myśle że nie skasują , zrobiliby to od razu .... chyba,   zobaczymy.

@Kapitanie Wasyl - WIELKIE DZIĘKI :-)

A gdyby ktoś się zaczął czepiać to ja z przyjemnością udostępnię ten materiał w postaci avi czy co tam dla wszystkich moich Przyjaciół i Krewnych z tego Forum ;D.

technolog1

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #76 dnia: Stycznia 18, 2011, 02:37:05 pm »
Witam
Ten program Marcina Hyły powstał jakieś 5 lat temu i jest przeznaczony dla ludzi,
którzy pozioma na oczy nie widzieli. Moim zdaniem spełnia swoje funkcje popularyzatorskie.
Pozdrawiam T1

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #77 dnia: Stycznia 18, 2011, 02:51:14 pm »
Myśle że nie skasują , zrobiliby to od razu .... chyba,   zobaczymy.

@Kapitanie Wasyl - WIELKIE DZIĘKI :-)
A gdyby ktoś się zaczął czepiać to ja z przyjemnością udostępnię ten materiał w postaci avi czy co tam dla wszystkich moich Przyjaciół i Krewnych z tego Forum ;D.

Ja bym w ogóle chętnie obejrzał wszystkie programy z Marcinem Hyłą. Warto zapamiętać to nazwisko!
 Gość jest numerem jeden w dziedzinie dróg rowerowych. (Organizuje w wielu miejscach w Polsce wykłady i szkolenia na te tematy - byłem na takim w Opolu)
 Syn małżeństwa znanych krakowskich architektów. Rodzice obdarzeni również nietypowym spojrzeniem na świat. Wspólnie z wynalazcą Księdzem (!) Fijałkiem* "jeszcze za komuny" promowali w Polsce budownictwo z surowej gliny.
  Marcin Hyła często zaleca aby... drogi rowerowej nie budować! Ta "herezja" jest  zbieżna z naszym spojrzeniem na temat. Często na forum zauważamy że budowa "ścieżki" jest tylko pretekstem dla wyrzucenia nas z ulicy. Co więcej, często nasze bezpieczeństwo się pogarsza, bo istnienie "ścieżki" powoduje powstanie wielu skrzyżowań, na których próbują nas rozjechać...

*Ksiądz Fijałek chyba już nieżyjący, albo bardzo stary. Autor z 90 wynalazków i pomysłów racjonalizatorskich

Wybaczcie, skopiuję tego posta do wątku o ścieżkach "Droga do piekła"
Sławek

storm

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Stycznia 18, 2011, 09:33:56 pm »
Obejrzałem właśnie filmik na jutubie (jeszcze raz dzieki dla Kapitana :D ) i powiem, że to jest super. Super zmontowany materiał, znakomite ujęcia, świetnie dobrane informacje... W zasadzie to ja nie widzę nic, czego można by się przyczepic... No może jakiś krótki kawałek z taśmy produkcyjnej - jak się robi ramę czy coś w podobnym guście, może nieco więcej widoczków z przejazdów grupowych poziomek ;) [vide ujęcia z Rogalinka ;) )

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #79 dnia: Stycznia 18, 2011, 09:38:41 pm »
Też obejrzałem właśnie, i przechowałem wersje w .flv formacie na wszeliki przypadek ;)
Dzięki Kapitanie !

A faktycznie że zrobiony pare lat temu, bo Kamil jeszcze szczuplutki ;) i jeszcze go nie wzięło na rowery zmodernyzowane, o pardon - elektryczne :D

Pozdrawiam
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

technolog1

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #80 dnia: Stycznia 18, 2011, 09:52:11 pm »
Witam
Programy Marcina Hyły były dostepne w ramach tzw interaktywnej telewizji - http://pl.wikipedia.org/wiki/ITVP
Ja ściągnąłem sobie na komputer 7 plików. Tylko nie wiem jak je przesłać mają po ok 100MB każdy.
Oto tytuły: 1 Rowery poziome, 2 Rowery składane, 3 Rowery towarowe, 4 Rowery w Warszawie, 5 Drogi rowerowe,
6 Historia roweru, 7 Rowery w Amsterdamie.
Pozdrawiam T1

storm

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Stycznia 19, 2011, 12:31:03 pm »
@Technolog - może zarzuć na jakiegoś rapidshare? Czy inne Freakshare? Jak zarzucisz tam, to zassam i udostępnię gdzieś ze Szwecji ;)

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #82 dnia: Stycznia 19, 2011, 12:50:22 pm »
Jak zarzucisz tam, to zassam i udostępnię gdzieś ze Szwecji ;)
  Tak!Tak!Tak!
          proszę, proszę, proszę,proszę,proszę,proszę,
                            proszę, proszę, proszę,proszę,proszę,proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sławek

technolog1

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #83 dnia: Stycznia 19, 2011, 09:03:21 pm »
Zgoda
Ale muszę sie najpierw podciągnąć z teorii wrzucania na R-coś tam.
T1

storm

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: Stycznia 19, 2011, 09:18:53 pm »
@Sławek - problem z rapidem polega na tym, że na darmowym wrzucie masz ograniczoną ilość zassań plików. Ale gdyby udało mi się to zassać, to mogę wrzucić na serwer w Szwecji, gdzie polskie prawo nie obowizuje, a ilość miejsca i przepustowość łącza jest "słabo ograniczana" ;)

@Technolog - a korzystać z Total Commandera i ftp umiesz? Bo jak tak to chyba nie będzie problemu :D

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #85 dnia: Stycznia 19, 2011, 09:40:25 pm »
Storm, czyżbyś myślał o "prawie" terenie Szwecji? Znaczy się Piratkowo (thepiratebay)?
Torrent w sumie jest doskonałym pomysłem, przez jakiś czas na naszych dyskach może poleżeć :)

kapitanwasyl

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #86 dnia: Stycznia 19, 2011, 10:10:28 pm »
@Sławek - problem z rapidem polega na tym, że na darmowym wrzucie masz ograniczoną ilość zassań plików. Ale gdyby udało mi się to zassać, to mogę wrzucić na serwer w Szwecji, gdzie polskie prawo nie obowizuje, a ilość miejsca i przepustowość łącza jest "słabo ograniczana" ;)

Wydaje mi się że nie jest ograniczona ilosć plików ale szybkość i czas do oczekiwania pomiędzy pobraniami.   Polecam : FreeRapid on czeka i ściąga za ciebie z wielu serwerów , wznawia ściąganie po włączeniu kompa i  przed ściągnięciem sprawdza czy pliki jeszcze istnieją na serwerze,niczego nie trzeba pilnować.
I tak w koło  Macieju ...

storm

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Stycznia 19, 2011, 10:15:21 pm »
@Kapitan - przy wrzucaniu za darmo ogranicząło o ile dobrze pamiętam do 10 pobrań danego pliku, co jak na to Forum - stanowczo za mało. Do tego jeszcze limit czasu, przez który dany plik był dostępny, bodaj 30 dni.

A co do FreeRapida - DZIĘKI, chętnie skorzystam przy okazji, bo sam się męczyłem z kilkoma IPkami i RPD między nimi ;)

@Pająk - ma na myśli serwer fizycznie stojący w Szwecji, do którego mam dostęp ;)

technolog1

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #88 dnia: Stycznia 21, 2011, 08:39:07 am »
Witam
Po krótkim szkoleniu i nieudanych próbach podjąłem decyzję o zmianie sposobu
przekazania tych materiałów. Nagram cały ten materiał na dysk CD i prześle pocztą pod najbliższy wskazany adres.
Dalej mam nadzieję że odbiorca przekopiuje i prześle płytkę dalej aż do wyczerpania się puli chętnych.
Co wy na to? Czekam na adres.
Pozdrawiam T1

storm

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Stycznia 21, 2011, 01:01:56 pm »
Ok, podsyłam Ci adres na PW :)