Nie wiem czy likwidacja praw autorskich jest dobrym pomysłem. Sensowne korzystanie z nich - jak najbardziej owszem tak. Ale kasowanie wszystkiego jak leci jest idiotyczne.
Pomijając fakt, że ten program o ile się nie mylę jest tworzony za pieniądze PODATNIKÓW - w związku z czym powinien być udostępniany nieodpłatnie wszystkim, którzy owe podatki w Polsce płacą. (i nie ma tu mowy o abonamencie, który i tak nie starcza, więc TVP jest dofinansowane z budżetu)[inna sprawa, kto by chciał płacić za takie dziadostwo dobrowolnie abonament?

?]
A dlaczego likwidacja praw autorskich jest zła? Bo nie chciałbym, aby ktoś podpisywał się pod moimi pracami, skryptami, programami, innymi pracami - jako on. Może sobie brać je ile chce, za darmo, proszę bardzo, ale ma być notka, ze to jest mojego autorstwa.
A w ww sytuacji Igora - chyba warto by było porozumieć się z nimi jakoś przed lub obecnie. Bo jestem prawie pewien, żę owa część produkująca program nawet nie wie, że ten program został gdzieś udostępniony a jakiś inny dział TVP od "ścigania piractwa"* go skasował.
* nie ma mowy o piractwie, bo wszystko to co wyprodukuje TVP jest NASZE = PODATNIKÓW, którzy łożymy na ten g...y interes. tak samo jak na gurniczkuff, hutniczkuff, stoczniofcuff i innych zlodziei wspólnej kasy.