Witam,
Jako, że w kwestii budowy rowerów w ogóle jestem mocno zielony i przeglądając dział "techno" nie znalazłem bezpośredniej odpowiedzi na moje pytanie, postanowiłem założyć ten wątek. Mam nadzieję, że przyda się on jeszcze jakiemuś konstruktorowi.
Pytanie brzmi: czy w rowerze typu "trike" wystarczającym rozwiązaniem jest zwykła skrętność w pionie zsynchronizowanych kół przednich, czy też niezbędne jest jakieś ich wychylenie? (pytam, ponieważ mój warsztat jest zdecydowanie za skromny na budowę wymyślnego technicznie roweru i chciałbym uniknąć sytuacji w tylu "zaczynam pracę, a przy testach jazdy szlag trafia, bo coś tam nie pracuje dobrze, a nie mogę tego poprawić")
Druga kwestia - czy sama możliwość zsynchronizowanego przechyłu kół przednich, bez możliwości ich skrętu nadaje się do sterowania trike'em i czy wymaga jakichś ulepszeń w stylu tych z powyższego pytania?
I po trzecie, czy któryś z kolegów mógłby udostępnić mi wyraźne dla laika plany dźwigni kierownicy połączonej z kołami w sposób wygodny i efektywny?
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc. W razie niejasności moich pytań proszę o korektę.