Autor Wątek: Reakcje i pytania ludzi  (Przeczytany 475366 razy)

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
Odp: Reakcje i pytania ludzi
« Odpowiedź #540 dnia: Lipca 25, 2014, 06:53:07 pm »
Zapewne zdarzyło Wam się, że na widok rowerów poziomych ogarniał przechodniów idiotyczny śmiech. Dzisiaj ja się tak zaśmiałem gdy na parkingu pod sklepem koło Long Johna stanął.... Smart.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #541 dnia: Lipca 25, 2014, 10:27:55 pm »
K Dziewczynka na to: "No co, siedzieć umiem, leżeć też umiem..."
:D
Powiedz jej że ją lubię ;)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #542 dnia: Lipca 25, 2014, 11:07:17 pm »
Mało prawdopodobne, że ją jeszcze kiedykolwiek spotkam, ale jakby co, to OK ;)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

christophorus

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #543 dnia: Lipca 27, 2014, 08:33:49 pm »
Jak jechałem wczoraj wieczorem drogą wewnętrzną, a tam środkiem idą dwie babki, więc zadryndałem dzwonkiem, co by je ostrzec, że nadjeżdżam, a jedna z nich "o k...., ja pier... moje serce". Chyba więc jazda rowerem poziomym czasem jest niebezpieczna dla niektórych obserwatorów ;)
Jadę dalej, mijam jakieś dwie dziewczyny i jedna z nich mówi: "Co to było?" Jakby ufo zobaczyły :P

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #544 dnia: Lipca 27, 2014, 08:56:12 pm »
W ta sobotę zostałem zaskoczony reakcją kierowcy. Przejeżdżam spokojnie obok jakiejś posesji z której wyjeżdża VAN i skręca w moją stronę, rzucam okiem na kierowcę który tępo patrzy, aż przejadę i dostrzegam jak mu się brwi podnoszą i dolna warga opada. Minąłem gościa oczywiście bo na liczniku trzydzieści ale w lusterku widzę, że  nastąpiła zmiana kierunkowskazu i VAN wyskakuje na ulicę za mną . Jedzie jakąś chwilę nim mnie dogoni bo mam na liczniku trzydzieści, zrównuje się ze mną, więc spokojnie powoli obracam w jego kierunku głowę a w środku również pasażerka i to że gościowi dolna warga  nie powróciła na miejsce nie powaliło mnie tak jak opadnięta dolna warga pasażerki. Trwało to chwilę  po czym VAN się zatrzymał, zawrócił i odjechał w wybranym wcześniej kierunku. Musiałem się zatrzymać bo byłem z szokowany.;) 
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

Romanes

• wyczynowiec na poziomie
  • handmade CRUZBIKE
« Odpowiedź #545 dnia: Lipca 27, 2014, 09:22:10 pm »
Chyba w mojej dzielnicy ludzie już są obeznani z poziomkami, żadnych ekscesów, spokojnie zagadują :"wygodnie się jedzie ?". To tylko potwierdzam  :D

Zauważyłem też drobną różnicę między okrzykami dzieci a dorosłych (szczególnie tych dorosłych po paru piwkach) :
Dzieci   : Ale fajny rower!!!!
Dorośli : Ale qrwa rower!!!!
;D

storm

• Gość
« Odpowiedź #546 dnia: Lipca 28, 2014, 07:41:29 am »
DK5 z Bydgoszczy do Świecia. Jadę sobie poboczem, jedzie się tak sobie bo spory wmordewind. W pewnej chwili obserwuję, że zbliża się coś czarnego do mnie z lewej i zrównuje się. No nieeee, nie chce mi się... Ale dobra, wyjmuję słuchawkę z uszu, oglądam się - a tam jedzie dwóch w jakimś sedanie. I klasyczna rozmowa z nimi o tym jak się jeździ. A za nami - od razu KOREK ;)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #547 dnia: Lipca 30, 2014, 03:22:18 pm »
Jak żyję nigdy wcześniej jeszcze nie zdarzyło mi się coś takiego. Jadę sobie jedną z bardziej ruchliwych warszawskich ulic i dogania mnie jakiś gość na pionowcu. Mijając mnie, rzuca: "Strasznie się chyboczesz, z tyłu wygląda to strasznie!"

Kolejnego dnia zaś wyjeżdżam sobie z bramy u mnie w domu i dopada mnie cieć:
- Niech pani sobie przeczyta to! - pokazuje palcem na gablotę, a w gablocie wisi kartka, że "zakaz wjazdu na teren podwórka rowerami i motocyklami (...)". Rozdziawiłam buzię ze zdumienia i pytam, czy od teraz mam prowadzić rower od bramy aż do klatki schodowej przez całe podwórko?! Co za debil to wymyślił? Cieć na to, że nie przez całe podwórko, a tylko przez bramę i że to zarządzenie administracji, bo podobno "ludzie się skarżą".  Ciekawe na co... że rowery hałasują, czy co? Oczywiście do owego zarządzenia nie zamierzam się stosować, taki ch... jak słonia nos. Na podwórko wjeżdżam "na Freda Flintstone'a", a wyjeżdżam już normalnie. O zakazie wYjazdu przecież na owej kartce nie ma ani słowa :P
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #548 dnia: Lipca 30, 2014, 03:40:23 pm »
Jak żyję nigdy wcześniej jeszcze nie zdarzyło mi się coś takiego. Jadę sobie jedną z bardziej ruchliwych warszawskich ulic i dogania mnie jakiś gość na pionowcu. Mijając mnie, rzuca: "Strasznie się chyboczesz, z tyłu wygląda to strasznie!"

Ale to prawda. Gibiemy się bardziej niż na pionowcach - a może nie tyle bardziej, co inaczej to wygląda.
Gdy ktoś gibie się na pionowcu, to największa amplituda wychyleń jest na wysokości dupy, a my na tej wysokości mamy głowę więc jest to inaczej postrzegane przez obserwatora. [/font]
Od cały sekret.

Kolejnego dnia zaś wyjeżdżam sobie z bramy u mnie w domu i dopada mnie cieć:
- Niech pani sobie przeczyta to! - pokazuje palcem na gablotę, a w gablocie wisi kartka, że "zakaz wjazdu na teren podwórka rowerami i motocyklami (...)". Rozdziawiłam buzię ze zdumienia i pytam, czy od teraz mam prowadzić rower od bramy aż do klatki schodowej przez całe podwórko?! Co za debil to wymyślił? Cieć na to, że nie przez całe podwórko, a tylko przez bramę i że to zarządzenie administracji, bo podobno "ludzie się skarżą".  Ciekawe na co... że rowery hałasują, czy co? Oczywiście do owego zarządzenia nie zamierzam się stosować, taki ch... jak słonia nos. Na podwórko wjeżdżam "na Freda Flintstone'a", a wyjeżdżam już normalnie. O zakazie wYjazdu przecież na owej kartce nie ma ani słowa :P
Pewnie jacyś nawiedzali i chamscy rowerzyści wjeżdżali tam rozpędem strasząc lokatorów/pieszych, więc ci molestowali administracje. Ta musiała dla świętego spokoju coś zrobić, więc wywiesiła "zakaz" który ma przecież MOC.
I teraz ci niesforni i chamscy, będą się bali tam zawierzać, bo przecież starach, bo moc ich może...  8)  ... pocałować tam, gdzie się gibie pionowy rowerzysta  ;D

« Ostatnia zmiana: Lipca 30, 2014, 03:42:04 pm wysłana przez kaczor1 »

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #549 dnia: Lipca 30, 2014, 03:47:28 pm »
Ale to prawda. Gibiemy się bardziej niż na pionowcach - a może nie tyle bardziej, co inaczej to wygląda.
Gdy ktoś gibie się na pionowcu, to największa amplituda wychyleń jest na wysokości dupy, a my na tej wysokości mamy głowę więc jest to inaczej postrzegane przez obserwatora. [/font]
Od cały sekret.

A to ciekawostka :)
(Ot, nie od ;) )

Majsterkowicz

« Odpowiedź #550 dnia: Lipca 30, 2014, 04:45:14 pm »
Riposty małych dzieci w takich sytuacjach są wręcz bezbłędne :P
Jadąc jakiś czas temu po mieście, stanąłem przed przejściem, aby przepuścić pieszych, a wśród nich mama wraz z dzieckiem:
- mamo, popatrz jaki rower!
na to mama;
- dziecko, to nie jest rower - akcentując dobitnie na "nie jest".
Pomachałem do dzieciaka i polecialem dalej ;)

storm

• Gość
« Odpowiedź #551 dnia: Lipca 30, 2014, 08:22:07 pm »
@Majsterkowicz - dlaczego nie sprostowałeś mamy? ;)

Majsterkowicz

« Odpowiedź #552 dnia: Lipca 30, 2014, 09:09:09 pm »
Powiedziałem pół głosem, że "jak nie rower, jak rower :P"
Ale dodam Wam jeszcze, że widziałem w lusterku burzliwą dyskusję dziecka z rodzicem, bo zapewne maluch się z mamą nie zgodził ;)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #553 dnia: Lipca 31, 2014, 12:41:05 am »
To ja dla przeciwwagi przytoczę taką historię: stoję sobie na światłach, obok mama z dzieckiem. Dziecko:
- To chyba dla niepełnosprawnych?
- Nie, to jest rower poziomy.
Brawo dla mamy :)

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #554 dnia: Lipca 31, 2014, 10:42:08 am »
Historia z wtorku - jadę z dzieciakami do Piaseczna - Młoda w bocznym wózku, Junior na góralu, jedziemy raczej chodnikowo / małymi uliczkami (Junior nie ma 10lat i karty, więc teoretycznie mogę), gdy nagle jakiś mijany dzieć z rodzicem mówi "co to za dziwny samochód?" WTF? IMK P8 z bocznym wózkiem = samochód? W pierwszej chwili nie zaskoczyłem, bo bym coś odpowiedział, ale przejechaliśmy.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800