Autor Wątek: Reakcje i pytania ludzi  (Przeczytany 475213 razy)

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
Odp: Reakcje i pytania ludzi
« Odpowiedź #525 dnia: Lipca 02, 2014, 05:05:57 am »
Dorabiacie sobie ideologię :)
Jest rower - jest kask. Koniec tematu. Kto sobie rozpierzy łeb na rowerze  (nie ważne jakim) choć raz to będzie wiedział co kobieta miała na myśli. Ja  ją rozumiem. Leżałem pewny letni weekend z podejrzeniem  wstrząśnienia mózgu w szpitalu i poździeranym pyskiem - wiem już do czego jest kask. Polecam.
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #526 dnia: Lipca 02, 2014, 09:26:21 am »
Szydziu: ja mam na nosie pamiątkę po tym jak się pode mną złożył Jubilat (ślady z brody i policzka zeszły) - wież mi, kask podczas tego upadku by mi nie pomógł zupełnie, chyba, że full-face, bo poleciałem brodą oraz policzkiem i dobiłem nosem.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #527 dnia: Lipca 02, 2014, 09:47:38 am »
Dorabiacie sobie ideologię :)
Jest rower - jest kask. Koniec tematu. Kto sobie rozpierzy łeb na rowerze  (nie ważne jakim) choć raz to będzie wiedział co kobieta miała na myśli. Ja  ją rozumiem. Leżałem pewny letni weekend z podejrzeniem  wstrząśnienia mózgu w szpitalu i poździeranym pyskiem - wiem już do czego jest kask. Polecam.
Pieszy ma większe szanse na uraz głowy, w dodatku wiele wypadków zdarza się w domu. Proponuję zatem zakładać kask z samego rana i do wieczora nie zdejmować ;-)))

A tak w Kopenhadze nabijają się z lobby kaskowego:
"A bike helmet is a fine substitute for walking helmets, so there's no need to take it off when you get off your bike. Keep it on throughout the day for maximum safety."

"Traffic safety isn't just for cyclists. The pedestrians of Denmark actually have a higher risk of head injury. The Danish Road Safety Council recommends walking helmets for pedestrians and other good folk in high risk groups."

storm

• Gość
« Odpowiedź #528 dnia: Lipca 02, 2014, 10:15:44 am »
@Szydziu - czy to się zdarzyło na rowerze poziomym? ;)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #529 dnia: Lipca 02, 2014, 11:34:09 am »
Szydziu, no OK, ale ja bardzo nie lubię, jak jakiś obcy typ/jakaś obca typka się do mnie - za przeproszeniem - dopierdala na ulicy i to w niezbyt uprzejmy sposób.
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #530 dnia: Lipca 02, 2014, 01:47:38 pm »
@ Makenzen - rozumiem Twój agresiv ;) można: zwrócić uwagę lub ZWRÓCIĆ UWAGĘ :)
@ Storm - nie jeszcze na pionowcu - zawadziłem korbą o krawężnik i poszybowałem nad kierownicą. Sam nie pamiętam całego zdarzenia. Z tego powrotu pamiętam tylko że wjechałem w głównej ulicy w ulicę przy której mieszkam. Resztę akcji znam z opowiadań szwagra który właśnie wychodził z bloku i widział jak skręcałem w parking przed blokiem. Nagle fik i rower stoi a ja lecę. Pozbierałem się wsiadłem na rower i po 3 m znów gleba. Wsiadłem znów 3 m i gleba. Szwagier podszedł i chciał pomóc ( kierownicę miałem skręconą w bok i dlatego się wywalałem) ale grzecznie i stanowczo odmówiłem twierdząc że mam już niedaleko do chaty. Rano obudził mnie Tatko jak leżałem cały obrzygany, z poździeraną facjatą.
W szpitalu położyli mnie na obserwacji z podejrzeniem wstrząśnienia - przeleżałem tak calutką sobotę. Ostatni weekend wakacji. Co chwila ktoś dzwoni i pyta gdzie leżę czy w Sarbinowie czy w Mielnie? A ja chodziłem po ścianach z nudów w pustej sali. Od tego dnia kask mój przyjaciel jest. ;)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

storm

• Gość
« Odpowiedź #531 dnia: Lipca 02, 2014, 02:45:55 pm »
@Szydziu - ale to widzisz - rower pionowy.... A te niestety mają to do siebie, że na nich łamiesz sobie twarz i ręce... A na poziomce - upadniesz na bok i tyle :)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #532 dnia: Lipca 02, 2014, 03:36:37 pm »
I tu dochodzimy do zasadności prowadzenia akcji promocyjnych odnośnie do rowerów poziomych - także wśród ratowników medycznych :)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #533 dnia: Lipca 22, 2014, 09:19:27 pm »
Jadę Janiną (Long John), wiozę trzy sizalowe worki wypchane dość lekką zawartością. Rowerzysta z przeciwka pyta:
 - A czy rama nie poleci?
 - ???. Nie , nigdzie nie poleci - przecież to nie samolot.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

władek8

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #534 dnia: Lipca 23, 2014, 07:55:04 am »
Co do upadania to ostatnio miałem ciekawą rozmowę z dwoma chłopakiami w samochodzie wyjeżdżając z bocznej drogi:
-ooo fajny rower
-no dzieki  :)
(standard)-jak się na tym jeździ itd
-łatwiej przyjemniej nic nie boli
i na koniec dialogu najlepsze pytanie
-"ale wypadek to chyba bardziej boli no nie?"  :o
-niewiem bo na szczeście nie miałem jeszcze  8)

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #535 dnia: Lipca 23, 2014, 08:29:38 am »
Jadę Janiną (Long John),

Twój Long John ma na imię Janina? 
Co za czasy
;) :D :o

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #536 dnia: Lipca 23, 2014, 07:49:17 pm »
Twój Long John ma na imię Janina? 
Co za czasy
;) :D :o

No bo to daaamka jest.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #537 dnia: Lipca 24, 2014, 08:47:02 am »
Jadę i widzę, że mamuśka moja jedzie autkiem z naprzeciwka. Macham- zero reakcji. W domu pytam, czy do syna się nie przyznaje?  ;D ;D
Odpowiedź-" bo ja myślałam, że to jakiś kaleka jedzie" :o

christophorus

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #538 dnia: Lipca 24, 2014, 11:42:09 pm »
Dziś wybrałem się do roboty trajką.
Jeden gość mówi: co to za latawiec?  :-X

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #539 dnia: Lipca 25, 2014, 05:09:46 pm »
Krótka wycieczka rowerowa z dziećmi mojego brata i jego sąsiadów do lasu. Ja na poziomie, dzieciaki sąsiadów szczękopad do ziemi. I teksty: "Ja też taki chcę!". Na co mama jednej z dziewczynek, dziesięciolatki: "Ale na tym się trudno jeździ" (czy coś w tym stylu). Dziewczynka na to: "No co, siedzieć umiem, leżeć też umiem..."
:D