Autor Wątek: Reakcje i pytania ludzi  (Przeczytany 475382 razy)

władek8

• wyczynowiec na poziomie
Odp: Reakcje i pytania ludzi
« Odpowiedź #390 dnia: Września 18, 2013, 06:38:52 pm »
Ostatnio tez miałem taką miłą reakcje. Zrównuje sie ze mną samochód w środku czwórka młodych ludzi w wieku ~20~ patrzą z zaciekawieniem przez szybę i po chwili wszyscy pozdrawiają mnie machaniem jak najlepszego znajomego. Po takiej reakcji od razu humor się poprawia. :)

golden

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #391 dnia: Września 22, 2013, 06:04:29 pm »
Panowie i panie oczywiście byłem w sobotę pierwszy raz w pracy poziomką ,pytania i uwagi nie miały końca,a to czy nogi bolą ,czy wygodne,czy trzeba się odepchnąć żeby ruszyć itd,itp.
Najbardziej zbulwersowało mnie stwierdzenie starszego kolegi; Ten rower należy do grupy niebezpiecznych .Miałem już troszkę dosyć wiec grzecznie odpowiedziałem ,że jest bardziej bezpieczny jak pionowy,bez zbędnych tłumaczeń. Ogólnie reakcje bardzo pozytywne,bardzo mnie to cieszy :) Musiałem nawet rundkę po placu firmowym zrobić aby mogli zobaczyć ze "TO" jeździ i nagrywali telefonami.

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #392 dnia: Września 23, 2013, 04:56:15 pm »
A u mnie to chłopaki słabo się "cackali". Od razu pojechaliśmy na rajdzik.. no i pokazali, że "diament" na podjazdach jest lepszy :P

golden

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #393 dnia: Września 23, 2013, 08:21:51 pm »
Niestety u mnie w pracy brak  cyklistów  :(

paruva

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #394 dnia: Września 26, 2013, 10:44:09 pm »
mnie zniszczyła ostatnio kobieta z małym dzieckiem. Szła ulicą obok nich mój kumpel, chwile z nim rozmawiałem, a gdy odjeżdżałem dzieciak na cały głos "mama mama patrz jaki śmieszny rower", a pani z wyrozumiałością "wytłumaczyła"  Ciii.... nie wolno tak mówić, Pan jest chory i musi jeździć na takim rowerze    :)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #395 dnia: Września 27, 2013, 12:32:00 pm »
Wychodzę z budynku, wsiadam na rower, obok przechodzi para w średnim wieku. Facet:
- Ja to bym się na tym zabił!
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

OldSpice

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #396 dnia: Września 27, 2013, 04:13:49 pm »
Wychodzę z budynku, wsiadam na rower, obok przechodzi para w średnim wieku. Facet:
- Ja to bym się na tym zabił!

tekst w stylu "wszystkie moje marzenia już się spełniły, teraz mogę zginąć" :D
"Weź to wywal, na co to trzymasz.. I tak tego nigdy nie zrobisz.."- mówili..
"Zrobię."- odpowiadałem.

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #397 dnia: Października 09, 2013, 08:07:33 am »
No takiej hecy to ja jeszcze nie miałam :D

Jadę sobie ulicą Wilczą w Warszawie, staję na światłach, obok na chodniku stoi jakiś starszy gość i patrzy na mnie badawczo. Wreszcie podchodzi i pyta:
- Pani tędy codziennie jeździ?
- Tak, na takim czerwonym rowerku (jechałam akurat na białym i myślałam, że gość mnie kojarzy z drugim, czerwonym, którym do pracy jeżdżę częściej).
- A bo tu gdzieś niedaleko jest rower Geremka, tego ministra spraw zagranicznych. Wie pani, który to? (w sensie: rower, nie minister ;))
Zacukałam się, bo jak żyję, pierwszy raz zdarza mi się coś takiego... Geremek nie żyje od paru dobrych lat, więc co miałby robić na ulicy jego rower i co w ogóle komu do tego?
Opowiadam później tę historię w pracy, a tu ktoś rzuca hasło:
- Trzeba podrzucić temat Anicie Gargas*!

Nie muszę chyba mówić, że o mały włos padłam ze śmiechu :D

--
*) Anita Gargas - dziennikarka śledcza związana ze środowiskiem "Gazety Polskiej", prowadzi w TV Republika program "Zadanie specjalne", w którym rozpracowuje różne afery ze świata tych, co to ich PiS nie lubi. ;)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #398 dnia: Października 12, 2013, 07:57:42 am »
W czsie pakowania zakupów na Janinę (Long Johna):
"Jaki sprytny rower... i sterowanie z kierownicy."
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

witczak82

• sympatyk
  • *
    • http://politykathebest.blogujacy.pl
« Odpowiedź #399 dnia: Października 17, 2013, 06:50:04 pm »
Najczęściej słysze:

- "jaki dziwak"
- "czemu nie masz normalnego roweru?"
- "nie stać Cię na normalny rower?"

nie jest to dla wielu ludzi normalne, że ktoś jeźdzzi na takim sprzęcie, może w późniejszym czasie to jakoś to wszystko nabierze popularności.
Można śmiało powiedzieć, że tylko pożyczki bez KRD Warszawa nie są idealne, więc oczywiście ogólnie można zaryzykować twierdzenie, że będziemy bardzo zadowoleni jeżeli zdecydujemy się podpisać umowę pożyczkową z którymś bankiem.

Majsterkowicz

« Odpowiedź #400 dnia: Października 18, 2013, 05:29:01 am »
Dlatego trzeba propagować nasze poziomki, aby ludzie zobaczyli, jak można podróżować przyjemnie i wygodnie (patrząc na niemal standardowe pytanie "a czy tak wygodnie?").
Już widzę, jakie będą reakcje moich sąsiadek na wsi, jak będą mnie widzieć jadącego po drodze... Czas pokaże, na razie muszę się zawziąć i skończyć swój poziom ;)

MYSH

« Odpowiedź #401 dnia: Października 20, 2013, 09:19:29 am »
Już widzę, jakie będą reakcje moich sąsiadek na wsi, jak będą mnie widzieć jadącego po drodze...
Ja Ci mogę powiedzieć, byłem dwa razy na małej podsiedleckiej wsi, ludzie parzą się jak na dziwoląga i w głowie im się nie mieści że można czymś takim jeździć, powiem więcej ludzie na wsi używają roweru by podjechać do sklepu 1km dalej, a nie na dłuższe eskapady, większość rowerów to "antyki" które nigdy nie były serwisowane,myte czy smarowane, do ludzi na wsi nawet gdybyś chciał nie trafisz, nasze wsie to zatwardziałe lata 70 tam czas stoi w miejscu i nie sądzę by rowery poziome się tam przyjęły...
za OFFTOP przepraszam...

władek8

« Odpowiedź #402 dnia: Października 20, 2013, 10:17:52 am »
Mysh aż takiej tragedii nie ma. Ja jestem z małej wsi na podkarpaciu i jak zacząłem jeździć poziomką to rzeczywiście ludzie się dziwnie patrzyli ale pamiętam kilka fajnych reakcji starszych pań. Po co niektórych wsiach to prawda rower służy tylko do dojechania do sklepu i ewentualnie menele wożą na nim puszki i inne rupiecie.

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #403 dnia: Października 20, 2013, 12:53:08 pm »
Dzisiaj jakiś starszy jegomość w gajerku,  wyskoczył z bramy swojej posesji, pewnie śpiesząc się do kościoła a zobaczywszy mnie stanął jak wryty i rzucił jedno słowo- rehabilitacyjnie.;)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

storm

• Gość
« Odpowiedź #404 dnia: Lutego 26, 2014, 07:58:15 pm »
Jak pewnie część z Was wie - od kilku miesięcy przebywam w Bydgoszczy. Przez ten czas zbierałem doświadczenia z kontaktu z różnymi ludźmi i w końcu postanowiłem napisać.

Reakcje:
1. HAHAHAHAHAHAHHHHAHAHHAHAHAHHAHAHHHAHAHAHA........HAHAHAHA.......
I tak rży taki czy taka zanim nie zniknę z oczu. Dlaczego? Nie wiadomo.

2. HAHAHAHAHhahahahaaaaa....
Troszkę krócej, bo trzeba się podzielić wrażeniami ze znajomymi. :>

3. Co to [cenzura] jest?!
No nie wiem, rower? :P

4. [cenzura], myślałem, że to motor!!!
Nie, to wahadłowiec! ;P

Ogólnie rzecz ujmując reakcje są znacznie bardziej spontaniczne, jest ich więcej, ale niestety muszę przykro to okreslić, że są... głupkowate. Wybacz mi Danielasty. Ja wiem, że to Twoje miasto, ale niestety są tu ludzie tak zamknięci w tym światku, że zobaczenie dla nich na ulicy poziomki to jak UFO^UFO.

O reakcjach w stylu: "a jak się na tym jeździ" pisać nie będę, bo to norma. Wiadomo, że na poziomce jazda to musi być przecież straszna tortura! ;)