Autor Wątek: Reakcje i pytania ludzi  (Przeczytany 475403 razy)

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
Odp: Reakcje i pytania ludzi
« Odpowiedź #360 dnia: Czerwca 30, 2013, 08:40:03 am »
Najwięcej komentarzy usłyszałem jeżdżąc Long Jonem. W ciągu miesiąca było ich chyba więcej, niż przez kilka lat jazdy poziomami.

Wracając do normalnych rowerów. Dwóch kolesi w wieku wczesna podstawówka:
Widziałeś jakie małe pedały? (SPD) Na takich małych pedałach to się daleko nie ujedzie - najwyżej do Kolumny. (jakieś 15km).
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #361 dnia: Czerwca 30, 2013, 09:36:12 am »
Witek, najwyższy czas kupić sobie "trzepaczki" :)
Mi raz znajomi zabierali się za wymianę Egg Beaterów na "cokolwiek nadającego się do jazdy", bo zupełnie zgubiłem platformy i została sama oś :)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #362 dnia: Lipca 02, 2013, 09:19:30 pm »
"Mamo, patrz, rower do leżenia!"
Dziecko poniekąd miało rację, czeska nazwa poziomki tłumaczy się dokładnie tak jako się dziecku rzekło :)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

art75

• kolarz na poziomie
  • Świętochłowice
« Odpowiedź #363 dnia: Lipca 02, 2013, 10:21:53 pm »
Cytat: hansglopke
Najwięcej komentarzy usłyszałem jeżdżąc Long Jonem. W ciągu miesiąca było ich chyba więcej, niż przez kilka lat jazdy poziomami.

No właśnie, a jakiego rodzaju są to reakcje?. Rowery towarowe to w sumie jeszcze mniej znane zjawisko w Polsce, niż poziomki:)

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #364 dnia: Lipca 03, 2013, 12:31:26 am »
No właśnie, a jakiego rodzaju są to reakcje?. Rowery towarowe to w sumie jeszcze mniej znane zjawisko w Polsce, niż poziomki:)

Zalety towarowego roweru widać na pierwszy rzut oka. Zwłaszcza jak jadę z zakupami. Najczęściej ludzie mówią, że fajny, itp. Intryguje ich na jakiej zasadzie skręca i czemu drążek jest tylko z jednej strony. Pytają też, czy trudno się na tym jeździ.

"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #365 dnia: Lipca 03, 2013, 10:09:45 am »
A trudno? Miałem tandema - wymagał specyficznego wchodzenia w zakręty itd. :)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

storm

• Gość
« Odpowiedź #366 dnia: Lipca 03, 2013, 10:52:09 am »
Polczynska w Warszawie. Lece swoje standardowe sluchajac muzyczki a tu z lewej jakis suv z przyczepka sie zrownuje i facet sie z niego wychyla i cos krzyczy. Szybka orientacja w terenie, ale nie tutaj obok nie ma smieszynki r9werowej wiec o co mu biega? Sluchawki z uszu i... facet dopytuje sie gdzie taki mozna kupic (rower) :) Podalem mu nazwe strony Velogic.pl i to czego ma szukac i polecial dalej :)

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #367 dnia: Lipca 03, 2013, 06:00:28 pm »
A trudno?

Łatwo. Gorzej jest jak się przesiądę na zwykłego pionowca. Pierwsze metry jak bym się uczył jeździć, albo był po kilku kolejkach.

Romanes

• wyczynowiec na poziomie
  • handmade CRUZBIKE
« Odpowiedź #368 dnia: Lipca 06, 2013, 05:08:42 pm »
Wczoraj  na peronie 1 Warszawa Wschodnia koledze z pracy (trzydziestokilku latek, mgr inż.) pokazuję czekającego na pociąg poziomkowicza, siedzącego na poziomce SLB. Kolega pooglądał z dalsza i się mnie pyta "To dla niepełnosprawnego??"  :o  No ręce razem z majtami opadają......

Trzeba będzie zmienić nazwę poziomek z "roweru poziomego" na "rower superwygodny" czy "rower poziomy superwygodny" dla celów markietingowych przynajmniej, bo cienko będzie z zmianą światopoglądu społeczeństwa w kwestii poziomkowej.
« Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2013, 05:17:01 pm wysłana przez Romanes »

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #369 dnia: Lipca 06, 2013, 09:14:21 pm »
Wpkiw dziś wieczorkiem rower clwb: w ciągu trzech kółek trzy razy usłyszałem "Jezzzzus..." albo ten rower wywołuje reakcje religijne albo muszę zgolić miesięczny zarost z twarzy ;)

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #370 dnia: Lipca 07, 2013, 09:37:55 am »
Edukacja pozioma postępuje, więc głosuję na fryza. Zapodaj fotkę, ocenimy sami :)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #371 dnia: Lipca 07, 2013, 09:59:47 am »
Długie jak zawsze, fotki znajdziesz w galeriach z zlotu poziomych w Opolu :).

storm

• Gość
« Odpowiedź #372 dnia: Lipca 07, 2013, 03:31:07 pm »
Wydaje mi się, że w tych naszych obserwacjach nie zauważamy tego co robią ludzie obok nas na światłach w samochodach :)

DK2, skrzyżowanie z S8, zatrzymałem się - co istotne w VG3 aka Żółtek - na światłach i czekam na zmianę. Z lewej coś tam stoi, z prawej na pasie do skrętu w S8 TIR, a przed nim 2 osobówki. TIR w pewnym oddaleniu jakby i... przygląda się. Zmiana świateł na skręcie na S8 i... Cisza. Żadnego rosnącego warkotu tylko po chwili trąbienie :D Aha! Pan kierowca z I osobówki zapatrzył się na UFO w kolorze żółtym ;)

DK2, to samo miejsce około godziny później, w przeciwnym kierunku. Przyglądam się reklamie przy drodze, a tu kątem oka widzę... zielone! No to ruszam tak powoli i... Chwila? Te samochody obok mnie jeszcze nie ruszyły, stoją, czekają na coś (oklaski!?)... Ano taaaak! Przyglądają się UFO :D

Market. Ja... ja przepraszam, ale czasami mam tak dosyć, że... uciekam od własnego roweru ;) I tak było dzisiaj, zostawiłęm go i z plecakiem idę do Brico, a mijam grupkę 3 dorosłych, która ogląda się, paaaaatrzyyyy.... przygląda sięęęęę...
- Jaki dziwnyyyy...
Dalej nie słuchałem. Uciekaaaam!!!
Minutę potem wracam bo zapomniałem czegoś. I widzę jakiegoś faceta przed sobą, zwalniam kroku, idzie tyłem do mnie, przyyyygllląąąąąądaaaa się... WTF?! Co to jest?! ROWER?! Nieee! UFO! ;)

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #373 dnia: Lipca 07, 2013, 04:20:17 pm »
Strom, to teraz wyobraź sobie IMK P8 z kufrem i bocznym wózkiem zaparkowane koło supermarketu, albo IMK P8 z bocznym wózkiem i IMK P9 pod basenem :D
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

storm

• Gość
« Odpowiedź #374 dnia: Lipca 07, 2013, 09:56:42 pm »
@Franc - wyobrażam sobie te gromadki ludzi zbierające się i oceniające ;) I zadające pytania Głównemu Konstruktorowi ;)

A przy okazji to tak w sumie nie UFO (Flying) ale ULO - Land ;)