Autor Wątek: Reakcje i pytania ludzi  (Przeczytany 475364 razy)

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
Odp: Reakcje i pytania ludzi
« Odpowiedź #330 dnia: Października 17, 2012, 08:02:38 pm »
dziś gdy wracałem z pracy, to pracownik autoryzowanego serwisu Skody tak się zapatrzył na pozioma, że wyjeżdżając na wstecznym z miejsca parkingowego jedną Skodą (chyba swoją) uderzył jej tyłem w bok innej Skody, która należała do klienta...

koncki

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #331 dnia: Października 18, 2012, 07:33:21 am »
Tak przykre, że aż śmieszne... :'(

Kulek

• sympatyk na poziomie
  • **
    • Moja strona
« Odpowiedź #332 dnia: Października 19, 2012, 12:50:45 pm »
Mnie najpierw pytają co to takiego, potem czy ta rama jest naprawdę z drewna i jak się na tym jeździ. W Wałbrzychu chyba nikt nie widział pozioma nawet w telewizji =]

art75

• kolarz na poziomie
  • Świętochłowice
« Odpowiedź #333 dnia: Listopada 04, 2012, 08:33:09 pm »
Dziadziuś o lasce przypatruje mi się podczas postoju na czerwonym:
-A co to za automat?
-To nie automat, trzeba pedałować ;)
-A..., rower...?
« Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2012, 09:55:13 pm wysłana przez art75 »

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #334 dnia: Listopada 30, 2012, 08:11:45 pm »
"Taki rower jest dobry na randki - bo dobry do leżenia."
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

storm

• Gość
« Odpowiedź #335 dnia: Grudnia 01, 2012, 11:21:44 am »
Moje miasteczko. Skręciłem i wlokę się... Ciężko mi idzie, ale tam dalej powinienem dotrzeć do 30km/h więc napieram. Niestety jakiś "wagon" wyjeżdżał z parkingu i mi zajechał drogę... hamowanie no i wlokę się znowu, powoli nadrabiam... Widzę coś po prawej, dzieciaczki idą chodniczkiem z rowerkiem na 2x24" pionowym, obejrzeli sie i:
- Co to k***a jest?!
No nie. Nie dałem rady. Dzieciaki mające lat 10-12 i takimi wyrazami strzelają? Zatrzymałem się opodal, poczekałem aż podejdą i zacząłem tłumaczyć, że ja to nie k***a a to jest rower... LOL... Gdyby nie tan wagoniaty to pewnie bym poleciał dalej i nie zwrócił uwagi... A tak to zwróciłem.

Swoją drogą, do czego to doszło, że teraz na ulicach dzieciaki wyrażają się jak niegdyś menelostwo przy butikach z pifkiem?

NPX

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #336 dnia: Grudnia 02, 2012, 10:31:00 pm »
Storm, ile masz lat? Ja mam 28. Wiem, że to niewiele, ale o ile dobrze pamiętam mając 10-12lat (3-5 klasa podstawówki 1994-1996rok) znałem takie słowa i znam osoby, które głośno w takim wieku używały ich na ulicy (często osoby grubo starsze ode mnie). Środowisko dorosłych już wtedy mówiło że za ich czasów młodzież (dzieci) nie była tak wulgarna... Raczę się z tym nie zgodzić. Element był, jest i będzie... A dzieci od zawsze chcą być "cool" naśladując dorosłych. Możemy z tym walczyć i tylko tyle...

storm

• Gość
« Odpowiedź #337 dnia: Grudnia 03, 2012, 10:56:19 am »
@NPX - niestety ciutkę więcej niż Ty. W dodatku zostałem wychowany w środowisku, w którym używanie takich słów było.... delikatnie to ujmując "niepoprawne" i groziło wieloma karami. I o ile w szkole mogłem (musiałem) to tolerować od innych, zwłaszcza czarnych owiec z innej części szkoły (zawodówka) o tyle na ulicy wobec osób znaaacznie młodszych tego tolerować nie będę.

tomek70

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #338 dnia: Grudnia 03, 2012, 08:26:42 pm »
@NPX - niestety ciutkę więcej niż Ty. W dodatku zostałem wychowany w środowisku, w którym używanie takich słów było.... delikatnie to ujmując "niepoprawne" i groziło wieloma karami. I o ile w szkole mogłem (musiałem) to tolerować od innych, zwłaszcza czarnych owiec z innej części szkoły (zawodówka) o tyle na ulicy wobec osób znaaacznie młodszych tego tolerować nie będę.

Strom pracuje w instytucji która wychowuje nowe pokolenie polaków.  Ty ku..o do nauczycielki to nic niezwykłego a ty piz...do dyrektorki też słyszałem, nauczyciele udają że nie słyszą . Była taka jedna nauczycielka która chciała coś z tym  zrobić (Rosjanka uczyła angielskiego) nie pozwalała sobie na to,jednego ucznia podała na policje, nie chciała się szarpać sama jedna i odeszła.
 ps co masz do zawodówek ?

NPX

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #339 dnia: Grudnia 03, 2012, 10:08:42 pm »
Storm ja tylko twierdzę, że to nic nowego. Dzieciaki zawsze dawały z grubej rury. Tyle, że kiedyś więcej ludzi uważało to za przejaw braku kultury, który trzeba wyplenić (z czym się zgadzam). Wniosek z tego co sam napisałeś: GDZIE SĄ KARY DLA NIELETNICH ZA NIEODPOWIEDNIE ZACHOWANIE? Bezstresowe wychowanie? NIE! Nie ma czegoś takiego! Albo pozwalasz dziecku na wszystko, albo jest grzeczne... Nie ma kompromisu... Dziecko ma słuchać dorosłych. Dla dobra własnego i wszystkich wokoło.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #340 dnia: Kwietnia 16, 2013, 08:30:35 am »
"To jest klasyczny rower."
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2013, 08:32:23 am wysłana przez hansglopke »
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

art75

• kolarz na poziomie
  • Świętochłowice
« Odpowiedź #341 dnia: Maja 27, 2013, 09:49:57 am »
Wznowię temat;)
Małżeństwo na oko 50 lat, przechodzą przez pasy, do których dojeżdżam. Facet zagaduje:
 - Fajny, fajny, a to ma jakiś silnik, na akumulator?
 - Nie, trzeba pedałować, samo nie pojedzie.
 - ??? No patrz pan, a taka prędkość...
;D

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #342 dnia: Maja 27, 2013, 02:47:28 pm »
A mnie zatkał "trochę wcięty" pan w dniu wczorajszym.
"O k.. Chyba muszę przestać pić, już rowery się przekręcają!?!"
Po czym dotoczył się do pobocza i usiadł..

storm

• Gość
« Odpowiedź #343 dnia: Czerwca 03, 2013, 11:52:38 pm »
Pole Mokotowskie, godzina 23:00, wracam z roboty. Dojeżdżam do skrzyżowania Banacha i Żwirki i Wigury, 10m przed pasami dla pieszych słyże komentarz babki idącej z facetem "ale to kręgosłup musi tak boleć!" - pewnie o mnie... Cholera, mam dosyć po cąłym dniu, padnięty jestem a tu komenty idą... I to jeszcze durne. Zatrzymałem się na przejsciu bo niestety czerwone, stoję... a oni właśnie podchodzą, stanęli z boku i się zaczyna:
- A to kręgosłup tak nie boli jak się tak jedzie???
Ja Was przepraszam, ale jak spojrzałem na tą pare iz obaczyłem, że ona pyta absolutnie POWAŻNIE, to mi po prostu wszystko opadło i jednocześnie wezbrała we mnie złość...
- A wie pani co... ja na pielgrzymkę do Częstochowy jadę... To jest masakra, to po prostu tortury, normalnie izba tortur...
Mówiąc to patrzyłem na nią, ale ona nie skapnęła że sobie jaja robię, facet też nie, ale zapaliło się zielone i... uciekłem. ;)
Wybaczcie, ale takie pytania to... Normalnie mi się odechciało "gadki na poziomie". Bo to chyba trzeba mieć coś nie tak, żeby widzieć rozpartego wygodnie człowieka na rowerze poziomym i zastanawiać się, że: "jego na pewno kręgosłup musi boleć przy takiej jeździe".

I reakcja z 1.5km dalej na Bitwy Warszawskiej. Pełznę sobie trzydzieści po nierównym asfalcie, a nagle w lusterku coś miga i.... FRUUUUUU, obok mnie przelatuje pregubowiec A251 linii 167, z piękną reklamą na tylnej ścianie o równych motocyklistach, rowerzystach i kierowcach samozłomów. Jassssne, idealna reklama na czymś co mija cię z prędkością 80 km/h w odległości metra... Super! ;>>>

MYSH

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #344 dnia: Czerwca 04, 2013, 09:17:52 am »
Reakcja na poziom Kaczora na ostatniej masie.

Jakiś młody łepek podchodzi do Kaczora, ogląda jego poziomkę krytycznym okiem i stwierdza:

"Proszę Pana, Pan sobie źle rower poskręcał"