Autor Wątek: Reakcje i pytania ludzi  (Przeczytany 475287 razy)

Yin

• całkiem inny wariat
Odp: Reakcje i pytania ludzi
« Odpowiedź #315 dnia: Września 01, 2012, 12:57:41 pm »
Ciekawe co sąsiad by powiedział na coś takiego ;) http://youtu.be/w_fzfo7yyTA

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #316 dnia: Września 02, 2012, 04:09:44 pm »
Genialne! A teraz jedna z Najbardziej Istotnych Babskich Kwestii: Ciekawe, ile kalorii się na tym spala ;)
Dzisiaj, scenka przed kościołem. Jedna z pań, pokazując na koszyk na moim rowerze:
- A ten pani narzeczony to mieści się w tym pojemniku?
;)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #317 dnia: Września 02, 2012, 05:02:59 pm »
Ciekawe, ile kalorii się na tym spala ;)
Z racji podobieństwa ruchów do wiosłowania, zależnie od źródła*:
1. Wiosłowanie 500 kcal
2. 700 do 750 kalorii

Z racji tego ze na stronie w tabeli z mniejszym wynikiem kalorycznym jadę na rowerze oceniono na:
Jazda na rowerze (10 km/h)    300 kcal
Jazda na rowerze (20 km/h)    600 kcal
Skłaniał bym się ku wynikowi bardziej w okolicach 750 kcal bo wiosłowanie angażuje jednak więcej mięśni niż pedałowanie..

* Wyszukane tak na szybko, pewnie można znaleźć coś bardziej pewnego:
http://kobieta.dlastudenta.pl/artykul/Spalanie_kalorii,6387.html
  http://portal.abczdrowie.pl/cwiczenia-na-ergometrze-wioslarskim

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #318 dnia: Września 02, 2012, 08:09:10 pm »
Dzisiaj jeden pan bił brawo jak jechałem, a jedna pani chyba coś zobaczyła, bo to raczej nie na mój widok, wykrzyknęła -Matko Boska!
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

MYSH

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #319 dnia: Września 02, 2012, 08:17:47 pm »
To już pewnie było...

Dzisiaj wracałem z Wiązownej, minął mnie motocyklista na poziomej Trajce uniósł kciuk ku górze i mnie pozdrowił... poczułem się jakbym dostał od dziadka werters oryginal :) jak ktoś wyjątkowy...

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #320 dnia: Września 02, 2012, 08:26:46 pm »
Raczej powiedziałbym, że większość motocyklistów-turystów pozdrawia! Nie mówię oczywiście o miejskich dawcach organów (szerokiej drogi im).
Jak wracałem ze zlotu forum podrózerowerowe nawet  takowi ze mną chwilę jechali, pogadalimy, oni pojechali a ja dalej się wlokłem :)

robson97991

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #321 dnia: Września 02, 2012, 08:32:53 pm »
Jakiś tydzień temu na Stradomskiej w Krakowie na światłach podeszła do mnie starsza Pani.Położyła mi rękę na ramieniu i powiedziała:Szczerze panu współczuję.Tak mnie to zaskoczyło że zapomniałem języka w gębie,pokiwałem tylko głową i pomknąłem do domu.
Robert

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #322 dnia: Września 03, 2012, 08:25:27 am »
Raczej powiedziałbym, że większość motocyklistów-turystów pozdrawia!
Potwierdzam pozdrowienia i kciuki od motocyklistów są częste :) I szlifierki też pozdrawiają :)

Jakiś tydzień temu na Stradomskiej w Krakowie na światłach podeszła do mnie starsza Pani.Położyła mi rękę na ramieniu i powiedziała:Szczerze panu współczuję.Tak mnie to zaskoczyło że zapomniałem języka w gębie,pokiwałem tylko głową i pomknąłem do domu.
Rotfl :D Akcja w stylu - " To Pan chodzi??" Jeszcze trochę i będą nas zapraszać do parkowania w miejscu dla inwalidy ;)

boborli

• Gość
« Odpowiedź #323 dnia: Września 10, 2012, 10:48:26 am »
 ;) Kiedyś pomykałem trają przez Kraków (zatłoczony Kazimierz nawet o 2.00 w nocy). Jakaś grupka podchmielonych imprezowiczów patrzy na przejeżdżające ufo z mnóstwem lampek.Jeden  z nich krzyczy: "Patrzcie ,jak mu sie rower spier...lił " ;D ;D ;D

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #324 dnia: Września 10, 2012, 08:37:23 pm »

Rotfl :D Akcja w stylu - " To Pan chodzi??" Jeszcze trochę i będą nas zapraszać do parkowania w miejscu dla inwalidy ;)
[/quote]

Niedawno, stojąc pod kierunkowskazem na zamek Grodziec, dojechało do mnie małżeństwo na rowerach pionowych i to tylko dlatego, że wstałem  z fotela by przyjrzeć się bliżej nowej reklamie zamku. Pani  - turystka agroturystyczna - była w szoku, że ja chodzę. Była święcie przekonana , że jestem inwalidą.

Podobne zdarzenie miałem na paradzie rowerowej ale tym razem podjechała młoda dziewczyna na trójkołowcu (handbike)dla inwalidów (paraliż lewej części ciała) i zapytała czy też jestem z grupy takich jak ona, bo tam same trójkołowce a ja na dwóch kółkach.:)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

długi

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #325 dnia: Września 11, 2012, 03:50:20 am »
facet w bliżej nieokreślonym wieku na motorowerku tak się za mną oglądał że o mało nie wpakował się w hamujący przed nim samochód

storm

• Gość
« Odpowiedź #326 dnia: Września 11, 2012, 06:10:45 am »
A to ja nie opisywałem chyba jeszcze tego co było na Grochowskiej jakoś tak w 2009/2010 roku jak jechałem z Bartem po Pradze od Niego gdzieś do Centrum :D

Mianowicie jedziemy sobie popołudniem we dwóch na rowerkach: on na swoim Flevo z kuferkiem i ja na Żółtku, także z kuferkiem. Szybko nam się leci, nie powiem, ale przed nami światła w miejscu gdzie tory schodzą ze środka jezdni na bok. No i trzeba będzie hamowac, powoli zwalniamy, Bart poleciał przodem sobie, ja zostałem lekko z tyłu... Z boku minęły mnie dwa samochody, obok mnie pojawia się trzeci... Ktoś z niego jedzie równolegle do mnie i przygląda się i przygląda się... Widzę, ze przed nim zahamował ten drugi, bo to zaraz światła, patrzę w lewo na ten trzeci samochód, który dojechał powolli na wysokość Barta, ale przed nim wyrósł gwałtownie zderzak drugiego i... BUUUMMMMM!!!
Okazało się, że trzeci samochód prowadziła pani. Zagapiła sie na nasze rowerki no i... reszta wiadoma :D
A my z Bartem możemy sobie do dzisiaj gratulować jako okropni prowodyrzy i na dodatek osoby powodujące wypadki na drogach ;)

wienka19

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #327 dnia: Września 13, 2012, 10:48:44 am »
A mówią, że rowerzyście nie stanowią takiego zagrożenia na drodze, jak im się przypisuje :)
A swoją drogą zastanawiam się, czy w rozsądnych cenach 9tak, znów cena) proponuje juz takie rowerki jakiś sklep online Odzież na rowery wszelaka, jakies pierdułki i nieprzydatne gadżety takie sklepy mają na stanie w ilościach aż śmiesznych czasami, ale nie widziałem, zeby ktoś sprzedawał poziomki. Choć może niewłaściwie szukałem :)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #328 dnia: Września 17, 2012, 02:29:06 pm »
Jedziemy sobie z Maćkiem70 naszymi "myśliwcami", chodnikiem obok idzie dwóch pijaczków. I słyszę taki dialog:
- Co to?
- Kolarzyści!
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

robson97991

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #329 dnia: Września 17, 2012, 06:19:22 pm »
Kiedyś zawitałem do pewnego sklepu rowerowego i mówię do sprzedawcy że potrzebuję korbę trzy żędową na kwadrat.A gość do mnie do jakiego roweru? A ja mu że do poziomego.Pomyślał pomyślał podrapał się po głowie i mówi że raczej nie będzie miał,ma tylko do szosowych,miejskich i takich tam.To ja pokazałem tą co mi wisiała przed nosem i mówię że może być ta,a gość mi na to że ta może nie pasować bo to od górala.Teraz jak tam wpadam to na mój widok połowa sklepu to są części do pozioma,oprócz ram.
Robert