Autor Wątek: Reakcje i pytania ludzi  (Przeczytany 475246 razy)

michu

• kolarz na poziomie
Odp: Reakcje i pytania ludzi
« Odpowiedź #300 dnia: Lipca 04, 2012, 09:37:15 pm »
Dzisiaj jeden przechodzień mnie rozbawił. Zapytał czy innego roweru nie było? :D
Mijałem ze dwie wycieczki półkolonijne i tylko słysze... jaaaaacie, aleeee rower.

nostiamo

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #301 dnia: Lipca 04, 2012, 11:44:00 pm »
hehehe a ja dziś miałam jedną sytuację miłą i jedną mniej..
Jadę sobie i słyszę za plecami, że samochód zwalnia powolutku mnie wyprzedza i ... kierowca macha mi ręką ;)
a potem całą radochę z tej miłej sytuacji starali się zabrać  młodzi pijący w barze menelarze krzycząc " o pojebaba jedzie"
hehhe ot czuby;) sami nic nie robią tylko chlają a pewnie nawet na pionowym by się sfajdali gdyby mieli zrobic tyle co ja;)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #302 dnia: Lipca 05, 2012, 02:02:54 pm »
Kiedyś już pisałem - reakcje ludzi na pozioma są zależne od rozwinięcia umysłowego ludzi: inne są w okolicach cywilizowanych gdzie ludzie są raczej oczytani / wyedukowani( zdecydowanie pozytywne), inne w "gettach" (śmiech / drwiny).  Wystarczy sama reakcja i już wiadomo z kim ma się odczynienia.  Czasem można się jednak miło zaskoczyć - patrz zwykle pozytywne reakcje wszelkiego rodzaju pijaczków ;)

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #303 dnia: Lipca 05, 2012, 02:41:18 pm »
najlepiej to na wsiach jest. Banda dzieciaków bawiącymi się kijami czy kapselkami czy na rowerach grupowo i jedzie poziom i przez pare kilometrów mam eskorte xD

storm

• Gość
« Odpowiedź #304 dnia: Lipca 05, 2012, 03:10:19 pm »
Al.Krakowska, Warszawa, jedna z dojazdówek do Stolicy... Wyjechałem z firmy. Podjeżdzam powoli pod światła, obok mnie 3 rzędy samochodów i nagle  zboku dociera do mnie trąbienie, oglądam się i słyszę "good! good!" :) No ale to cudzoziemcy jadący na mecz byli... "Nasi" "tubylcy" w większości są kompletnie zobojętniali i rzadko kiedy umieją tak pozytywnie pwyrażać emocje wobec tego co widzą. Wolą oddawać swoje negatywne nastawienie wobec wszystkiego, czego nie rozumieją, co im się "w pale nie mieści".

Bo jak to tak? Nogami do przodu jechać? ;)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #305 dnia: Lipca 05, 2012, 03:42:34 pm »
Jakiś czas temu jechaliśmy sobie z Maćkiem (tym z 70-ką na końcu) i idąca z naprzeciwka babka na nasz widok... się przeżegnała ;)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

tomcat

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #306 dnia: Lipca 08, 2012, 11:01:50 pm »
Ja puki co spotykam się na razie z pozytywnym przyjęciem mojej pasji, a to uśmiechy, a to machanie ręką, a najpiękniejszym jak na razie momentem okazania mi sympatii, była sytuacja kiedy to jadący z naprzeciwka typowy harlejowiec ( wielki czarny z mnóstwem chromu chopper, wielka broda i wąsiska, czarny a'la niemiecki kask ) zaczął z daleka machać mi ręką na powitanie i trąbić klaksonem. Byłem tak z tego dumny, dostałem takiego powera, że swoją standardową trasę pokonałem o 20 min szybciej.Życzę całej poziomej braci takich objawów sympatii.

nostiamo

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #307 dnia: Lipca 13, 2012, 12:03:54 pm »
a dziś  jakiś haleyowiec mnie pozdrowił bardzo sympatycznie:) Inny z kolei pan wyp[rzedził mnie swoim motorkiem pomachał, żebym zjechała na pobocze  co tez uczyniłam;) gość idzie do mnie (taki koło 60-tki) i pyta "czy mogę popatrzeć jak to jest zrobione?" :) hihi miło miło

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #308 dnia: Lipca 13, 2012, 04:14:43 pm »
-mamo, zobacz jaki rower!, A czemu ma Pan taki rower?
-mama - bo Pan jest duży i musi nogi mieć wyprostowane a pewnie nie ma takiego dużego rowera dla Niego :)

Mam tylko 183cm wzrostu :), jak na ironie nie mogę wyprostować nóg w kolanie na poziomie, brakuje mi 2-3cm :(

michu

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #309 dnia: Lipca 13, 2012, 05:49:26 pm »
Ja dzisiaj słyszałem rozmowę dwóch facetów. Chyba o moim rowerze:
1) Patrz, jaki dziwny rower.
2) Nie dziwny, normalny. Spojrzenie na mnie i uśmiech ;).

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #310 dnia: Lipca 13, 2012, 07:36:55 pm »
Z dzisiaj - w sumie standard:
Dziecko:
- Patrz, jaki rower!
Mama:
- No, śmieszny rower!
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #311 dnia: Września 01, 2012, 07:40:16 am »
W Szczecinie, gdzieś na zlocie:
- Jakie dziwne rowery!
- No..., i pani nawet jedzie.

Z własnego podwórka jacyś drogowcy do siebie:
-Patrz! Byś tylko jechoł i społ.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

storm

• Gość
« Odpowiedź #312 dnia: Września 01, 2012, 07:45:11 am »
Wychodzę  dworca Zachodniego w Wawie, zmęczony... Przed budyneczkiem dworca PKP stoi menelownia a la "przewóz osób" (widocznie z terminala na OKęcu wreszcie popędzili), przeciskam się między ową żulernią i co?
- K...a, co to było?!

Też chciałbym wiedzieć - skąd tylu żuli nieco bardziej cywilizowanych na wyjściu z dworca w centrum Warszawy... :P

długi

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #313 dnia: Września 01, 2012, 10:43:27 am »
teraz coś odemnie
idą trzy panienki 20-25latek wszystkie hałas śmiech a jedna krzyczy"hej maniek zabierz mnie ze sobą"
ostatnio jadąc ddr widzę że na jezdni zatrzymuje się audi tamuje ruch wyskakuje z niej kobietka i pędzi do mnie
już myślałem że ją potrąciłem na skrzyżowaniu i wlokłem te 200m :) a ona seria teraz już standartowych pytań gdzie kupić i po ile

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #314 dnia: Września 01, 2012, 11:30:31 am »
W Szczecinie, gdzieś na zlocie:
- Jakie dziwne rowery!
- No..., i pani nawet jedzie.

Hahaha, z tą panią to chodziło o mnie ;)
A obecny tu na forum Maciek70 miał kiedyś taką przygodę: dostrzegł go jadącego na poziomce sąsiad i krzyczy:
- Następnym razem zrób taki rower, na którym będziesz się ch... odpychał! ;)