Autor Wątek: Reakcje i pytania ludzi  (Przeczytany 475476 razy)

Yin

• całkiem inny wariat
Odp: Reakcje i pytania ludzi
« Odpowiedź #225 dnia: Listopada 10, 2011, 10:09:02 pm »
Reakcja na hi racera zasłyszana jakieś 1-2 miesiące temu w Zabrzu:
- Ani się nasiedzi ani nie najeździ..*

Eh ci sceptycy ;) Swoją drogą spotkałem faceta na poziomie chopperze home made, człowieku odezwij się na forum :)

*Ciekawostka - hi racer raczej nie wywołuje reakcji typu śmiech, ogólnie ludzie jakoś na niego nie reagują spontanicznie. Zastanawia mnie czy to przez koła tej samej wielkości? Prędkość? Chyba że na U-bar człowiek wyglądał bardziej poważnie niż na hamster bar?

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #226 dnia: Listopada 11, 2011, 12:00:18 am »
A nie wiem, mi się śmieją zawsze, niezależnie od tego czym jeżdżę ;D

Zawsze myślałem że jakbym jeździł na batmobilu jak VK NoCom to by się nie śmiali,
ale w końcu  stwierdziłem że taki lowracer jest bezsensu, i że jednak lepszy jest Hi.
Myślę że żałuje teraz swojej decyzji ;)

Pozz
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #227 dnia: Grudnia 08, 2011, 09:27:03 pm »
No, panowla, to ja mam prawdziwą BOMBĘ ATOMOWĄ! Założę się, że coś takiego, jak mnie dzisiaj, nie przydarzyło się żadnemu z Was! A było to tak:
Stoję na światłach, obok mnie jakiś samochód. Odsuwa się szyba i słyszę damski głos: "To pani własna konstrukcja?" Kiedy jej odpowiedziałam, że nie, ale generalnie ludzie sobie raczej sami konstruują poziomki, słyszę: "Bo wie pani, potrzebuję takiego roweru do teatru, pogadałabym z panią, ale się spieszę na próbę..." SZOK! :o Normalnie mnie zatkało! Ale czytajcie dalej. Mówię tej babce, żeby się zatrzymała za skrzyżowaniem, to się wymienimy kontaktami, bo może mogłabym pomóc. No i za tym skrzyżowaniem "dobiłyśmy targu" - ja jej dałam mój numer telefonu, a ona obiecała zadzwonić do mnie w poniedziałek. I wiecie co? Ona pracuje w teatrze, do którego mam 3 minuty z buta! Jeśli jej zależy na rowerze własnej roboty, to... któraś z Waszych poziomek ma wielką szansę na karierę sceniczną (jakby co, to pierwszeństwo ma *pewna* poziomka...), i to w nie byle jakim teatrze! :)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

SAC

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #228 dnia: Grudnia 08, 2011, 10:14:28 pm »
Co słyszę, moja pierwsza poziomka karierę robi, i to jaką!
A to dobre, chyba się do teatru wybiorę.

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #229 dnia: Grudnia 08, 2011, 10:16:11 pm »
u mnie w mieście są już raczej standardowe teksty młodych dzieci jak to się fascynują, młodzież gimnazjalna na początku się ze mnie śmiała a teraz poświęcają większą baczność na mój wytwór, starsi ludzie się pytają czy wygodne - chyba z racji podeszłego wieku i nie móc wsiąść na tradycyjny rower, Dziadki na na mtb i szosach się dziwią że wyprzedza ich jubilat po tuningu. Kierowcy na ulicy mało co mnie widzą, a gdy chce zmienić pas to się zapatrują i tylko przeszkadzają, a dzieci proszą rodziców o taki pod choinkę. czyli wszystko w normie.

Jak znam życie to większość relacji się zwiększy latem, gdy ludzie więcej wychodzą na dwór, tak samo dzieci na place zabaw itp

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #230 dnia: Grudnia 08, 2011, 11:31:46 pm »
Co słyszę, moja pierwsza poziomka karierę robi, i to jaką!
A to dobre, chyba się do teatru wybiorę.

Hola! Pani z teatru - zdaje mnię się - preferuje poziomkę samoróbkę :)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

SAC

« Odpowiedź #231 dnia: Grudnia 09, 2011, 08:39:52 am »
Robi karierę bo jeździ po stolicy.
Tak czy owak, poziomka w teatrze może być dobrym pretektem aby się trochę ukulturalnić.

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #232 dnia: Grudnia 09, 2011, 11:00:51 am »
Makenzen: a jaki rozmiar poziomki jest tej Pani z teatru potrzebny? Ja mam IMK P6 na chodzie ale to jest rozmiar na 160cm. Jest też Raffi (SWB, USS całkiem miły w prowadzeniu na jakieś 175~180cm), jest Bzaborow (ale to się może nie udać, bo to FlyThon), może Gemsi (albo bambus albo ten czarny coś pod 175cm), jest też przecież Maciek.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #233 dnia: Grudnia 09, 2011, 11:39:28 am »
Nie wiem, jak już pisałam powyżej, pani się spieszyła na próbę i nie było czasu na nic poza wymianą kontaktów. Ma zadzwonić w poniedziałek, to będę wiedziała.
A że Maciek jest, to świetnie wiem ;D i to Jego Jedynie Słuszna Poziomka ma priorytet przed Waszymi spawoglutami, he he he  :D

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #234 dnia: Grudnia 09, 2011, 01:55:16 pm »
No dobra, kiedy trzeba będzie pociągnąć tę bryczkę ??  ;D
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #235 dnia: Grudnia 09, 2011, 02:23:14 pm »
Jak kojfnę. Tylko że to będzie karawan, nie bryczka. Dam Ci znać z zaświatów. ;)

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #236 dnia: Grudnia 10, 2011, 09:50:49 am »
Makenzen: a jaki rozmiar poziomki jest tej Pani z teatru potrzebny? Ja mam IMK P6 na chodzie ale to jest rozmiar na 160cm. Jest też Raffi (SWB, USS całkiem miły w prowadzeniu na jakieś 175~180cm), jest Bzaborow (ale to się może nie udać, bo to FlyThon), może Gemsi (albo bambus albo ten czarny coś pod 175cm), jest też przecież Maciek.

Chyba zostałem pominięty  ;)

paaj

« Odpowiedź #237 dnia: Grudnia 10, 2011, 10:10:12 am »
Ja też ;) :D ;D

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #238 dnia: Grudnia 10, 2011, 11:56:07 am »
No jeszcze są trajki, na których nie trzeba uczyć się jeździć.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

storm

• Gość
« Odpowiedź #239 dnia: Grudnia 10, 2011, 01:05:56 pm »
@hansglopke - zdziwiłbyś się.......

A o moich 2 poziomkach też zapomniano, w dodatku dzisiaj mi się śniło, że mi Żółtka ktoś zarąbał z garażu, za to... znalazłem pod jabłonką przy komórce Waganta, którego już nie ma... ;]