Autor Wątek: Reakcje i pytania ludzi  (Przeczytany 475175 razy)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
Odp: Reakcje i pytania ludzi
« Odpowiedź #195 dnia: Września 02, 2011, 12:46:57 pm »

- NIE MĘCZY SIĘ PAN TAK?!

:DDDD

A na 2 "budzikach" było >35... ;)

Ostatnio na koncu Puławskiej ( juz w Piasecznie), prawy pas strasznie sie wlókł, a ja byłem wyjatkowo wypoczęty, więc stwierdziłem że wyprzedze samochody środkowym pasem ( który był pusty), do wyprzedzania przystąpiłem mają na budziki 39 kmh, wyprzedzałem z prędkością 50kmh, miny panów z wyprzedzanego dostawczaka były bezcenne, warte zadyszki którą złapałem.

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #196 dnia: Września 02, 2011, 12:58:18 pm »
Wczoraj, jak taszczyłam Poziomcię do piwnicy, przydybała mnie sąsiadka i mówi:
- Widziałam kilka takich rowerów, jak jechały w piątek Mostem Poniatowskiego, na co moja koleżanka mówi: "Biedni inwalidzi"... ;)
O inwalidach na poziomkach już było tyle, że powoli chyba robi się to nudne ;)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #197 dnia: Września 02, 2011, 06:32:48 pm »
Ostatnio na koncu Puławskiej ( juz w Piasecznie), prawy pas strasznie sie wlókł, a ja byłem wyjatkowo wypoczęty, więc stwierdziłem że wyprzedze samochody środkowym pasem ( który był pusty), do wyprzedzania przystąpiłem mają na budziki 39 kmh, wyprzedzałem z prędkością 50kmh, miny panów z wyprzedzanego dostawczaka były bezcenne, warte zadyszki którą złapałem.

Zdarza mi się na odcinkach bez skrzyżowań i świateł wyprzedzać zestresowane L-ki, w których kursanci uparcie jadą 30-40 km/h. Nawet jeśli zmusiły mnie do zwolnienia o 2 km/h ;)
Jakub Sałata

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #198 dnia: Września 03, 2011, 06:34:58 pm »
Dzisiaj będąc przejazdem na "festynie" pewien jegomość opisywał swojej rodzince mój rower. Myślał, że jak mam ciemne okulary, siedzę bokiem to go nie słyszę.
Poziom w przeciwieństwie do jego piona składa się z samych wad. Nawet mała kierownica (na chomika) to wielkie utrudnienie w skręcaniu. Miałem zaprosić "znawcę" na forum, ale jakoś nie chciało mi się wstawać z fotelika......koroplast jednym słowem ten mój rower.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #199 dnia: Września 03, 2011, 11:00:57 pm »
- Może poduszkę? - rzekł pewien mijany przeze mnie jegomość.
Tak. I jeszcze kołdrę. ;)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #200 dnia: Września 04, 2011, 03:54:21 pm »
Najfajniejsze są reakcje dzieci. Przykład z dzisiaj - grupka małych znawców:
- Ale fajny rower! To są rowery nowej generacji!

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #201 dnia: Września 06, 2011, 12:51:25 pm »
I znowu ja. Zauważyłam, że widok rowerzysty na poziomie wzbudza albo niesamowite pokłady sympatii, albo niesamowite pokłady agresji. I dziś właśnie padłam ofiarą tego drugiego. Pewna pani kierofffczyni opierdzieliła mnie za to, że miałam czelność jechać ulicą... akurat byłam na środkowym pasie i przymierzałam się do zjechania na lewy, by móc z niego skręcić w lewo... Oto co usłyszałam: "Na plecach się połóż, kobieto, albo na brzuchu i jedź tyłem!" "Pani to chyba pół mózgu nie ma!".
Tytułem podsumowania zacytuję moją byłą szefową: "Ludzie są podli" :P

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #202 dnia: Września 06, 2011, 01:32:40 pm »
Na tego typu zachowania mam ( wiem ze nieladnie) krotka odpowiedz skladajaca sie z jednego slowa na litere "s"

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #203 dnia: Września 06, 2011, 02:27:51 pm »
Można jeszcze wyjechać z fraszką J. Tuwima "Na jednego endeka"...

"Próżnoś repliki się spodziewał.
Nie dam ci prztyczka ani klapsa
Nie powiem nawet <<pies cię j...>>
Bo to mezalians byłby dla psa"

robson97991

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #204 dnia: Października 15, 2011, 08:34:20 pm »
Pewnego pięknego dnia podchodzi do mnie dwóch jegomości i się pyta:Panie a co to za taki jakiś cudaczny rower?
A ja na to:Panie to góral.
A jegomoście:Góral?
A ja:Tak góral,tylko wie Pan wjechał mi gość osobówką w tył i trochę pokrzywił ramę.A że kocham ten rower to się uparłem że go naprawię.A że się nie znam na rowerach więc coś po drodze spartoliłem,i teraz muszę tak jeździć.
Jegomość:No tak jak się nie zna to lepiej się nie brać za naprawę.
Robert

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #205 dnia: Października 16, 2011, 11:47:36 am »
Ja mimo tego że prowadziłem poziomkę do znajomego jeszcze nie skończoną to ludzie już podchodzili i się pytali co to za dziwny pojazd. Dodam ze tylko mam przedni trójkąt i pół napędu bez korby a nawet bez siedziska. Oczywiście na młodzież w szerokich spodniach mam w nosie te komentarze, choć znajomi po mechaniku mówią że super konstrukcja i nie omieszkają się przejechać

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #206 dnia: Października 16, 2011, 02:01:09 pm »
Częstą reakcją jest zapatrzenie się na rower poziomy, które potem prowadzi do konieczności wykonywania np. takich manewrów przez kierowcę autobusu:
http://bzaborow.org/galer/pg/show/1602
« Ostatnia zmiana: Października 16, 2011, 02:16:44 pm wysłana przez gromanik »

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #207 dnia: Października 16, 2011, 08:05:48 pm »
Numer linii 302? Dwóch kieruje, trzystu pcha?
Duuuuuży może więęęęcej.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #208 dnia: Października 17, 2011, 11:56:02 am »
Fajne hasło dla promocji poziomych - Siedzisz wygodnie, a nie stojąc w korku ;) ;D
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #209 dnia: Października 17, 2011, 06:31:53 pm »
Pewnego pięknego dnia podchodzi do mnie dwóch jegomości i się pyta:Panie a co to za taki jakiś cudaczny rower?
A ja na to:Panie to góral.
A jegomoście:Góral?
A ja:Tak góral,tylko wie Pan wjechał mi gość osobówką w tył i trochę pokrzywił ramę.A że kocham ten rower to się uparłem że go naprawię.A że się nie znam na rowerach więc coś po drodze spartoliłem,i teraz muszę tak jeździć.
Jegomość:No tak jak się nie zna to lepiej się nie brać za naprawę.

Hahaha, rewelacja :D
A ja dzisiaj mijałam jakąś panią z dzieckiem.
Dziecko: - Co to jest?
Matka: - Taki rower.

Krótka a treściwa piłka ;)