Autor Wątek: Reakcje i pytania ludzi  (Przeczytany 475465 razy)

sebacyki

• kolarz na poziomie
Odp: Reakcje i pytania ludzi
« Odpowiedź #180 dnia: Sierpnia 30, 2011, 07:46:53 pm »
na głowę se te nogi załóż!,ryczy do mnie facet z przystanku

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #181 dnia: Sierpnia 30, 2011, 08:12:31 pm »
Hahaha ;)
A ja dzisiaj sobie jadę, mijam wejście do przejścia podziemnego, z którego akurat wychodzi rodzinka - mama i dwoje dzieci. Śmignęłam im przed nosem. A do moich uszu dobiegło pytanie zaskoczonej pani:
- Co to jest?
;)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Ijateż

• kolarz na poziomie
  • vel marudaXL
« Odpowiedź #182 dnia: Sierpnia 31, 2011, 11:01:22 pm »
Jeżdżę rowerem półpoziomym, więc omija mnie 3/4 lub nawet 7/8 co ciekawszych odzywek, po prostu większość widzów dość szybko orientuje się, że to coś to rower. Różne są tylko opinie, jaki. Ale jedno mnie zaskoczyło: "Patrz, jaki długi ma łańcuch!" - jeden na oko 17 latek do drugiego. Pewnie technicy. :)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #183 dnia: Sierpnia 31, 2011, 11:45:24 pm »
A wczoraj po raz pierwszy spotkała mnie mało sympatyczna reakcja... obleśna wręcz. Ludzie są podli, jak mawiała jedna z moich byłych szefowych ;)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #184 dnia: Sierpnia 31, 2011, 11:53:33 pm »
"Patrz, jaki długi ma łańcuch!"
O to jedno z klasycznych pytań - taki łańcuch się kupuje na metry / taki łańcuch trzeba specjalnie zamawiać ? :)

Podczas jednego z ostatnich treningów w okolicach 21.00 w ciemnym parku mijam jakaś parę i słyszę:
- Co to?
- Chyba rower..
- Ale szybko jechał..Pewnie miał silnik..

:D

storm

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: Września 01, 2011, 06:09:21 am »
Jaka reakcja @Makenzen? Opowiedz pls ;)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #186 dnia: Września 01, 2011, 02:50:08 pm »
Nie no, nie ma za bardzo o czym gadać... po prostu niektórym kobieta w pozycji horyzontalnej kojarzy się z materiałem do, przepraszam za słowo, bzykania. I z taką właśnie reakcją się wczoraj spotkałam.

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #187 dnia: Września 01, 2011, 03:56:01 pm »
I z taką właśnie reakcją się wczoraj spotkałam.

no ale gdzie niestosowność i podłość  ?

NMSP ;)

storm

• Gość
« Odpowiedź #188 dnia: Września 01, 2011, 03:58:09 pm »
@Makenzen - no cóż, jak mawiał mój kolega kiedyś - są ludzie i stołki barowe...

Współczuję :]

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #189 dnia: Września 01, 2011, 05:01:10 pm »
I z taką właśnie reakcją się wczoraj spotkałam.

no ale gdzie niestosowność i podłość  ?

NMSP ;)
Ano tu, że takie komentarze, jak wczoraj słyszałam, są poniżej sznurówek. Kategorycznie nie życzę sobie żadnych uwag tego typu.

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #190 dnia: Września 01, 2011, 09:02:43 pm »
Nie no, nie ma za bardzo o czym gadać... po prostu niektórym kobieta w pozycji horyzontalnej kojarzy się z materiałem do, przepraszam za słowo, bzykania.

I tu jest drugi powód zniszczenia poziomych rowerów "w zarodku" czyli już około roku 1910 - pozycja rowerzysty była na tamte czasy niemoralna! A jakby kobieta tak miała jechać! Zgroza!
  Przez 100 lat bardzo obyczaje się zmieniły- na początku XX wieku żeby zobaczyć półdupki trzeba było ściągnąć majty. Na początku XXI wieku, żeby zobaczyć majty trzeba pośladki rozchylić ::)
Sławek

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #191 dnia: Września 01, 2011, 09:09:48 pm »
No, wtedy kobitki chyba w spodniach nie pomykały... w spódnicy za cholerę nie wsiadłabym na poziomkę. A ciekawe, czy jakiś Szkot w kilcie (oczywiście na ortodoksa) by się odważył? ;)
Dzisiaj, jak jechaliśmy z gromanikiem, ktoś nas filmował z samochodu i dopingował: "Dawaj, dawaj! Nie opier**laj się!" ;)

storm

• Gość
« Odpowiedź #192 dnia: Września 02, 2011, 06:21:29 am »
@Makenzen - nie było Cię na ostatniej Masie Krytycznej, tak gwoli ścisłości, jeśli chodzi o jeżdżenie w spódnicy na poziomie :>

W skrócie - z kierownicą ASS - nie da się. Tzn da się, ale się podwija i schodzi w dół na nogach. Bardzo kiepsko wygląda. A jak jeszcze się jest w gatkach samych to... wieje ;>

[i żebym to musiał JA sprawdzać.... wstyd!]

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #193 dnia: Września 02, 2011, 07:08:09 am »
A weśśśśśś Ty mi nic nie mów o Masie Krytycznej, do dzisiaj nie mogę odżałować, że mnie na niej nie było, takie ciekawe rzeczy się działy... a ja w tym czasie kiblowałam w arbajcie!!! To dopiero jest wstyd ;)

storm

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: Września 02, 2011, 11:57:24 am »
Al.Krakowska dzisiaj rano, lecę do roboty. Lewy pas (pierwszy od lewej z trzech), jestem zaraz po skręcie w prawo, dopalam swoje, ciągnę ile wlezie, zaraz będę skręcał w 17 Stycznia.
Obok na środkowym pasie podjeżdża tirolot... Cysterna... Mija mnie powoli, coś do mnie ma, kątem oka widzę kierowcę, coś się wychyla do mnie, krzyczy, wyjmuję słuchawkę z prawego ucha, nadsłuchuję:
- NIE MĘCZY SIĘ PAN TAK?!

:DDDD

A na 2 "budzikach" było >35... ;)