Autor Wątek: Reakcje i pytania ludzi  (Przeczytany 475135 razy)

storm

• Gość
Odp: Reakcje i pytania ludzi
« Odpowiedź #75 dnia: Września 21, 2010, 05:59:45 pm »
A ja osobiście mam dosyć... dzisiaj wychodziłem z tesco w DC... Pakuję się do kuferka, obok przeszła rodzinka, zatrzymał sie facet z rowerem... Widzę go kątem oka i... wiem wiem, zaraz będzie pytanie... ciekawe jakie? No i zaczyna się koncert pytań... A jak na tym się jeździ, a kręgosłup nie boli? A bo ja mam kręgosłup chory i pewnie nie mógłbym na takim jeździć... Jak słsyzę takie teksty, że gośc nie mógłby siedzieć na foteliku jak w domu na kanapie i dodatkowo pedalować to mam ochotę w takich chwila strzelić barankiem w betonową ścianę... Skąd te dziadki wiedzą takie rzeczy? Kto im naopowiadal taki DURNOT i GŁUPOT?! Czy taki dziadek kiedykolwiek zastanowił się jak to jest z rozkładem siły na fotelu jak siedzi w domu a wtedy jak siedzi na malutkim siodełeczku? Wyjaśniłem to dziadkowi, ale czy zrozumie?
Wiem. Akurat wybieram się do ortopedy, wpadnę i zapytam jaka pozycja dla pedałującego jest lepsza. Jakie podparcie dla chorego kręgosłupa jest lepsza: siedząca na siodełku, czy półleżąca. Pośmiejemy się razem z głupoty :D

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Września 21, 2010, 11:03:19 pm »
A ja osobiście mam dosyć... dzisiaj wychodziłem z tesco w DC... Pakuję się do kuferka, obok przeszła rodzinka, zatrzymał sie facet z rowerem... Widzę go kątem oka i... wiem wiem, zaraz będzie pytanie... ciekawe jakie? No i zaczyna się koncert pytań... A jak na tym się jeździ, a kręgosłup nie boli? A bo ja mam kręgosłup chory i pewnie nie mógłbym na takim jeździć... Jak słsyzę takie teksty, że gośc nie mógłby siedzieć na foteliku jak w domu na kanapie i dodatkowo pedalować to mam ochotę w takich chwila strzelić barankiem w betonową ścianę... Skąd te dziadki wiedzą takie rzeczy? Kto im naopowiadal taki DURNOT i GŁUPOT?! Czy taki dziadek kiedykolwiek zastanowił się jak to jest z rozkładem siły na fotelu jak siedzi w domu a wtedy jak siedzi na malutkim siodełeczku? Wyjaśniłem to dziadkowi, ale czy zrozumie?

U ludzi istnieje bardzo silna autosugestia że skoro jest coś "dobre" to dlaczego nie ma tego na rynku. I wtedy albo jest zdziwienie albo wnikanie w temat. To i tak dobrze że dziadek chciał coś poznać. Dotykasz paradoksów życia pt. "Skoro rower poziomy jest taki dobry to dlaczego nie ma go nagminnie w sklepach".
« Ostatnia zmiana: Września 21, 2010, 11:22:40 pm wysłana przez Maciej Długosz »

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #77 dnia: Września 25, 2010, 08:15:15 pm »
A ja osobiście mam dosyć...

storm.
Strasznie biadolisz  :P

Rymowanka na dziś.

Jak się jeździ poziomem
Ludzie wiedzy nie mają
Więc nie ma się co dziwić
Ze pytania zadają

Choć człowiek czasem zmęczony
I humoru nie ma.
Pytania te same,
są nie do zniesienia.

Wiesz co robie wtedy,
gdy schemat pytań mnie nudzi?
Sam zaczynam pytać
pytających mnie ludzi.
O to, po co panu ten pręt,
który pan trzyma obok nogi?
po ile schab i co pani z niego zrobi?
Gdzie sklep znajdę z przyczłapkami?
lub czy je kupie,
w sklepie z meblami.

Zaczepiając mnie,
sami tłumaczą się gęsto.
Zmieszani, zdziwieni
Zabawni są często.

Ot, taka odskocznia
choć rzadko stosuje
To nastrój zawsze lepszy,
z powodzeniem buduje.

kapitanwasyl

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #78 dnia: Września 25, 2010, 08:58:18 pm »
Wyjechałem dziś na trasę  [703]
mapa

Gdzieś 16 km w jedną stronę , jako że droga prowadzi do zjazdu na autostradę więc TIR-y wszędzie.

I wróciłem z roześmianą gębą bo co drugi migał światłami, włączał sygnał i pokazywał Ok (kciuk do góry)
W Piątku zainteresowanie więcej niż spore...
 Motocykliści ,kilku ich tam stało krzyczeli coś
"żebym silnik włączył bo wydechów nie słychać..."

Generalnie inaczej niż "po wsiach" ;)

Szkoda tylko że z powrotem nie mogłem 18 km/h przekroczyć taki był wiatr .
 czas 1h 24 min . max 33,5 km/h   
Średniej nie ma - bo mi w liczniku opcji zabrakło ..
without interruption   ;D
« Ostatnia zmiana: Września 25, 2010, 09:02:53 pm wysłana przez kapitanwasyl »
I tak w koło  Macieju ...

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #79 dnia: Września 26, 2010, 09:58:30 am »
czas 1h 24 min . max 33,5 km/h   
Średniej nie ma - bo mi w liczniku opcji zabrakło ..

Dla leniwych http://www.bikestats.pl/ (Choć co denerwujące nie uwzględnia sekund, a przecież między .01 a .55 jest różnica..)

wwojciech

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #80 dnia: Września 26, 2010, 11:59:44 am »
Jeśli chodzi o reakcje Krakowskiego tłumu to część albo zerka ciekawsko, część w ogóle nie zauważa. Ostatnio np trafiłem na filozofa prl-owskiego(z takim mi się kojarzy:)) gość pokazywał mi swojego starego górala i mówi, że do niego to mój tandem się nie umywa, że mój to musi być strasznie niewygodny itp...przytoczyłem mu troche teorii i faktów i Pan nagle zmieniał temat. Ogólenie w krk podoba mi się otwartość ludzi na nowe rzeczy, w małych wsiach to pewnie z krzyżem i czosnkiem by za mną biegali. Wiem, że nie można tak ogólnikować ale osobiście denerwuje mnie podejście, że jak coś jest nowe i mało spotykane to jest złe. Tak samo z moją jazdą DH...dla jednych jestem postrzegany za świra...inni zaś patrzą z podziwem bo wymaga to olbrzymich poświęceń aby dojść do jakiegoś poziomu-ale tego oczywiście już to bardziej ograniczone towarzystwo już nie widzi.
Pozdrawiam ludzi otwartych na nowe rzeczy:)

storm

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Września 26, 2010, 02:04:54 pm »
Swego czasu jechałem po swojej dk2 do domu... W lusterku pojawia się podmiejski... Dogonił mnie żwawo, zwolnił... No i tak ze 2 przystanki jechaliśmy obok siebie, on sprawdzał ile jadę (podciągąłem na stalowym starym SWB do 35 km/h) i ile wyciągnę jeszcze... Echhh, żeby to były czasy z przesuniętym supportem, z lepszą kondycją ;)

Kaczor1 - tak, biadolę, bo chwilami mam dość :P
Są chwile, kiedy człowiek myśli o zupełnie innych sprawach, jest zajęty, zmęczony etc i nie ma po prostu ochoty na bycie ekstrawertykiem non stop i chwalenie się swoim bajkiem ;)

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #82 dnia: Września 26, 2010, 06:20:26 pm »
tak, biadolę, bo chwilami mam dość :P

Podjechał do mnie 2 gości na skuterku i się jeden pyta:
-A wygodniej na taki niż na zwykłym (pionowym).
- Nie, ale na zwykły mnie nie stać.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #83 dnia: Września 26, 2010, 09:35:22 pm »
Kaczor1 - tak, biadolę, bo chwilami mam dość :P
Są chwile, kiedy człowiek myśli o zupełnie innych sprawach, jest zajęty, zmęczony etc i nie ma po prostu ochoty na bycie ekstrawertykiem non stop i chwalenie się swoim bajkiem ;)

A jak w TV jakiś Sztrasburger, albo inna Doda żali się na "ciężar sławy" to im nie wierzysz ::)
  Możemy poczuć na własnej skórze ciężar popularności. Dlatego jak chcę coś załatwić na mieście i mam mało czasu to jadę pionowym ;)
Sławek

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #84 dnia: Września 26, 2010, 10:27:45 pm »
Stoję na światłach Ludzie stoją również czekając na swoje światło 3 pasy ruchu ja skrajny prawy gość golf II na skrajnym lewym otwiera okienko i drze jape
- Panie krzysiu a wygodnie to sie tak siedzi?
Kolo robi wieś to ja też ;) 
- A siedział pan kiedyś tak w fotelu?
on zaskoczony ale odpowiada
- Zawsze tak siedzę!
- A męczy takie siedzenie?
Gdyby Mickiewicz chciał opisać wyraz twarzy kolesia byłaby z tego niezła 13 księga ;)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #85 dnia: Października 10, 2010, 06:37:17 pm »
-Panie! Czemu pan leżysz na rowerze?
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

M63

• kolarz na poziomie
    • Moje Poziomki :)
« Odpowiedź #86 dnia: Października 18, 2010, 07:22:30 am »
O !! Patrz co Mu się z rowerem stało !
Nie wstanę ,
TAK będę leżał !!!

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #87 dnia: Października 18, 2010, 07:12:43 pm »
Na ostatniej wycieczce do Żyrardowa, w Grodzisku* bodajże.
Starsza para (bardzo starsza)

ZENUŚ, ZENUŚ !  PATRZ JAK PIĘKNIE JEDZIE!

*Grodzisk Maz: Miasto dbające o zdrowie i życie rowerzystów
w dość specyficzny sposób, realizując zapewne hasło "Wywalić rowerzystów z drogi, niech na chodnikach wybiją zęby i połamią nogi"

Pozdrawiam Roland
Co był trochę zaskoczony,
ekspresyjną reakcją,
Zenusia żony
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2010, 07:26:49 pm wysłana przez kaczor1 »

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #88 dnia: Października 18, 2010, 08:17:32 pm »
pewna atrakcyjna baba z miasta zapytała się mnie "czy dobra jest taka pozycja?" wiec ja na to: jest bardzo dobra, do jazdy i do seksu". Trochę się zmieszała ale i z uśmiechem na buzi. :)

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #89 dnia: Października 18, 2010, 08:35:11 pm »
pewna atrakcyjna baba z miasta zapytała się mnie "czy dobra jest taka pozycja?" wiec ja na to: jest bardzo dobra, do jazdy i do seksu". Trochę się zmieszała ale i z uśmiechem na buzi. :)
Żartuj tak, żartuj! Mogła babka nie zrozumieć że to dowcip, i w tej pozycji, mogła Ci gwałt zadać, zanim byś się z bloków wypiął... ;D
  A tak swoją drogą, to gdzie ją spotkałeś? Może i ja się pokręcę w tamtej okolicy ::)
Sławek