FDX- ale to jest flevo ten normalny, a tu chodzi o model RACER - ten na 28 calowych kołach.
kaczor1 - ze względu na grubość opon raczej flevobike by była najlepsza - wyobraź sobie pedałowanie z takimi wirującymi oponami blisko ważnych dla rowerzysty elementów wyposażenia wrodzonego
kiepsko raczej... korba powinna znajdować się ponad oponami. Ale są kąty pokazane - to pewnie ułatwi sprawę.
O Airbike jest mało informacji, a z kolei Python jest podobno jeszcze trudniejszy w prowadzeniu niż Flevo - nie wiem, jeździłem tylko na Flevo Racer.
Z tego co kiedyś wyczytałem, (nie mogę tego znaleźć) twórcy mieli problem z zapewnieniem właściwej stabilności przy niższych prędkościach z jednoczesnym komfortem sterowania przy wyższych prędkościach (jako że kierowanie odbywa się w zasadzie nogami, ogranicza nas precyzja i anatomia)
Dlatego właśnie wpadli na pomysł zmiennej geometrii. Gdy opuszczamy tą blachę przy tylnym elastomerze, zmienia się kąt główki i trail. Z kolei gdy chcemy jechać szybko, rower jest bardziej stabilny a dzięki "usunięciu" blachy, pozycja jest bardziej areo.
To trochę takie rozwiązanie z cyklu zjeść ciastko i mieć ciastko.