Autor Wątek: Kupię low racera  (Przeczytany 5329 razy)

rawoki

• sympatyk
  • *
Kupię low racera
« dnia: Lutego 14, 2017, 01:51:26 pm »
Witam.
Jak w temacie, chciałbym kupić low racera na wzrost 180cm. Kierownica musi być w układzie ASS. Wiem, że większość tak ma, ale zdarzają się wyjątki. Może ktoś ma i chciałby się pozbyć ze swojej kolekcji? Jeżeli nie znajdzie się taki trzeba będzie szukać za granicami naszego kraju, gdyż na portalach polskich nie natknąłem się na oferty low racerów. Już wyczytałem, że w przypadku chęci zakupów za granicą naszego kraju bardzo pomocny jest kolega fdx. Mam nadzieję, że gdyby się nic nie znalazło to uzyskam taką pomoc.

cody007

• kolarz na poziomie
Odp: Kupię low racera
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 14, 2017, 04:15:30 pm »
Czy miałeś do czynienia z rowerem poziomym ? Początki są bardzo zniechęcające . Mój pierwszy raz na poziomym dwukołowym rowerze był bardzo rozczarowujący mimo kilkudziesięciu km na poziomce trójkołowej . Nie zawsze załapuje się bakcyla .  .
« Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2017, 04:50:31 pm wysłana przez cody007 »
  Najdłuższy dystans 06.06.2017 r

aligatorpoczta

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 14, 2017, 04:40:38 pm »
Mi dopiero po około 500 km sie spodobało a do 500 km byłem zrezygnowany i chciałem poziomkę w kont walnąć a teraz piona na oczy widzieć nie chce
Czarne Swb  ful 26x26, Zielona żaba swb 20x26

Romanes

• handmade CRUZBIKE
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 14, 2017, 04:47:02 pm »
Mi dopiero po około 500 km sie spodobało a do 500 km byłem zrezygnowany i chciałem poziomkę w kont walnąć a teraz piona na oczy widzieć nie chce

Wszystkimi kończynami się podpisuję!!!
Mam cruzbika - to po 1000 km piona ostatecznie rozebrałem  ;D

cody007

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 14, 2017, 04:50:43 pm »
Poszukaj kolegi z forum z okolicy i pojeździj trochę .

Nie wykluczone ,że po 2 -3 km  poczujesz to co my .

Ktoś kiedyś powiedział : gdyby w czasach Rudolfa Diesel a  były już silniki elektryczne  to silnik diesla nigdy by nie powstał - to samo by się stało z rowerem poziomym i mocno w to wierzę

Nawet mój pierwszy raz na trajce we Wrocławiu - pamiętam jak dziś - cholernie dziwnie - siedzę jak w fotelu ale jadę , jest mi wygodnie i jadę , jest zarąbiście ale dziwnie bo wszyscy się gapią a mi jest przyjemnie , chociaż dziwnie .

To tak na wypadek gdybyś pomyślał , że Cię zniechęcamy - NIE - MY CIĘ  WSPIERAMY .

Romanes !!!! Rozebrać to można kobietę a rower mogłeś rozmontować względnie rozłożyć .:)
« Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2017, 08:26:15 pm wysłana przez cody007 »

Romanes

• handmade CRUZBIKE
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 14, 2017, 08:54:20 pm »
 :o Żonę to seblykom,  :P a fakt, pierwsze co to z górala koła przemontowałem ;D

toudi333

• PIŁA
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 14, 2017, 09:22:26 pm »
Witam.
Jak w temacie, chciałbym kupić low racera na wzrost 180cm. Kierownica musi być w układzie ASS. Wiem, że większość tak ma, ale zdarzają się wyjątki. Może ktoś ma i chciałby się pozbyć ze swojej kolekcji? Jeżeli nie znajdzie się taki trzeba będzie szukać za granicami naszego kraju, gdyż na portalach polskich nie natknąłem się na oferty low racerów. Już wyczytałem, że w przypadku chęci zakupów za granicą naszego kraju bardzo pomocny jest kolega fdx. Mam nadzieję, że gdyby się nic nie znalazło to uzyskam taką pomoc.
Jeśli chodzi o kolegę fdx śmiało mogę polecić dzięki jego pomocy niedawno nabyłem poziomkę, potrafi doradzić, poszukać załatwić transport do samych drzwi full wypas ;) naprawdę gość na poziomie ;). I tu oficjalnie chciałem mu podziękować za pomoc i poświęcony czas.

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 14, 2017, 11:32:46 pm »

Ktoś kiedyś powiedział : gdyby w czasach Rudolfa Diesel a  były już silniki elektryczne to silnik diesla nigdy by nie powstał - to samo by się stało z rowerem poziomym i mocno w to wierzę
Przecież były ;-)
Pierwszy silnik elektryczny powstał w połowie XVIII wieku. Z kolei pierwszy "współczesny" silnik elektryczny powstał przeszło 20 lat przed urodzeniem pana Diesla.

cody007

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 15, 2017, 05:52:47 am »
Zgadza się powtórzyłem nie sprawdzając info , chociaż to tylko 5 lat różnicy dla silnika elektrycznego .Może historia  z diesel em  dotyczyła innego zestawienia ?

rawoki

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 15, 2017, 07:49:21 am »
No to na to nie liczyłem. Spory odzew, niestety oferty brak :D.
No to może trochę rozwinę myśl moją. Na poziomie już jeździłem. Pierwszy był handbike we Wrocławiu i gdyby nie to, że mój stan się poprawił i merdam kończynami dolnymi to pewnie teraz bym pomykał handbikiem. Następnie rok temu stwierdziłem, że trajka będzie dla mnie odpowiednia, nawet próbowałem kupić ale ostatecznie do transakcji nie doszło. W międzyczasie stwierdziłem, że silnik elektryczny ułatwi mi przemieszczanie się na rowerze i złożyłem na miasto składaka z elektrycznym napędem. A jako, że elementy do niego kupowałem od Kolegi przenikanie to przy okazji skorzystałem z możliwości przejażdżki jego elektryczną trzykołówką(tu bardzo chciałbym podziękować za fachowe doradztwo i dobranie elementów i najważniejsze za możliwość przejażdżki) . Ja wiem, że poziom jest dla mnie. Mam głód rowerowy gdyż od 3 lat nie jeździłem nałogowo rowerem.
Low racera chcę ze względu na to, że nie jest duży jak trajka i wejdzie mi do windy. A po zakupie będę go elektryfikował. No i musi być niski aby w razie nagłego podparcia mógłbym sobie pomóc ręką.
Mam nadzieję, że coś się znajdzie i będę mógł sobie pomykać poziomką w dłuższe trasy bo jubilat na eskapady się nie nadaje.

cody007

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 15, 2017, 09:37:00 am »
Nie wiem jakie teraz windy wstawiają ale chyba pozioma w poziomie nie zmieścisz .

zbiegusek

• kolarz na poziomie
  • http://www.zbychewka.pl
    • Pracownia ceramiki ZBYCHEWKA
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 15, 2017, 05:51:48 pm »
Ale w pionie jak najbardziej. :)
--
Pozdrrrawiam serrrdecznie!
zbYszek

Mociumpel

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 15, 2017, 08:20:09 pm »
Poziomka w pionie - hardkor i profanacja ...

woldopeper

• kolarz na poziomie
  • Challenge Mistral zwany Rudym
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 15, 2017, 09:10:02 pm »
Jak coś majstruje przy moim mistralu w domu, to tylko do windy w pionie...
pozdrawiam Waldek

rawoki

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 16, 2017, 07:58:40 am »
Dokładnie taki zamysł mam, aby pozioma od czasu do czasu do pionu postawić. Ale korzystać z niego już miałbym zamiar jak nakazuje instrukcja obsługi.