Witam,
Od dawna interesuję się poziomkami. A teraz przyszedł czas wziąć się za projekt i konstrukcje. Nasuwa się wiele pytań na które nie znalazłem odpowiedzi, mimo iż były zadawane w różnych postach. Pozwolę sobie niektóre powtórzyć i ogólnie podsumować informacje na temat ?trike?

.
Czas na pytania do projektu- Koła przednie jaki mają mieć kąt w stosunku do ziemi? W necie naprawdę różne wariacje tego widziałem a totalnie nie wiem co to zmienia

.
- Jaki dać kąt wyprzedzenia? W thunderbolcie dane jest 12°. Co wy o tym myślicie?
- Jaki dać kąt ?pochylenia sworznia zwrotnicy? wg nazewnictwa thunderbolt-a. Tez rozkminiam co on tak naprawdę zmienia? może pochylenie przy skręceniu kołami?
- Rozstaw kół przednich oraz odległość między przednimi kołami i tylnim. Jaka jest optymalna i sprawdzona oraz jaki prześwit
Pytania do samego wykonania- Pytanie podstawowe stal czy alu

. Jeśli stal to boję się pomyśleć o wadze. Jeśli alu to łączenie materiału tylko i wyłącznie laminatem(o którym mam niewielkie pojęcie).
-Pytanie podobne do poprzedniego jaki przekrój ?rur? stalowych a jaki aluminiowych?.
- Siodełko- widziałem parę pomysłów na zrobienie siodełka. Ale nie wiem jakie powinno mieć wymiary i jaki dokładnie kształt. Tworzywo najlepsze do tego to ten nieszczęsny laminat

Więcej w sumie pytań nie pamiętam

? Ale np. mam problem z hamulcami z przodu. Nie mam pojęcia jakie zamontować itp. Prawdopodobnie zrobię rower na kołach z ?odzysku? i wtedy zacznę się zastanawiać na temat hamulców. A propos kół to chciałem wszędzie 26?? ale z tego co się oczytałem to polecacie 20?? z przodu a tył dowolny?
Ogólnie proszę o sprawdzone rady techniczne... jakich błędów nie popełniać itp.