Autor Wątek: Jaki velomobil?  (Przeczytany 24516 razy)

storm

• Gość
Odp: Jaki velomobil?
« Odpowiedź #45 dnia: Stycznia 16, 2017, 02:07:16 pm »
wątek do zamknięcia[...]
administratora proszę o zamknięcie wątku by zakończyć te kłótnie i przepychanki, pzdr

Absolutnie się z tym poglądem nie zgadzam. Wręcz przeciwnie - uważam, że w tym wątku jest mnóstwo treści merytorycznej oraz historycznej, która przekłada się w sposób bezpośredni na ilość velomobili w Polsce. Warto też ten wątek przeczytać aby dowiedzieć się kto nam wyprodukował fotelik, kto kufer i komu zawdzięczamy jakikolwiek początek rowerów poziomych w naszym kraju. Uważam, że szanujący się poziomkowicz pewną wiedzę powinien mieć w tym temacie. Zwłaszcza, że wielu z nas jest zatrzymywanych na ulicach i rozpytywanych "a co to" "a na co" "a skąd" itd. Dobrze by było, gdyby pytana osoba umiała przekazać troszkę wiedzy i w ten mikry sposób wpłynąć na popularyzację roweru poziomego w Polsce.

ksaweryrogowski1980

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: Stycznia 16, 2017, 03:43:39 pm »
tylko wątek miał mi pomóc wybrać jakie velo kupić a nie opisywać jakieś historie, kwasy itd...ot co...uważam że cenna wiedza powinna być w wątku innym i w temacie...ps i faktycznie przekłada się na ilość velo w Polsce...jest jeden jak to Pan Kaczmarek napisał...

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 16, 2017, 08:53:19 pm »
Ja podsumuję te 4 strony takim stwierdzeniem:
Arkę wybudował jeden człowiek - Tytanika sztab fachowców.
 Ksawery - pierodol te suche teksty i napinki. Chcesz kupić Aventy bo wpadł w oko zrób jazdę próbną i kupuj. Będziesz pedałował w skorupie a nie w nazwisku. Kup produkt a nie historie.
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

Maciej K

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #48 dnia: Stycznia 16, 2017, 11:01:06 pm »
Mociumpel i Storm... Dzięki za wsparcie i sensowne komentarze.
Jeśli się mnie nie brzydzicie, to dogadajcie się i do Kalisza przyjedźcie.
Może wspólnie coś spłodzimy. Telefon znacie.

W ciągu tylu lat życia zauważyłem, że ludziom (a zwłaszcza Polakom), którzy jakieś pieniądze mają WYDAJE  SIĘ, że mogą wszystko.
Czy to kupić co chcą, czy też mogą zamykania dyskusji żądać (mam nadzieję, że Jarek się nie przestraszył).
Ale jak nieśmiertelny kapitan Kloss mawiał; "Nie ze mną te numery Brunner".
Kilkakrotnie ludziom machającym mi przed nosem sporą kasą mówiłem, że im tego nie zrobię lub, że tego lub tego im nie sprzedam, bo ich nie polubiłem lub coś w tym guście.
Trzeba było widzieć ich zdziwione i wściekłe ślepia, zdurniałe miny oraz debilnie rozwarte japy.
Nie mogli gamonie pojąć, że biedak ma w d---e ich kasę i mówi NIE, bo coś mu nie przypasiło.
Zapewniam wszystkich i Ciebie Ksawery także.
Widok bezcenny i każdej kasy godzien.
Podobną minę miał Bernd Krieger,  gdy mi formy tego pierwszego, oryginalnego Cabbika (wcześniej zobaczyłem jak oryginał wygląda) do produkcji dawał.
Z cała powagą powiedziałem mu; "Ich  heisse Kaczmarek, und ich solche Scheise nicht bauen werde. Bring mir ein Model und ich werde von ihn ein orntliches Fahrzeug bauen".
Przywiózł mi oryginalny model i po trzech miesiącach przyjechał zobaczyć co Kaczmarek zrobił.
O mało nie doszło do nieszczęścia, bo jego opadająca szczęka o mało mu jaj nie urwała. Podobnie u jego kumpla (bogacza i właściciela wypożyczalni rowerów na wyspie  Borkum) było.
Zapewniam Cię też Ksawery, że NIGDY!!!  NABYWCOM  Aventy nie będziesz.
Jeśli Ci szczęście dopisze, to możesz być ew. jego NABYWCĄ,  ale jako gość który pisze, że ma kasę  (może biznessmen) powinieneś wiedzieć, że dla jednego klienta całej machiny produkcyjnej uruchamiać się nie opłaca.
Proste. (Jeśli Franc ma chęć i czas, to niech Tobie wyjaśni co znaczy z modelu formę ściągnąć, dopieścić i produkcję rozpocząć).

Gdy ja w czytanym tekście czegoś nie pojmuję, to czytam go tak długo aż pojmę, o co piszącemu chodziło.
Dziś rano po raz kolejny cały ten wątek przeczytałem i wnioskuję, że Ty tak nie robisz.
Nie pojmujesz czytanych treści i wypisujesz potem brednie.
Miałem wrażenie, że rozmawiamy w dwóch różnych językach (DONCIO podobnie pisze)
Moja propozycja. Przeczytaj kilkakrotnie moją pisaninę i znajdź wątek w którym opisuję ETAPY (to nie jest obraźliwe słowo) rozwoju Aventy jako produktu. Czyli jeżdżącego pojazdu.
Postaraj się to ogarnąć.
Zrób też wszystko, abym Cię polubił.
Wczoraj po ponad 2 godzinach dyskusji udało mi się przekonać Kamila, że trzeba robić to, co się setkom ludzi (mającym kasę) podoba i zarabiać na tym.
A nie pakować siły i kasę w coś, co się podoba twórcom i kilku Polakom. Bez kasy.
Przykładem niech będzie dobrze sprzedawany, a nie lubiany przez Oburzonych tego forum  Cabbike firmy PIMA.
Kolejne zamówienie i  "brzydal" do Kaliforni leci (mam nadzieję Piotrze, że mi tę reklamę wybaczysz).

Szydziu...Zanim szydzić zaczniesz, to jeszcze raz dokładnie (i ze zrozumieniem)  cały wątek przeczytaj.
Wierzę głęboko, że wyczaisz na jakim etapie rozwoju jest  Aventy i przestaniesz wypisywać głupoty typu;
" Chcesz kupić Aventy bo wpadł w oko zrób jazdę próbną i kupuj".

Pozdro. M.K.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2017, 09:49:01 am wysłana przez Maciej K »

oblivion

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #49 dnia: Stycznia 17, 2017, 12:03:32 am »
trzeba robić to, co się lubi robić, jeżeli jest inaczej to trzeba się nad sobą zastanowić ;)

Antonowitch

• całkiem inny wariat
    • Sklep na odpowiednim poziomie.
« Odpowiedź #50 dnia: Stycznia 21, 2017, 12:59:59 pm »
Jaki velomobil?
- wygodny
- aerodynamiczny/szybki
- amortyzowany
- lekki
- prosty w budowie
- posiadający nowoczesną linię
- dla każdego
Poziomo pozdrawiam,
Anton
Głównie fotele do rowerów poziomych: http://www.czescidopozioma.pl

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #51 dnia: Stycznia 22, 2017, 08:59:02 pm »
Jaki velomobil?
- wygodny
- aerodynamiczny/szybki
- amortyzowany
- lekki
- prosty w budowie
- posiadający nowoczesną linię
- dla każdego

+
- Ładny
- Niedrogi - bo przy velo w cenie samochodu to niestety 99,9% ludzi wybierze samochód..

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #52 dnia: Stycznia 22, 2017, 10:07:06 pm »

- Niedrogi - bo przy velo w cenie samochodu to niestety 99,9% ludzi wybierze samochód..
Jak chcesz się wozić przed laskami to cena nie gra roli...
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8