Autor Wątek: Zestaw do elektryfikacji poziomki (dla wymagających) 20" tył 135mm BLDC li-ion  (Przeczytany 1835 razy)

michal883

• kolarz na poziomie
    • moje konstrukcje :) i wskazówki dot. ebajka
Witajcie. Ponieważ dawno już nic nie wystawiałem, wychodzę z propozycją kompletnego zestawu napędowego do poziomki z kołem 20".

W skład zestawu wchodzi:
- silnik BLDC, wyceniony na 400zł wraz z zaplotem na 20". Ten egzemplarz był lekko używany, jest z przebiegiem ok 500km, posiadam go od nowości.
- akumulator li-ion 48V - 17Ah. na firmowych ogniwach samsung. Ogniwa są zgrzane za pomocą zgrzewarki i taśmy niklowej. Po testach na ichargerze realna pojemność wyszła dokładnie 17Ah.
Ogniwa INR1865029E. Cena wraz z kosztami zgrzania w przeliczeniu jest po 12 zł/ogniwo - koszt pakietu to 936zł.

- sterownik BLDC 17A na 48V. (109zł)
- manetka obrotowa z kluczykiem napięcia (79zł)
- bms - czyli elektronika do akumulatora (120zł)
- ładowarka li-ion 3A 48V(54.6V). (120zł)
- mogę domówić również klamki hamulcowe z wyłącznikiem do odłączania napędu podczas hamowania (50zł)
- kostki i konektory w zestawie. (35zł)
- czujnik PAS (35zł)
mój utarg za kompletowanie i testowanie wszystkich części (100zł).

Razem 1984zł.

SIlnik jest BLDC z hallotronami, z czujnikami hallotronowymi, czyli płynnie rusza z miejsca.

Uwaga!!!
Nie jest to typowy tani zestaw. Na tym silniku trajka potrafi pojechać 35-40km/h bez pedałowania! oczywiście do zwyczajnych poziomek też się nadaje.
Rozstaw koła to 135mm, więc pasuje w każdą typową ramę rowerową. Wystarczy wyjąc koło i wsadzić piastę wraz z obręcza i przełożyć oponę z dętką.

koszt nowego akumulatora, to około 3000zł. Mój jest robiony na ogniwach z pewnego źródła. Ogniwa pochodzą z demontażu nowych pakietów z wadliwą elektroniką, także z ceny baterii mogę dużo zejść bez straty na jakości!

Cały zestaw kosztuje 1990zł. Mam taki zestaw tylko jeden i serdecznie polecam do zelektryfikowania swojej trajki. Na kompleskowe przygotowanie całęgo zestawu wraz z niezbędnymi testami potrzebuję około 2 tygodni. Jeżeli ktoś zdecyduje się w ciągu 10 dni od wystawienia, zestaw dojdzie na święta.

----------------------
Po świętach zacznę produkcję nowych akumulatorach na najlepszych ogniwach sony VTC5. Ogniwa te używane są do sprzętu budowlanego, wyłącznie w najdroższych maszynach filti, wyższa klasa makity itp. Ogniwa są 25A ze sztuki prądu ciągłego w konfiguracji 13S7P i 13S8P, a po polsku mówiąc 48V 18,2Ah i 48V 20,5Ah (prawie kilowatogodzina energii).
Baterie te będą przystosowane do jazdy w ciężkim terenie waszymi maszynami. Koszty jak zwykle będą akceptowalne. Nowe ogniwo w sklepie 26zł/szt a u mnie już zgrzane wraz z taśmą, robotą i holderami w cenie 18zł/szt. Ci którzy mają odemnie zestawy wiedzą, że są bezawaryjne i warto odemnie kupić :)
Sprzedam zestawy do elektryfikacji rowerów oraz pojazdów nietypowych :) jak i wszystkie niezbędne części do ebajka. Jeżeli coś potrzebujesz, pisz! , gdyż mam najlepsze ceny dla forumowiczów :)

http://forum.poziome.pl/index.php?topic=3423.0

https://epojazdy.blogspot.com/