Autor Wątek: Zlot w Bełchatowie 2018 - a polityka  (Przeczytany 12472 razy)

storm

• Gość
Zlot w Bełchatowie 2018 - a polityka
« dnia: Listopada 04, 2016, 09:10:06 am »

storm

• Gość
Odp: Zlot w Bełchatowie 2018 - a polityka
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 04, 2016, 09:55:39 am »
Może dodam o co biega:
Rząd Prawa i Sprawiedliwości planuje odebranie funduszy gminom z kopalniami odkrywkowymi. Pieniądze miałyby zostać przeznaczone na stworzenie straży geologicznej, nowej uzbrojonej służby mundurowej. Górnicze miasta spodziewają się katastrofy.
Ministerstwo Środowiska planuje zabranie pieniędzy dziewięciu gminom w województwach dolnośląskim, łódzkim i wielkopolskim ? podaje "Gazeta Wyborcza". Resort chce przeznaczyć te środki na stworzenie Polskiej Służby Geologicznej, czyli uzbrojonej formacji pod nadzorem ministra środowiska.
[..]
Gminy spodziewają się katastrofy. Wśród nich jest m.in Kleszczów, nazywany "polskim Kuwejtem". Jego wpływy mają spaść o 90 proc. W Złoczewie niedaleko Bełchatowa trwają przygotowania do wydobycia pokaźnego złoża węgla brunatnego. Możliwe jednak, że zostaną z wielkim wykopem i bez pieniędzy. Burmistrz Sobańska z kolei podliczył, że zamiast 30 milionów dostanie tylko 3.

Chyba nie muszę pisać jak bardzo to jest po...tegowane.

john52

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 04, 2016, 09:15:29 pm »
Wszędzie ten antypisowski bełkot
Czy przez te decyzje nie będziesz mógł jeździc rowerem? A tak naprawdę to pomyliłeś forum.

andrej

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 04, 2016, 09:29:48 pm »
STORM przestań czytać  gazetę wyborczą, piszę z małej litery  i już.

zbiegusek

• kolarz na poziomie
  • http://www.zbychewka.pl
    • Pracownia ceramiki ZBYCHEWKA
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 04, 2016, 10:52:42 pm »
Storm! Czytaj dalej i nie przestawaj myśleć nie tylko o własnych 4 literach. Wybiórczą dłuuugo ignorowałem aż kilka lat temu się do niej przekonałem jako do ostatniego, obok GP, tytułu trzymającego przyzwoity poziom dziennikarstwa.
Czy będę mógł jeździć rowerem? Pewnie tak - szkoda tylko, że przez tę decyzję nie będę mógł jeździć bezpieczniej; w lepszych warunkach. Kasa pójdzie do centralnej czarnej dziury zamiast wykorzystać ją lokalnie na program budowy DDRów i remontu dróg.
Żeby nie było - Kleszczów już płaci kolosalne (proporcjonalne do swych przychodów) "janosikowe" do budżetu. I dzielą się po dobroci z sąsiadującymi (i nie tylko) gminami. Ale czymś trzeba załatać dziurę budżetową po rozdaniu kiełbasy wyborczej. :\
--
Pozdrrrawiam serrrdecznie!
zbYszek

storm

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 04, 2016, 11:40:45 pm »
@John52 - dla Ciebie to może bełkot, dla mnie słowa ludzi, którzy w wielu przypadkach mają rację. I przynajmniej nie są tak zaślepieni nienawiścią wobec innych jak Jedyna Najważniejsza Partia KC PiS :P

@Andrej - z całym szacunkiem, ale udaj się do okulisty i zmień okulary ;)

@Zbiegusek - ja od kilku lat nie czytam już GW, za to w miarę chętnie czytuję właśnie Na Temat. Ale też zdarza mi się pisać "gorące" mejle do autorów niektórych wypocin i prostować bzdury jakie tam piszą. Zdarza się, że niektóre artykuły mają nieco naciągane, że niektóre tytuły są na wyrost (np ten dzisiejszy o niby rezygnacji z 40% podatku jednolitego). Ale na pewno jest to portal który pozwala spojrzeć na różne sprawy z różnych punktów widzenia. Np dzisiejszy artykuł o Uberze vs kilka innych jakie się pokazały jakiś czas temu po atakach cierpiarzy na Uberowców.

Do Moderatora/Admina: wątek stworzyłem po to, aby te kilkadziesiąt osób, które już były w Bełchatowie na Zlocie miało jasną informację o tym co się dzieje w tym rejonie Polski, który tak wielu z nas przypadł do gustu i które chciałyby to miejsce odwiedzić ponownie. Żebyście wiedzieli, że to miejsce może zostać przedwcześnie zniszczone przez KC PiS. (a nie przez koniec złóż węgla czy problemy z jego wydobyciem). A nie wiem jak Was - ale mnie mocno zaintrygowało co będzie dalej z tą Kopalnią i trochę mnie zaniepokoił fakt, że jej cały dochód może zostać przeznaczony na kolejną formę milicji obywatelskiej szMacierenki.

P.S. A może warto by stworzyć - wzorem podrozerowerowe.info - dział Hydepark?

john52

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 05, 2016, 07:34:02 am »
Jeśli wierzyć miejscowym przewodnikom, kosmonauci gołym okiem mogą dostrzec na Ziemi trzy rzeczy zrobione ręką człowieka: Mur Chiński, kolej transsyberyjską i kopalnię odkrywkową Bełchatów, zwaną największą "dziurą" w Europie. W tym ostatnim miejscu można poczuć się jak mrówka - niemal wszystko jest wielokrotnie większe od rzeczy, które spotykamy na co dzień. Właśnie tu pracuje jedna z największych koparek na świecie.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 05, 2016, 01:55:04 pm »
A może warto by stworzyć - wzorem podrozerowerowe.info - dział Hydepark?

NIE.

Tu są ludzie na poziomie.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

john52

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 05, 2016, 07:06:07 pm »
hansglopke.brawo,skończmy z polityką.

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 05, 2016, 09:03:17 pm »
skończmy z polityką.
Nie róbmy polityki, róbmy poziomki :) Działa ktoś nad czymś nowym? :)

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 06, 2016, 03:34:54 pm »
O co chodzi z tytułem wątku?
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

woojtek1

• całkiem inny wariat
  • Optima Lynx
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 06, 2016, 09:09:59 pm »

Nie róbmy polityki, róbmy poziomki :) Działa ktoś nad czymś nowym? :)
Nowym, nie. lecz w mojej m5 planuję zrobić bardziej leżący fotelik, odwrócić amortyzator tylny. W obecnym układzie mam trudny dostęp do wentyla, a chcę pobawić się ciśnieniem.
Kupuję zagłówek, no i idą do mnie nowe sakwy. Jedne już kupiłem - lecz były strasznie ciężkie i wymieniam.

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 07, 2016, 12:29:19 am »
A ja z sticka fwd ( https://plus.google.com/u/0/photos/116334729463325913479/album/5952891509696915857/5952891534053477442 ) robię swb rwd z pełnym zawieszeniem - trochę wydłużyłem rozstaw osi etc. Została do zrobienia jeszcze kierownica i mocowanie na rolki. Druga na warsztacie jest trajka fwd mbb - zawsze chciałem sprawdzić jak się będzie tym jeździć.

storm

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 07, 2016, 02:24:13 pm »
O co chodzi z tytułem wątku?

O nic. Tak po prostu.

Swoją drogą myślałem, że znajdzie się tu trochę więcej osób, którym ostatnie miejsce Zlotu się podobało i którym byłoby żal, że zostanie zniszczone przez obecną władzę... Szkoda, że się myliłem - i że Wam tak naprawdę jest wszystko jedno.

klubowy

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 07, 2016, 06:13:34 pm »
Zostanie zniszczone, czyli że co, będą burzyć Bełchatów?
Ja, nie wiem, co to jest sen.
Przeglądam forum, przez całą noc i dzień
Bo gdy admin wpadnie szał
Skasuje mi to com przeczytać bym chciał...