Witajcie. Mam dziś do zaoferowania 2 silniki firmowe tranzx, które świetnie nadają się do montażu w poziomkach. Na kole 20" silnik osiąga prędkość 30km/h na 36V, na kole 24V osiąga prędkość 35km/h. Na 26" około 37km/h. Co ważne: silniki są wykonane w technologii bezszczotkowej, posiadają czujniki hallotronowe (dzięki czemu płynnie ruszają z miejsca i nie szarpią) oraz nie stanowią żadnych oporów po skończeniu się prądu w baterii, gdyż posiadają sprzęgło jednokierunkowe. Wszystkie silniki są przetestowane i działają bez zastrzeżeń. Technologia bezszczotkowa gwarantuje niezawodność przez wiele tysięcy km. Ich moc pozwala na jazdę zarówno ze wspomaganiem jak i bez pedałowania nawet pod górkę

Silnik mogę zapleść w dowolnej wielkości obręcz, na specjalnych grubszych szprychach 2,3mm. Montaż jest bardzo prosty, wystarczy wyjąć stare koło z roweru, a to przykręcając nakrętki na oś zamontować. Do koła przydałby się sterownik oraz akumulator. Mogę wykonać taki na zamówienie.
Koszt gotowego koła wraz z nową obręczą, zaplecione i wycentrowane - 370zł. Czas realizacji 8dni, gdyż wysyłam na zaplot do specjalistycznej firmy.
Koszt akumulatora 36V 24Ah w technologii li-ion wraz z bmsem (elektroniką sterującą) i ładowarką 1100zł (firmowe, nowe ogniwa samsung 18650 całe 90 sztuk)
Do tego dochodzi koszt sterownika 114zł, manetki 35zł, klamki hamuclowe opcjonalnie 49zł, czujnik pedałowania 25zł.
Wrzucam zdjęcia przykładowego silnika, który przerabiałem: