Autor Wątek: Wycieczka na wschód- szukam towarzysza/towarzyszki  (Przeczytany 18498 razy)

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
Odp: Wycieczka na wschód- szukam towarzysza/towarzyszki
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 23, 2016, 03:00:32 pm »
Spoko, pamiętam- też do Siedlec jadę pociągiem.
Tak jak mówiłem- dwie opcje. Z Siedlec wyjeżdżamy via pociąg albo w piątek późnym popołudniem i wpół do dziewiątej wieczorem jesteśmy w Siemiatyczach, albo w sobotę rano (pociąg do Siemiatycz odjeżdża o 8:18, pociąg z Warszawy przyjeżdża o 8:05- może być mało czasu na przesiadkę, znając punktualność PKP). Jeśli chodzi o opcję sobotnią- z Warszawy można wyjechać wcześniejszym pociągiem, ale w takim wypadku w grę wchodzi TLK SKARYNA z Zachodniej wyjeżdżający o 6:01, lub KM o 5:28. W obu przypadkach w Siedlcach jesteśmy parę minut po siódmej, co oznacza godzinę czekania.

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 23, 2016, 09:45:10 pm »
Storm, ja będę jechać z Warszawy. Wolne na piątek i tak muszę wziąć, bo pracuję do 18.30...
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Tehen

• całkiem inny wariat
  • Kolejarz forumowy
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 25, 2016, 06:01:17 am »
@Storm
Właściwa nazwa stacji brzmi Warszawa Śródmieście PKP.Jeżeli próbowałeś wpisać SmródWMieście to nie dziwię się że nie znalazłeś żadnego połączenia  :)

Ja znalazłem dwa które bardzo sympatycznie wyglądają:
1.
 Warszawa Zachodnia   17.28
 Siedlce (przyjazd)         19.04
 Siedlce (odjazd)            19.31
 Siemiatycze (przyjazd)  20.32
wszystko obsługiwane przez KM
JEDZIE PRZEZ WARSZAWĘ ŚRÓDMIEŚCIE!

2.
Warszawa Zachodnia  17.12
Siedlce (przyjazd)        19.13
Siedlce (odjazd)           19.31
Siemiatycze (przyjazd) 20.32
Warszawa Zachodnia-Siedlce obsługiwane przez InterCity

Ja będę celował w pierwszy,drugi zostawiając na rezerwę.

Jeżeli ktoś pojedzie wcześniej może "za widnego" poszukać jakiegoś fajnego miejsca na obóz.
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

Tehen

• całkiem inny wariat
  • Kolejarz forumowy
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 04, 2016, 08:13:17 pm »
Wielka szkoda ale na tą chwilę niestety muszę zrezygnować z wyprawy z Wami.
Bawcie się dobrze  :)
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

Yin

• całkiem inny wariat
Odp: Wycieczka na wschód- szukam towarzysza
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 05, 2016, 10:40:07 am »
Takie uwagi na szybko:
- za Siemiatyczami koniecznie klasztor prawosławny w Starej Jabłecznej - wcześniej nie wiedzieliśmy, że coś takiego wogóle jest :)
Dokładnie tym bardziej że wewnątrz jest źródełko z którego można uzupełnić bidony. Obok klasztoru jest ścieżka nad rzekę bug - fajny punkt widokowy + po prawej zabytkowa kapliczka. Ścieżka może być lekko podmokła / zalana ale warto sforsować. Kawał czasu tam nie byłem, wrzucie jakieś foty z wypadu, chętnie powspominam widoki :) A i zabranie w te okolice olejku waniliowego / albo jakiegoś repelentu na komaty może być dobrym pomysłem :)

Edit: w drodze na klasztor jakieś 300 metrów przed nim po prawej stronie jest dąb - pomnik przyrody jeśli dobrze pamiętam. Też warto rzucić okiem.

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 08, 2016, 10:03:55 am »
Skłaniam się do wyjazdu w sobotę rano- tj. 8.18 z Siedlec.

Dziasiek

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 08, 2016, 12:54:23 pm »
@tomo, co Ty na to, gdybym do Was dołączył?

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 08, 2016, 02:03:39 pm »
Ja na to jak na lato :)

P.S. I nie pytajcie, czy możecie dołączyć, bo czuję się jak jakaś szycha łaskawie udzielająca pozwolenia na udział w wypadzie :) Wpadajcie tylko do pociągu i tyle.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 08, 2016, 03:39:07 pm wysłana przez tomo »

Dziasiek

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 08, 2016, 03:47:50 pm »
Świetnie. Czyli ruszamy do boju ze stacji Siemiatycze w sobotę o 9:20 ?

storm

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 08, 2016, 07:34:32 pm »
A teges, nie dałoby się ruszyć z innego miejsca? Inne miasta, gdzie dojazd byłby troszeczkę lepszy i to pociągiem startującym z jakiegoś normalnego dworca, gdzie jest normalny dojazd, bez tysiąca schodów po drodze na peron?
Pls, miejcie litość... :)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 08, 2016, 09:19:40 pm »
O 06.10 jest pociąg z Centralnego do Siedlec, ląduje tam o 07.17. Następny jest o 09.25, przyjazd o 10.21. Tomo, nie można by ruszyć później niż o 8 coś? Jedziemy na tę wycieczkę w kilka osób, opracujmy jakąś strategię dogodną dla wszystkich.
A przy okazji, jest jakiś plan wyprawy? Skąd, dokąd i kiedy, co zwiedzamy itp.?
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 08, 2016, 09:24:29 pm wysłana przez Makenzen »
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 09, 2016, 10:37:31 am »
A teges, nie dałoby się ruszyć z innego miejsca? Inne miasta, gdzie dojazd byłby troszeczkę lepszy i to pociągiem startującym z jakiegoś normalnego dworca, gdzie jest normalny dojazd, bez tysiąca schodów po drodze na peron?
Pls, miejcie litość... :)
Do Siemiatycz raczej tylko z Siedlec. A ten twój pomarańczowy rumak to nie waży aż tyle, żeby go po schodach nie zataszczyć :). Zresztą będziemy w parę osób, windy na perony są- damy radę.

O 06.10 jest pociąg z Centralnego do Siedlec, ląduje tam o 07.17. Następny jest o 09.25, przyjazd o 10.21. Tomo, nie można by ruszyć później niż o 8 coś? Jedziemy na tę wycieczkę w kilka osób, opracujmy jakąś strategię dogodną dla wszystkich.
A przy okazji, jest jakiś plan wyprawy? Skąd, dokąd i kiedy, co zwiedzamy itp.?
Planu jako takiego jeszcze nie ma, co chciałbym odwiedzić- napisałem w pierwszym poście. Na dniach zagłębię się w temat.
A co do pociągów- z Siedlec odchodzą tylko 3 pociągi dziennie: 8.18, 13.46, 19.31. Ten o 19.31 chyba za późno, więc ew. możemy pojechać tym o 13.46.

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 09, 2016, 01:54:03 pm »
To ja bym optowała za wyjazdem z Siedlec o 14.36, bo żeby zdążyć na ten o 8.18, musiałabym wstać o 5.00, a Storm jeszcze wcześniej...
A tak w ogóle to na długi weekend i w ogóle już do końca tegorocznego pseudolata zapowiadają ścierwiastą pogodę :(

storm

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 11, 2016, 08:20:25 am »
Moi drodzy mili.
Może ustalmy w końcu ostateczną wersję tego gdzie i jak jedziemy, proszę :)
Mile widziane:
- plan wyjazdu + pociągi jakimi jedziemy z Wawy i Siedlec
- ostateczna trasa podróży z Siemiatycz w postaci pliku GPX/mapy ridewithgps :)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 11, 2016, 09:34:13 pm »
Coś czuję, że z tego wyjazdu to będzie (...) wielki i bąbelki. Jest czwartek wieczór, a nie jest ustalone kompletnie nic. Nawet nie wiem, na którą godzinę bilet na pociąg kupić...