Autor Wątek: Wycieczka na wschód- szukam towarzysza/towarzyszki  (Przeczytany 18504 razy)

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
Wycieczka na wschód- szukam towarzysza/towarzyszki
« dnia: Lipca 18, 2016, 04:42:11 pm »
Hej
Tak sobie siedzę w pracy i dumam- fajnie było by się wypuścić na wschód Polski, zwłaszcza, że to dla mnie terra incognita. Można jechać samemu, ale w kupie zawsze raźniej, więc szukam chętnego/chętnych. Traskę- w bardzo ogólnym zarysie- można zrobić taką:
http://tnij.org/54g873y
Termin- II połowa sierpnia ( zarówno termin typu piątek- niedziela, jak i środek tygodnia pasują mi jednakowo).
Spanie- nastawiam się na namiot- jakby co, to zabieram dwójkę z przedsionkiem- będzie gdzie graty trzymać).
Żarcie- przydrożne bary, ale i gotowanie w terenie.
Dzienne przebiegi- około 100 km ze średnią nie większą niż 20km/h. Zauważcie, że trasa w miarę plaskata, więc Góry Kamieńsk po drodze nie będzie :). Generalnie max. trzy dni
Do Siemiatycz i z Łukowa( chociaż biorę pod uwagę inną lokalizację końcową- zależy jak noga będzie podawała, jaka pogoda będzie, czy będzie się chciało, itp.) bez problemu można dojechać pociągiem z Warszawy, Mińska Maz. i z Siedlec.
Co można po drodze obglądnąć:

-Drohiczyn- bunkry linii Mołotowa
-Mielnik- Góra Zamkowa i odkrywkowa kopalnia kredy
-Góra Grabarka- najważniejsze centrum prawosławia
-Janów Podlaski- koniki
-Terespol- Twierdza Brzeska
i co tam najdzie w trakcie.

To jak są chętni? Poprosiłbym jednakowoż o deklarowanie się do końca miesiąca.
« Ostatnia zmiana: Lipca 21, 2016, 01:39:13 pm wysłana przez tomo »

dziura

• kolarz na poziomie
Odp: Wycieczka na wschód- szukam towarzysza
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 18, 2016, 04:50:13 pm »
No tak, samemu w nocy, w lesie... ;D Bez towarzystwa ani rusz ;)
Velotechnik Street Machine GT

storm

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 18, 2016, 05:45:22 pm »
Jestem zainteresowany :)
Przy czym sugerowałbym weekendowo o ile to możliwe.
Tomo - a co byś powiedział na wycieczkę w sierpniu z Warszawy do Gdańska, rowerkiem aby się przekąpać i wrócić podciungiem? ;)

Tehen

• całkiem inny wariat
  • Kolejarz forumowy
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 18, 2016, 06:00:42 pm »
Ja dzisiaj uświadomiłem sobie że 15 sierpnia bardzo atrakcyjnie wypada gdyż ponieważ w poniedziałek.

Tak więc jeżeli chciałbyś Tomo pokręcić w tym terminie to ja bardzo chętnie.
No i faktycznie na wschodzie mnie jeszcze nie było.
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 18, 2016, 06:59:31 pm »
No tak, samemu w nocy, w lesie... ;D Bez towarzystwa ani rusz ;)
Nie każdy jest antypatyczno- socjopatycznym elementem społeczeństwa jak Ty. Ja tam ludzi lubię. I przyznaj się, że giry Ci capią i nikt nie chce z Tobą jeździć ;D.

Tomo - a co byś powiedział na wycieczkę w sierpniu z Warszawy do Gdańska, rowerkiem aby się przekąpać i wrócić podciungiem? ;)
Storm, nie da rady. Sierpień mam zawalony i nie dostanę ani dnia wolnego więcej.

Ja dzisiaj uświadomiłem sobie że 15 sierpnia bardzo atrakcyjnie wypada gdyż ponieważ w poniedziałek.

Tak więc jeżeli chciałbyś Tomo pokręcić w tym terminie to ja bardzo chętnie.
No i faktycznie na wschodzie mnie jeszcze nie było.
Możemy pojechać w terminie13- 15 sierpnia. Piątek- niedziela znaczy się. Wszystko jest do dogadania.

andrej

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 18, 2016, 07:13:11 pm »
Jeśli bylibyście wcześniej to też tam będę. Do 15 sierpnia mam zarezerwowany nocleg 3 km od Grabarki.
Może się spotkamy.

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 18, 2016, 09:43:13 pm »
Brzmi kusząco, tym bardziej że od lat marzę o tym, by odwiedzić koniki w Janowie :)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

lechulysy

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 18, 2016, 11:33:12 pm »
W ubiegłym roku tam jechałem, ale może bym się wybrał bo będę w tym okresie sam w domu - w razie czego określę się na kilka dni przed w zależności od prognozy pogody .

Takie uwagi na szybko:
- za Siemiatyczami koniecznie klasztor prawosławny w Starej Jabłecznej - wcześniej nie wiedzieliśmy, że coś takiego wogóle jest :)
- miejscowi polecali nam bardzo odwiedzenie Brześcia, ale były wymagane wizy a byliśmy przelotem - nie wiem jak to wygląda w tym roku
- przeprawa przez Bug w Niemirowie była nieczynna z powodu niskiego stanu wody, więc w tym roku pewnie tak samo; natomiast przeprawa Zaburze <> Mielnik chodzi do ok 18.00; przed samym zaburzem jest sporo ośrodków wypoczynkowych o czym też nie widzieliśmy i szukaliśmy noclegu po drugiej stronie Bugu
- do Gory Grabarki najlepiej trasą Mielnik > Radziwiłówka i skrótem przez Końskie Góry po nowym asfalcie - na terenie klasztoru koniecznie długie spodnie - ja przypadkiem miałem na sobie z powodu upału, ale kolegów stanowczo przegoniono gdyż byli w spodenkach rowerowych do kolan
- a przy okazji wzdłuż granicy jedzie się chcąc niechcąc Green Velo :)

Leszek
Leszek

fdx

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 19, 2016, 07:00:05 am »
Brzmi kusząco, tym bardziej że od lat marzę o tym, by odwiedzić koniki w Janowie :)

póki są...
Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 20, 2016, 11:33:27 am »
Zapodaję propozycję jazdy PKP z Siedlec do Siemiatycz
Myślę, że Regio o 8:18 jest fajną opcją, bo zostaje cały dzień na jazdę i zwiedzanie.
http://old.rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn?ld=s26&seqnr=1&ident=k6.02826836.1469008105&REQ0HafasScrollDir=2

Z Warszawy pociung jest o 6:15 z Zachodniej, o 7:37 w Siedlcach:
http://old.rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn?ld=s26&seqnr=4&ident=br.01295036.1469010492&REQ0HafasScrollDir=2

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 20, 2016, 12:31:13 pm »
Tomo, a w jakich dniach dokładnie ten wyjazd? Daj znać, bo muszę sobie zawczasu wolne w robocie zaklepać.
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 20, 2016, 01:09:16 pm »
Tomo, a w jakich dniach dokładnie ten wyjazd? Daj znać, bo muszę sobie zawczasu wolne w robocie zaklepać.
Tak, jak napisałem wyżej 13- 15 sierpień, czyli piątek- niedziela.

LowRider

• całkiem inny wariat
  • Motorem postępu jest lenistwo.
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 20, 2016, 01:14:04 pm »
Kusisz a ja jeszcze nie skończyłem rowerka. Żona goni do roboty w domu, remoncik i nie ma siły na Nią. Cudowna Żona.  :D Naprawdę cudowna. Jak skończę to się na pewno zgłoszę. Test roweru zrobię...

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 20, 2016, 01:47:01 pm »
Tehen, Storm- pasuje wam taki termin?

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 20, 2016, 03:33:09 pm »
Powinno być OK, mam nadzieję, że uda się zaklepać wolne - może być w robocie bitwa o wolny 15 sierpnia (u nas się pracuje w święta). Będę wiedziała co i jak pod koniec lipca.