Autor Wątek: Dojazd na: IX Zlot Rowerów Poziomych Bełchatów 2016r.  (Przeczytany 46158 razy)

storm

• Gość
Dojazd na: IX Zlot Rowerów Poziomych Bełchatów 2016r.
« dnia: Czerwca 01, 2016, 07:37:27 pm »
Panie i Panowie
Kto z Państwa deklaruje się na dojazd bezpośrednio rowerem z Warszawy (i okolic) do Bełchatowa? A może jakieś spotkanie gdzieś przed Bełchatowem z poziomkami z innych rejonów Polski i wspólny dojazd?

Makenzen

• całkiem inny wariat
Odp: Dojazd na: IX Zlot Rowerów Poziomych Bełchatów 2016r.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 01, 2016, 10:35:50 pm »
Ja bym chętnie w tamtą stronę rowerkiem... Na razie jednak nie mogę się zdeklarować, bo nie wiem, czy będę w 100% wolna w czwartek 30 czerwca, kiedy to wypadałoby wyruszyć, i nie wiem też, czy istnieje jakaś sensowna opcja połączenia kolejowego w drogę powrotną.
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 01, 2016, 11:35:39 pm »
Przypominam że w Bełchatowie nie ma stacji kolejowej, najbliższa jest w Piotrkowie Tryb., to jest około 26 km od Bełchatowa.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 02, 2016, 12:08:24 am »
Przypominam że w Bełchatowie nie ma stacji kolejowej, najbliższa jest w Piotrkowie Tryb., to jest około 26 km od Bełchatowa.

Da się wy3mać ;)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Tehen

• całkiem inny wariat
  • Kolejarz forumowy
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 02, 2016, 05:01:29 am »

A jaką drogę polecasz na dojazd  Piotrkowa do Bełchatowa?
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

storm

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 02, 2016, 05:59:14 am »
Drodzy - ja tu chciałem pisać o trasie _bezpośredniej_ z okolic Warszawy do Bełchatowa, _bez_ użycia kolei ;)
To jest "tylko" 170 km ode mnie :D
"Ewentualnie" z łodzi - raptem 50 ;)

zbiegusek

• kolarz na poziomie
  • http://www.zbychewka.pl
    • Pracownia ceramiki ZBYCHEWKA
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 02, 2016, 06:12:39 am »

A jaką drogę polecasz na dojazd  Piotrkowa do Bełchatowa?
Nie do mnie pytanie ale ja się odezwę :)
Dawna ósemka jest nieprzyjemna - duży ruch często sfrustrowanych puszkarzy i w połowie drogi brak asfaltowego pobocza.
Osobiście polecałbym boczną drogę z Bełchatowa via Bogdanów i Wola Krzysztoporska.
Ale warto sprawdzić na pekapie, czy nie byłoby jednak lepiej dojechać do miasta Łodzi i stamtąd zabrać się do wawki ciopongiem - chyba łatwiej znaleźć skład przystosowany do przewozu rowerów.
--
Pozdrrrawiam serrrdecznie!
zbYszek

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 02, 2016, 11:13:24 am »
Brak wystarczająco długiego urlopu zmusza mnie skorzystania z pociągu. Myślę o takiej marszrucie:
 01.07.2016- interREGIO 10122: Warszawa Wschodnia (10:23)- Łódź Kaliska (12:20)- wg internetów prowadzi wagon rowerowy
 03.07.2016- interREGIO 10143: Łódź Kaliska (19:07)- Warszawa Wschodnia ( 21:02)-  nie sprawdzałem, czy ma wagon dla bików- edzia: jest wagon rowerowy
Z Łodzi do Bełchatowa Google Maps podaje 50 km- w sam raz aby bezproblemowo wyrobić się na rozpoczęcie zlotu- nawet jadąc tempem "niedzielno-emeryckim"
« Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2016, 05:43:23 am wysłana przez tomo »

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 02, 2016, 12:10:56 pm »
Tak jak @zbiegusek radzi, z Piotrkowa przez Wolę Krzysztoporską w Bogdanowie można pojechać w lewo przez Borową Górę gdzie znajduje się pomnik upamiętniający walki z 1939r. potem przez wieś Mazury do Bełchatowa.
Z Łodzi i do Łodzi nigdy rowerkiem nie pomykałem takoż nie znam tras krajobrazowo-turystycznych dla rowerów.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 03, 2016, 12:09:07 am »
Drodzy - ja tu chciałem pisać o trasie _bezpośredniej_ z okolic Warszawy do Bełchatowa, _bez_ użycia kolei ;)
Ale ja pisałam o drodze powrotnej. W tamtą stronę mogę jechać rowerem, w powrotną drogę już niespecjalnie - co poniektórzy muszą być w poniedziałek w robocie.
Choć też, nie powiem, podobie się mnię propozycja Tomo ;)

woldopeper

• kolarz na poziomie
  • Challenge Mistral zwany Rudym
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 05, 2016, 08:30:48 pm »
nie dostanę tyle urlopu ile  chciałem , wiec...
@ Tomo- ja bym się póki co ( tak na 85 % ) pisał na pierwszą część twojego planu -czyli do Łodzi pocięgiem,a dalej to rowerem,
do Warszawy też tylko że trochę wcześniej.
ale jestem zdecydowanie za, jakby co to  pisz Pan.
pozdrawiam Waldek

storm

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 06, 2016, 06:10:45 am »
Po przedwczorajszo-wczorajszym maratonie pokonanym w okolicach Kielc oraz po BYDLE które spotkałem w pociągu wczoraj - stwierdzam, że nie ma sensu abym pętał się dalej pociągami. 170 km jakie mam nie są wielkim dystansem i pewnie obskoczę je w piątek rowerkiem ;)
Jakby ktoś był chętny na wspólny rowerowy dojazd z Warszawy - to proszę pisać :D

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 07, 2016, 11:58:18 am »
nie dostanę tyle urlopu ile  chciałem , wiec...
@ Tomo- ja bym się póki co ( tak na 85 % ) pisał na pierwszą część twojego planu -czyli do Łodzi pocięgiem,a dalej to rowerem,
do Warszawy też tylko że trochę wcześniej.
ale jestem zdecydowanie za, jakby co to  pisz Pan.
"Trzymajmy się kupy, kupy nikt nie ruszy" powiedziała mucha do muchy :) Ekipą zawsze raźniej, a i rower wtaszczyć do pociągu łatwiej...
Jakby co, to od 9:30 jestem już na dworcu.

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 07, 2016, 12:20:07 pm »
W związku, z tym, że jadę sam - mogę pociągiem do Łodzi a stamtąd wraz z ekipą łódzką na kołach.
Albo do Opoczna i stamtąd na kołach.
Tak, czy siak, ja jadę w piątek po południu.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

storm

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 07, 2016, 02:07:35 pm »
@Franc - a czym Ty chciałbyś dojechać do tego Opoczna, co? ;)