Autor Wątek: Airzound DIY- szukam części  (Przeczytany 2813 razy)

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
Airzound DIY- szukam części
« dnia: Maja 23, 2016, 02:18:00 pm »
Hej
Niedawno wpadła mi w ręce trąbka bardzo podobna do tej poniżej:

Powiem wam- szacun dla trąby. Pieprznięcie ma naprawdę donośne (takie podobne do sygnału tira, tylko trochę w wyższych rejestrach). Powstał chytry plan zbudowania Airzounda w małych pieniądzach. Trąbka- jest, wypadało by tylko ją deko skrócić, ale to nie problem. Zbiornik powietrza- duża butla PET i wentylek do pompowania. Zawiesiłem się na zaworku sterującym. Potrzebuję czegoś takiego jak to

na tyle małego, żeby bez problemu umieścić na kierownicy, i z guziczkiem zamiast pokrętła. W pneumatyce jestem kompletnym, zielonym szczypiorkiem, więc liczę na pomoc forumowej braci.

3x3

• wyczynowiec na poziomie
Odp: Airzound DIY- szukam części
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 23, 2016, 09:57:23 pm »
Z przeproszeniem - wydziwiasz. Ponad 30 lat mam podobny patent w trajce. Dwie trąbki sprowadzone jednym wężykiem do takiego mieszka/harmonijki pod siedzeniem. Do niego dźwigienka uchylna na ośce z dużym przełożeniem i wszystko w temacie. A Ty kombinujesz PET-y, zaworki, kompresorki, kraniki, dywaniki, kafelki, duperelki...
A jak się pierdziawka wypierdzi to co? niemy na stację do kompresora?
« Ostatnia zmiana: Maja 23, 2016, 09:59:14 pm wysłana przez 3x3 »

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 24, 2016, 08:32:35 am »
Z przeproszeniem - wydziwiasz. Ponad 30 lat mam podobny patent w trajce. Dwie trąbki sprowadzone jednym wężykiem do takiego mieszka/harmonijki pod siedzeniem. Do niego dźwigienka uchylna na ośce z dużym przełożeniem i wszystko w temacie. A Ty kombinujesz PET-y, zaworki, kompresorki, kraniki, dywaniki, kafelki, duperelki...
A jakie to kombinacje? Butelka, wężyk, zawór i trąbka?
A jak się pierdziawka wypierdzi to co? niemy na stację do kompresora?
Mam ja jeszcze dwie pompki w świątecznym ubraniu 8)

3x3

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 24, 2016, 08:53:48 am »
 ;D

A tak poważnie - zrób próbę, na ile "trąbnięć" wystarczy PET. Wtedy okaże się, czy słuszną linię ma nasza władza  8)

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 24, 2016, 10:18:09 am »
Myślę, że na długo. W trąbkę wystarczy naprawdę delikatnie dmuchnąć, żeby uzyskać solidne beknięcie.