Hej,
Mam wlasnie taki wieszak - oryginalny i z nierdzewki i nie jestem nim zachwycony..
- Miejsce mocowania wybrano nieszczegolnie - przy moich Crosso sakwy wisza z jednej strony dosc nisko, a z drugiej na tyle wysoko i z przodu ze zawadzam lokciami: efekt: przycieranie na ostrych winklach (no..bardzo ostrych) lub na przeszkodach terenowych oraz nie moge ich naladowac pod korek z uwagi na wspomniane lokcie.
- Stelaze sa dosc ciezke : tak na oko wiecej niz pol kilo - blizej 800gr
- Po naladowaniu ciezkich sakw przy bujaniu na boki wytwarza sie dzwignia i wielokrotnie planowalem usztywienie tego lacznikiem na dole. Pracuje mocno wiec moze sie urwac "na uszach"...
- Dla mnie wygladaja paskudnie a zakladanie i zdejmowanie jest uciazliwe.
Nie zrozum mnie zle, przejechalem z nimi wiele kilometrow i sa ok ale mozna lepiej..
Moj wynalazek to zamocowanie ultra lekkich trzymaczy-przedluzaczy od bagaznika alu. Wywiercilem nowy otwor na dole po lewej gornego mocowania stelaza, drugie mocowanie to oczko od mocowania fotela - na zdjeciu takze tuz pod gorym mocowaniem stelaza.
- Zalety: super lekkie i nie zawadza. Dziala i wytrzymuje wage.
- Wady: do starych crosso nie nadaje sie bo wymaga zsuniecia do siebie wieszakow (mam wersje z metalowymi uszami zamocowanymi na stale). Jezdze wiec z malymi przednimi Karrimora gdzie rozstaw wieszakow jest mniejszy. Mysle ze nowe Crosso ma tu regulacje wiec by weszlo.
Daj znac jak potrzeba pogladowej fotki.