Autor Wątek: Nowe trajki  (Przeczytany 12187 razy)

andrej

• wyczynowiec na poziomie
Nowe trajki
« dnia: Marca 06, 2016, 09:33:50 pm »
Jeszcze nie kompletne ale można usiąść. Brakuje łańcucha i jego prowadzenia, zginania przy składaniu.
Trzecia trajka dla tego co się chwali na FB leży i czeka na złożenie, ale jest inny chętny.
Każda ma silnik w tylnym kole, z wolnobiegiem od 11t. Wspomaga jazdę do 35 km/h.
Dodam zdjęcia jak wyglądają złożone wkrótce.

https://drive.google.com/drive/folders/0B37AGLD3VZ6_ZFNDZldtOHVFVTg

Tef

• całkiem inny wariat
Odp: Nowe trajki
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 06, 2016, 09:58:50 pm »
@andrej czyli ten gościu z FB to twoje konstrukcje chce opychać pod swoim szyldem, czy jest pośrednikiem? Pośrednikiem to było by bez sensu... czyli że co?
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

fdx

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 06, 2016, 10:07:35 pm »
Jak to sie cenowo przedstawia?

Czy gdybym chcial kupic samą rame to tez by sie dało? tzn rame z przednimi kolami. reszte czesci - typowych dla zwyklych rowerow mam.
Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

andrej

« Odpowiedź #3 dnia: Marca 06, 2016, 10:57:49 pm »
Ten gość z FB chciał kupić jedną trajkę dla swojej kobiety z możliwością przestawienia konfiguracji pod siebie, ona 165 cm,
on 185 cm. Jego toku myślenia nie ogarniam. Dostałem SMS. że  rezygnuje z zamówienia a tu @DONCIO odkrywa info, że koleś
zbiera zamówienia na jazdy testowe na czymś na czym siedział przez chwilę i zrobił zdjęcie bo mu pozwoliłem. ?????
O cenie przemilczę którą proponuje.
Samą rama pod koła przednie 20" z piastami NOVATEKA bo takie stosuję , długość mocowań amortyzatorów do zastosowania
u mnie 190 mm. muszę się zastanowić, szczerze,nie myślałem,że ktoś o to zapyta więc na tą chwilę nie wiem.

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 06, 2016, 11:31:36 pm »
wygląda na to że masz menagera sprzedaży  ;)
a swoją drogą to ma gość tupet
wygląda że ma lepsze ceny więc mu będzie towar schodził  ;)
« Ostatnia zmiana: Marca 07, 2016, 12:16:05 am wysłana przez AGA »
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 07, 2016, 05:50:38 am »

zbiera zamówienia na jazdy testowe na czymś na czym siedział przez chwilę i zrobił zdjęcie bo mu pozwoliłem. ?????
O cenie przemilczę którą proponuje.

Po prostu zamawiaj u niego ;)
Idę o zakład że  koleś  będzie się tłumaczyć jak to chce Tobie pomóc sprzedać to z czego sam zrezygnował :)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

aligatorpoczta

« Odpowiedź #6 dnia: Marca 07, 2016, 06:02:07 am »
wygląda na to że masz menagera sprzedaży  ;)
a swoją drogą to ma gość tupet
wygląda że ma lepsze ceny więc mu będzie towar schodził  ;)
Też z nim gadałem i mówił jak o swoim miał wycenę ramy zrobić ale nie zastanawiał się jeszcze
Czarne Swb  ful 26x26, Zielona żaba swb 20x26

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 07, 2016, 06:02:01 pm »
ja bym się z gościem nie cackał,twierdzisz ze to twoja konstrukcja i
jesteś w stanie udowodnić ze zrobiłeś ją od podstaw ,to gościa na wokandę i niech się nauczy szacunku do czyjejś roboty
zawsze znajdzie się ktoś kto będzie chciał od niego kupić ,jak się spłoszy to zejdzie do podziemia i nic mu nie zrobisz
https://www.facebook.com/matixbike/timeline         - MATIX TRÓJKOŁOWIEC POZIOMY fat 1000W,48v, ,LIPO4 18AH przebieg- 2014-4860km sezon2015 -3740km,sezon2016-4456 przejechane

andrej

« Odpowiedź #8 dnia: Marca 07, 2016, 09:02:06 pm »
Nie zawracam sobie nim głowy. Jedyne co posiada to zdjęcia roweru zrobione u mnie.
Trajki u mnie nie kupi, więc proponuję kto jest chętny niech zamawia  u niego, może coś wyczaruje.
Dorzuciłem parę zdjęć jak wygląda złożona. Link jest na początku wątka.
« Ostatnia zmiana: Marca 07, 2016, 09:04:23 pm wysłana przez andrej »

grom

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 07, 2016, 09:52:20 pm »
Może podasz więcej szczegółów. Z jakiego materiału jest zrobiona, jaka waga, jaka cena z pełnym wyposażeniem (elektryka) ?

andrej

« Odpowiedź #10 dnia: Marca 07, 2016, 09:58:58 pm »
Padło tu też pytanie o cenę.
 Jak wszystko podliczyłem to za trajkę  gotową do jazdy jak ta czerwona to 7500 zł.
Z silnikiem i baterią minimum 10 tyś. Bez baterii wazy 25 kg. Spawana z aluminium, malowana proszkowo podwójnie.
Sama rama  to wiele możliwości, więc wszystko do uzgodnienia.
Jest tylko jeden problem, ja zarabiam w innej branży więc nie mam czasu na robienie rowerów, to jest tylko hobby na które najwięcej czasu mam w okresie zimowym. W sezonie każda wolna chwila to jazda, a że mieszkam w Parku Krajobrazowym Wzniesień Łódzkich to  sama przyjemność większa niż konstruowanie, choć rodzi się wtedy najwięcej pomysłów.
« Ostatnia zmiana: Marca 07, 2016, 10:06:23 pm wysłana przez andrej »

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 07, 2016, 11:16:17 pm »
...
Jest tylko jeden problem, ja zarabiam w innej branży więc nie mam czasu na robienie rowerów, to jest tylko hobby na które najwięcej czasu mam w okresie zimowym. W sezonie każda wolna chwila to jazda, a że mieszkam w Parku Krajobrazowym Wzniesień Łódzkich to  sama przyjemność większa niż konstruowanie, choć rodzi się wtedy najwięcej pomysłów.

@andrej szacun!
I tak jak pisał @AGA gościa na wokandę, a potem możemy ewentualnie na internetowy stos  :) .
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka

AGA

• całkiem inny wariat
  • PRODUCENT TRAJEK
    • matixbike
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 08, 2016, 06:43:52 am »
myślę ze stos to mu odpuścimy andrej jest na tyle duży ze sam go połamie kołem  :D
atmosfera na forum zrobiła się sympatyczna i naukowa wiec nie dajmy się sprowadzić do poziomu co poniektórych "  znawców i pseudo konstruktorów "z tego forum   :-X
przecież nam miłośnikom rowerków chodzi głownie o rowerki  :P i fajną z nimi zabawę  ;)

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 08, 2016, 11:47:37 pm »
@AGA myślę że mnie poniosło, masz rację. mimo tego takich gości musimy mieć na "optycznej".

DrewnianaTrajka

wrona