Czas rozpocząć sezon i zrobić porządki w warsztacie. Mam na sprzedaż silnik elektryczny BLDC przedni zapleciony w kole 20 cali. Silnik przekładniowy ze sprzęgłem kierunkowym i wolnobiegiem. Czyli jak prądu zabraknie albo nie chcemy go używać, to koło nie stawia żadnego oporu i kręci się swobodnie.
Silnik 250W 24V nominalnie, ale z racji konstrukcji uzwojeń i pracy na kole 20 cali wskazane napięcie 36V. Silnik bez czujników halla (trzy przewody = trzy fazy). Współpracuje z każdym sterownikiem BLDC przystosowanym do silników bezczujnikowych lub sterownikiem uniwersalnym (z obsługą silników czujnikowych i bezczujnikowych). W razie jakichś wątpliwości mogę doradzić, a w ostateczności mam jakiś odpowiedni sterownik.
Silnik nie nadaje się do jazdy wyczynowej gdyż ma niskie obroty. Na samej manetce osiągnie maksimum 20-25 km/h. Za to znakomicie ułatwi pedałowanie. Jest po prostu przystosowany do wspomagania i prędkości zgodnych z obowiązującymi przepisami. Jak ktoś jeździ rowerem do pracy czy do szkoły to na pewno nie przyjedzie zmęczony i spocony.
Leży od roku u mnie i raczej wykorzystany nie będzie.

Cena wyprzedażowa czyli 180 zł razem z wysyłką. Opona schwalbe zostaje u mnie.