Autor Wątek: [NIEAKTUALNE] przedni silnik w kole 20 cali - wspomaganie  (Przeczytany 2122 razy)

przenikanie

• wyczynowiec na poziomie
[NIEAKTUALNE] przedni silnik w kole 20 cali - wspomaganie
« dnia: Lutego 16, 2016, 01:43:32 pm »
Czas rozpocząć sezon i zrobić porządki w warsztacie. Mam na sprzedaż silnik elektryczny BLDC przedni zapleciony w kole 20 cali. Silnik przekładniowy ze sprzęgłem kierunkowym i wolnobiegiem. Czyli jak prądu zabraknie albo nie chcemy go używać, to koło nie stawia żadnego oporu i kręci się swobodnie.
Silnik 250W 24V nominalnie, ale z racji konstrukcji uzwojeń i pracy na kole 20 cali wskazane napięcie 36V. Silnik bez czujników halla (trzy przewody = trzy fazy). Współpracuje z każdym sterownikiem BLDC przystosowanym do silników bezczujnikowych lub sterownikiem uniwersalnym (z obsługą silników czujnikowych i bezczujnikowych). W razie jakichś wątpliwości mogę doradzić, a w ostateczności mam jakiś odpowiedni sterownik.

Silnik nie nadaje się do jazdy wyczynowej gdyż ma niskie obroty. Na samej manetce osiągnie maksimum 20-25 km/h. Za to znakomicie ułatwi pedałowanie. Jest po prostu przystosowany do wspomagania i prędkości zgodnych z obowiązującymi przepisami.  Jak ktoś jeździ rowerem do pracy czy do szkoły to na pewno nie przyjedzie zmęczony i spocony.
Leży od roku u mnie i raczej wykorzystany nie będzie.

Cena wyprzedażowa czyli 180 zł razem z wysyłką. Opona schwalbe zostaje u mnie.
« Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2016, 03:22:10 pm wysłana przez przenikanie »
Hase Kettwiesel delta trike 72V / 2kW
Hase Kettwiesel delta trike 60V / 1kW

zbiegusek

• kolarz na poziomie
  • http://www.zbychewka.pl
    • Pracownia ceramiki ZBYCHEWKA
Odp: przedni silnik w kole 20 cali - wspomaganie
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 16, 2016, 03:40:06 pm »
Dobrze widzę na zdjęciach, że ma mocowanie tarczy hamulcowej? Ile za sterownik do niego?
--
Pozdrrrawiam serrrdecznie!
zbYszek

przenikanie

« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 16, 2016, 07:02:54 pm »
Bez tarczy jest. A sterownik uniwersalny po 130 chyba gdzieś jeszcze powinienem mieć.
Hase Kettwiesel delta trike 72V / 2kW
Hase Kettwiesel delta trike 60V / 1kW

toft

« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 18, 2016, 02:27:28 pm »
Biore silnik. Napisze tez na priv. Pozdro.